Curly Girl Metoden

Curly Girl Metoden – A-Z gennemgang

En ananas notesbog til Curly Girl Metoden bloggen

I denne blog vil vi gennemgå Curly Girl Metoden fra A til Z, samt besvare spørgsmålene hvorfor er metoden som den er. Hvis du blot ønsker den hurtige gennemgang uden forklaringerne, så vil vi anbefale at du læser vores Hurtige gennemgang, ved at benytte genvejen herunder.

Læs den hurtige gennemgang
Hvis du egentlig bare vil vide hvordan du følger Curly Girl Metoden og er ligeglad med hvorfor metoden er som den er, så klik på knappen herunder og bliv ført til den hurtige gennemgang hvor vi springer alle hvorfor spørgsmålene over.

Indholdsfortegnelse

Hvad er Curly Girl metoden?

– Curly Girl metoden handler om at passe på sine krøller og få dem til at blive smukke, ved ikke at anvende ingredienser i ens hårprodukter, der skader krøllerne.
Metoden kan også anvendes til permanentet hår og selvfølgelig også til glat hår, hvis man gerne vil have velplejet og sundt hår.

Curly Girl metoden er udarbejdet af frisør Lorraine Massey. Hun fandt ud af at krøllet hår ikke har godt af produkter med silikone, udtørrende alkoholer og sulfater.

På Curly girl metoden anbefaler man at man “vasker” sit hår med en balsam, en såkaldt co-wash. Dette gøres for ikke at udtørre ens hår og hovedbund med de forskellige sulfater, der findes i almindelelige shampooer. Hvis man balsamvasker ens hår, bibeholder ens hår dens naturlige fugt og får ny fugt, fra den balsam man tilfører.
Nogle synes at deres hår bliver fedtet hvis de kun anvender co-wash og anvender derfor en sulfatfri shampoo – en low-poo.

Man skal undgå silikoner i sine hårprodukter, da de ligger sig som en hinde på håret. Dette gør at håret ser sundt og velplejet ud, men det er det ofte ikke. Silikonehinden gør også, at de gode ingredienser fra hårkur og balsam ikke kan trænge ind i håret og håret modtager derfor ikke de nærende ingredienser man tilføjer.

Det eneste produkt, der kan vaske silikone ud af håret igen, er en shampoo med sulfat i. Så der er en ond cirkel, du udtørrer håret med shampooen og bagefter ligger du en hinde på håret med silikonen.

Der findes udtørrende alkoholer og silikoner i mange af de vanlige stylingprodukter til hår, man kan købe.
I vores webshop, CurlsForYou kan du købe produkter uden silikone, sulfater og udtørrende alkoholer.

Hvordan kommer man i gang med Curly girl metoden?

Før du skal igang med Curly Girl Metoden, skal du foretage en sidste vask for at få alle de dårlige ingredienser ud af dit hår.
Til dette skal du bruge en sulfatholdig shampoo uden silikone, for at vaske voks og silikonerester ud af håret.

Du skal lave en sidste vask, for at få vasket alt silikone ud af dit hår. Silikone kan nemlig tilstoppe hovedbunden og lukke hårstråene inde. Silikonen giver umiddelbart et smukt og velplejet hår, men lægger sig som en barriere, så håret ikke kan optage fugt.
Når du har foretaget en sidste vask af dit hår, kan du gå i gang med metoden med det samme. Det kræver du har en såkaldt vaskebalsam og en plejebalsam.

Trin 1 – Co-wash/Low-poo

Fremover når du skal ”vaske” dit hår, skal du bruge en vaskebalsam, den skal du bruge i stedet for shampoo, alternativt kan du benyt en low-poo.

Det er vigtigt at du skrubber og massere din hovedbund i en 4-5 minutters tid, for at løsne evt snavs fra hovedbunden.

Benyt efterfølgende en plejebalsam i håret. Mens du putter plejebalsam i håret, reder/detangler du håret med fingrene.
Lad balsammen sidde i 3-5 minutter.

Hvis der ikke står co-wash på produktet, kan man genkende en vaskebalsam på at den har få ingredienser og at der ofte ikke er mange plejende ingredienser i dem. Hvis du ikke er interesseret i at skulle starte med at købe en dyr vaskebalsam, kan man købe nogle billige i de fleste supermarkeder og butikker.

En low-poo er en shampoo uden sulfat.

En plejebalsam bruges i længderne af håret, ligesom du vanligvis ville benytte dig af en balsam. En plejebalsam er fugtgivende eller proteingivende og gør at ens hår får det, det har behov for, og at håret trives og er i balance.

Tør eventuelt håret, ikke med et almindeligt håndklæde, men med en bomulds t-shirt eller et mikrofiber håndklæde, som du kan klemme vandet ud med.

Grunden til at du ikke skal bruge et almindeligt håndklæde, er at man typisk knækker håret.

Trin 2 – Styling

Inden du styler håret er det en god ide, at bruge en balsam som leave in. En leave-in givet håret fugt imellem vaskene.
Du kan nu style håret med gele, krøllecreme eller andet, så krøllerne samles.

Vær opmærksom på at der i styling produkter ofte findes voks, som lukker håret inde. Der er ingen af vores styling produkter der indeholder voks.

Når man har stylet sit hår, kan man med fordel komme sit hår i en plop. Plopping fremmer krøllernes form og gør den mere definerede.

Plop = Når man har sat sit hår op i en t-shirt eller et microfiberhåndklæde. Håret skal ligge “oven på hovedet”, når man plopper.

Efter styling og evt. plopping, kan man vælge at lufttørre sit hår, eller at tørre sit hår med en diffuser med kold luft.

Du kan eventuelt benytte hårklemmer, for at skabe et naturligt løft og skabe hurtigere tørring.

Det er vigtigt ikke at bruge varm luft eller glattejern på metoden, da det skader ens hår.

Trin 3 – Kramme Cast

Når dit hår er helt tørt vil det formodenligt være helt stift af produkter, dette skal nu krammes ud. Du kan kramme cast ud af håret, ved at bruge dine hænder, en t-shirt/microfiberhåndklæde eller en olie.

Der er mange der er glade for produkter, der giver deres hår cast, da de så oplever at krøllerne får mindre frizz og at deres krøller bliver mere definerede.

Det er vigtigt først at kramme cast ud af håret, når håret er helt tørt.

Læs eventuelt vores blog “Hvad er Cast?” der netop beskrive dette.

Relaterede indlæg

7 kommentarer til “Curly Girl Metoden – A-Z gennemgang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.