CurlsForYous komplette guide til Curly Girl-metoden

Har du svært ved at finde hoved og hale i alle de forskellige termer, teknikker og rutiner, der eksisterer inden for Curly Girl-universet? Så er du kommet til det rette sted! CurlsForYou har nemlig lavet en komplet guide til dig, der lige er startet på Curly Girl-method, eller til dig, der trænger til en opfriskning af de forskellige termer og teknikkerne.

Indholdsfortegnelse

Kort fortalt er Curly Girl-method en metode, der plejer og styler krøllet hår. Inden for metoden er der visse regler, du skal følge:

 • Benyt ikke produkter til krøllet hår, der indeholder voks, skrappe sulfater, udtørrende alkoholer, silikone og usunde olier.
 • Undgå for så vidt muligt for meget varme, når du styler håret.
 • Undgå at vaske håret for tit, og hav fokus på produkter til krøllet hår rige på næring, fugt og proteiner.

Men hvordan kommer du i gang – og hvordan styler du overhovedet dine krøller bedst? Det guider vi dig igennem!

Den komplette Curly Girl-rutine

Sidste vask
Inden du påbegynder Curly Girl-metoden, skal du have en sidste vask – en vask, hvor du benytter en helt normal shampoo med sulfater. Denne shampoo sørger for at rense dit hår for alle de ingredienser, der ikke er tilladte i Curly Girl-metoden. Under sidste vask vasker du hårvoks, usunde olier, silikone og alkoholer ud af dit hår og efterlader dit hår helt rent – klar til at begynde på Curly Girl-metoden.

Du kan blandt andet benytte vores reset-shampoo som sidste vask. Bemærk, at denne shampoo ikke er Curly Girl-approved, og derfor skal du kun bruge den denne ene gang.

Pst … vidste du, at du også kan bruge en reset-shampoo, hvis du har for meget build-up eller er kommet til at bruge produkter med silikone?

Rens, pleje og styling – fremgangsmåden til flotte krøller

Når du benytter dig af The Curly Girl Method, kan du dele metoden ind i tre: vask/rens, pleje og styling.

 1. Vask eller rens består af enten en hårvask med en low-poo shampoo – en sulfatfri shampoo – eller en hårvask, hvor du benytter en vaskebalsam. Det vil sige, at du enten vasker dit hår med en low-poo eller en vaskebalsam. Har du tykt og tørt hår med masser af frizz og krøller, kan du med fordel benytte en vaskebalsam. Har du derimod fint hår med bølger og enkelte krøller, kan en low-poo være mere dig.
 2. Under pleje er det tid til at benytte en plejebalsam, en hårkur og en leave-in conditioner. Du skal altid benytte en plejebalsam og leave-in-conditioner, når du har vasket håret, mens du kan nøjes med at bruge en hårkur 1-2 gange om ugen eller færre. Plejebalsammen skal du benytte som en normal balsam, der giver fugt og næring til håret. Når alt balsammen er skyllet ud, og håret stadig er vådt, kan du benytte en leave-in-conditioner, der plejer dit hår indtil du vasker det igen.
 3. Til sidst kommer styling, hvor du kan benytte krøllecreme, gel og hårmousse. Her kommer du til at prøve dig lidt frem. For nogle virker gel helt perfekt og for andre er hårmousse bare sagen. Som udgangspunkt starter du først med krøllecreme, og herefter hårmousse eller gel. Benytter du både gel og hårmousse, anbefaler vi, at du benytter hårmousse først, og følger efter med en gel. En god tommelfingerregel er at style dit hår, mens det stadig er helt vådt, så produkterne bliver arbejdet godt ind i håret.

Low-poo

Nu kan du begynde på metoden – endelig! Det første, du skal vide, er, at du ikke længere kan bruge normale shampooer – fra nu skal du bruge noget, der hedder low-poo, der kort sagt er en shampoo uden skrappe sulfater. Den skummer som en helt normal shampoo, men renser dine krøller skånsomt uden at udtørre dem.

CurlsForYou anbefaler: Innersense – Pure Harmony Hair Bath til det mellemfine hår, Jessicurl – Gentle Lather Shampoo til dem, der ønsker en low-poo uden parfume, og Curls – Blueberry Bliss Reparative Hair Wash til dem med skadet og tørt hår

Balsam

Efter at du har vasket dit hår, er det vigtigt, at du plejer dine krøller med en fugtgivende balsam, der både indeholder næring og proteiner til håret, der holder håret stærkt og giver krøllerne form. Her skal du benytte balsam, som du plejer – du skal blot vænne dig til at benytte mere end normalt.

Krøllet hår er nemlig oftest tørt hår, og derfor er det vigtigt, at du giver det nok fugt. Når du har balsam i håret, er det det optimale tidspunkt at rede håret igennem for at fjerne knuder. Her kan du benytte dine fingre eller en bredtandet kam, der ikke udglatter eller skiller dine krøller ad, men derimod skaber clumps, der er vigtige, når du skal style dit hår.

Pst … vil du gerne vide mere om, hvad clumps er? Så tjek vores ordbog længst nede på siden!

CurlsForYou anbefaler Curly Girl-balsam: Innersense – Hydrating Cream Conditioner, der er udviklet til at give fugt til tørt, tykt og krøllet hår, As I am – Detangling Conditioner, der gør det let for dig at rede dine knuder ud af håret, og Cantu – TXTR Hydrating Conditioner, der kan benyttes både som en plejebalsam og en leave-in-balsam. De udvalgte balsammer er alle produkter til krøllet hår.

Ekstra plejende hårkur

En gang om ugen – eller et par gange om ugen, hvis du har tørt hår – er det en rigtig god idé at benytte en hårkur, der er ekstra plejende. Her er det en fordel, hvis du ved, hvad dit hår mangler. Hvis dine krøller mangler fugt, skal du finde en hårkur med masser af fugt, og mangler dit hår protein, skal du finde en hårkur rig på proteiner. Hvis dit hår er i balance, kan du med fordel finde en hårkur, der har lige dele fugt og lige dele protein.

CurlsForYou anbefaler Curly Girls deep conditioner: EcoSlay – Banana Cream til hår med ekstrem fugtmangel, Olaplex – Hair Perfector No.3, et produkt til krøller, der mangler balance, og Innersense – Hydrating Hair Masque til hår, der mangler protein. 

Innersense – Hydrating Hair Masque

249,00 DKK669,00 DKK
 • SEK: 360.77SEK - 969.30SEK
 • EUR: €33.47 - €89.93

Green Rawkyn – Green Tea Hair Mask

269,00 DKK
 • SEK: 389.75SEK
 • EUR: €36.16

EcoSlay – Banana Cream

225,00 DKK
 • SEK: 326.00SEK
 • EUR: €30.25

Dybdegående rens

En dybdegående rens kan du benytte i dine krøller en gang om ugen, hver anden uge eller en gang om måneden. Oftest ved du bedst selv, hvornår du kan have brug for en dybdegående rens, da dit hår vil føles tungt, måske din hovedbund klør, og måske det også er blevet sværere for dig at style. En dybdegående rens går ind og fjerner build-up og renser dit hår på ny, dog helt uden skrappe sulfater.

Meget af vores dybdegående rens er beriget med runde korn, der eksfolierer din hovedbund og giver din hovedbund mulighed for at ånde. Resultatet er en følelse af let og samarbejdsvilligt hår samt en glad hovedbund.

CurlsForYou anbefaler: Bouleme – Scalp Exfoliating til sart hovedbund og bekæmpelse af skæl, Flora & Curl – Curl Refresh Clay Wash, der er en rensende lermaske til alle hårtyper, og CurlSmith – Wash & Scrub Detox Pro-Biotic med runde korn, der renser og eksfolierer hovedbunden.

Leave-in-balsam

Du har nu vasket dit hår, og det er stadig helt vådt. Nu skal du begynde at style det. Det første, du skal gøre, er at pleje håret, og det gør du bedst med en leave-in-balsam – altså en balsam, der bliver siddende i hele dagen. Her skal du igen tænke på, hvad dit hår har brug for – hvis du ikke ved det, kan du læse vores udførlige blogindlæg, hvor du kan prøve forskellige test og på den måde finde ud af, hvad dit hår mangler.

En leave-in-balsam kan sprayes, krammes eller puttes i håret med forskellige stylingteknikker, som vi forklarer senere.

CurlsForYou anbefaler: Innersense – Sweet Spirit Leave-In Conditioner med både fugt og protein, Curls – Blueberry Bliss Reparative Leave In Conditioner med genopbyggende kvaliteter til skadet hår og Aunt Jackie’s – Quench Leave-In Conditioner, der er rig på fugt.

Pst … vidste du, at du blot kan efterlade en lille smule af din plejebalsam i håret og på den måde benytte den som en leave-in-balsam, når du vasker dit hår?

Krøllecreme

Efter en leave-in-balsam kommer krøllecremen. En krøllecreme er et hårprodukt til at fremhæve krøller. En krøllecreme plejer dine krøller, giver dem næring i form af enten fugt, protein eller begge dele og går ind og giver liv og mere krøl til dine lokker. Med en krøllecreme er du et skridt længere på vejen til definerede og glansfulde krøller. Det er dog vigtigt at vælge en krøllecreme, der passer til dit hår. Har du fint og tyndt hår, skal du ikke bruge en tyk og tung krøllecreme, da den kan tynge og udglatte dit hår. Har du derimod tykt hår og vilde krøller, kan det være en god ide med en solid krøllecreme, der kan berolige og samle krøllerne.

CurlsForYou anbefaler: As I Am – Twist Defining Cream til tykt hår og krusede krøller, Innersense – Quiet Calm Curl Control til alle hårtyper, der mangler fugt, og Bounce Curl – Light Creme gel til dig, der har tyndt og fint hår.

Bounce Curl – Light Creme gel

209,00 DKK289,00 DKK
 • SEK: 302.81SEK - 418.72SEK
 • EUR: €28.09 - €38.85

Innersense – Quiet Calm Curl Control

109,00 DKK598,00 DKK
 • SEK: 157.93SEK - 866.43SEK
 • EUR: €14.65 - €80.39

As I Am – Twist Defining Cream

99,00 DKK
 • SEK: 143.44SEK
 • EUR: €13.31

Hårmousse

Hårmousse er et super stylingprodukt til dig, der har tyndt eller fint hår og savner volumen, liv og holdbare krøller. En hårmousse samler dine krøller og giver dem hold og fylde. Har du brug for ekstra hold, kan du kombinere din hårmousse med en gel. Alle de anbefalede produkter er hårprodukter til krøller.

CurlsForYou anbefaler: Aunt Jackie’s – Frizz Patrol Anti Poof Setting Mousse, der fjerner krus og frizz fra krøllerne, Innersense – I Create Lift Volumizing Foam, der giver løft og hår til krøllerne, og Curls – Blueberry Bliss Repair and Grow Curls Sculpting Mousse, der reparerer og former dine krøller.

Pst … hvis du er i tvivl om, hvordan du skal style dit hår med en hårmousse, kan du se mere om de forskellige Curly Girl-stylingteknikker længere nede i teksten.

Gel

Langt om længe er vi nået til den famøse gel! Du er nok ikke vant til at bruge gel i håret – måske du tænker, at den hører 00’erne til – men netop gel er et supergodt stylingprodukt til krøller. Bruger du nok gel, efterlader det dig nemlig med et cast, der giver dig stærke og holdbare krøller.

Når du styler dit hår med gel, får du det bedste resultat, hvis håret er helt vådt. På den måde kan du nemlig sørge for, at al gel bliver fordelt ud på alle hårstrå. Alle vores geler til krøller er produkter til krøllet hår.

CurlsForYou anbefaler: EcoStyler – Styling Gel Olive Oil med stærkt hold, perfekt til at skabe et stift cast, Innersense – I Create Hold til at samle krøller og give glans og EcoSlay – Orange Marmalade til bløde og definerede krøller. De anbefalede produkter er Curly Girl-produkter og er derfor også godkendt.

Pst … er du ikke helt sikker på, hvad cast betyder? Så tjek vores Curly Girl-ordbog ud længere nede på siden.

Innersense – I Create Hold

109,00 DKK598,00 DKK
 • SEK: 157.93SEK - 866.43SEK
 • EUR: €14.65 - €80.39

EcoStyler – Styling Gel Olive Oil

49,00 DKK
 • SEK: 70.99SEK
 • EUR: €6.59