CurlsForYous komplette guide til Curly Girl-metoden

Har du svært ved at finde hoved og hale i alle de forskellige termer, teknikker og rutiner, der eksisterer inden for Curly Girl-universet? Så er du kommet til det rette sted! CurlsForYou har nemlig lavet en komplet guide til dig, der lige er startet på Curly Girl-metoden, eller til dig, der trænger til en opfriskning af de forskellige termer og teknikker.

Indholdsfortegnelse

Kort fortalt er Curly Girl-metoden en metode, der plejer og styler krøllet hår. Inden for metoden er der visse regler, du skal følge:

 • Benyt ikke produkter til krøllet hår, der indeholder voks, skrappe sulfater, udtørrende alkoholer, silikone og usunde olier.
 • Undgå for så vidt muligt for meget varme, når du styler håret.
 • Undgå at vaske håret for tit, og hav fokus på produkter til krøllet hår, der er rige på næring, fugt og proteiner.

Men hvordan kommer du i gang – og hvordan styler du overhovedet dine krøller bedst? Det guider vi dig igennem!

Den komplette Curly Girl-rutine

Sidste vask
Inden du påbegynder Curly Girl-metoden, skal du have en sidste vask – en vask, hvor du benytter en sulfatholdig shampoo uden silikone. Denne shampoo sørger for at rense dit hår for alle de ingredienser, der ikke er tilladte i Curly Girl-metoden. Under sidste vask vasker du hårvoks, usunde olier, silikone og alkoholer ud af dit hår og efterlader dit hår helt rent – klar til at begynde på Curly Girl-metoden.

Du kan bruge en sidste vask-shampoo til den sidste vask. Bemærk, at denne shampoo ikke er godkendt til Curly Girl-metoden, og derfor skal du kun bruge den denne ene gang.

Pst … vidste du, at du også kan bruge en sidste vask-shampoo, hvis du er kommet til at bruge produkter med silikone eller voks?

Rens, pleje og styling – fremgangsmåden til flotte krøller

Når du benytter dig af Curly Girl-metoden, kan du dele den ind i tre: vask/rens, pleje og styling.

 1. Vask eller rens består af enten en hårvask med en low-poo-shampoo – en sulfatfri shampoo – eller med en co-wash, der er en vaskebalsam. Det vil sige, at du enten vasker dit hår med en low-poo eller en vaskebalsam. Har du tykt og tørt hår med masser af frizz og krøller, kan du med fordel benytte en vaskebalsam. Har du derimod fint hår med bølger og enkelte krøller, kan en low-poo være mere dig.
 2. Under pleje er det tid til at benytte en plejebalsam, en hårkur og en leave-in conditioner. Du bør bruge en plejebalsam og kan benytte en leave-in-conditioner som supplement, når du har vasket håret, mens du kan nøjes med at bruge en hårkur 1-2 gange om ugen eller sjældnere. Plejebalsammen skal du benytte som en normal balsam, der giver fugt og næring til håret. Når alt balsammen er skyllet ud, og håret stadig er vådt, kan du benytte en leave-in-conditioner, der plejer dit hår, indtil du vasker det igen.
 3. Til sidst kommer styling, hvor du kan benytte krøllecreme, gel og hårmousse. Her kommer du til at prøve dig lidt frem. For nogle virker gel helt perfekt, og for andre er hårmousse bare sagen. Som udgangspunkt starter du først med krøllecreme, og herefter hårmousse eller gel. Benytter du både gel og hårmousse, kan du bruge hårmousse først og følge efter med en gel, men du kan også gøre det omvendt. En god tommelfingerregel er at style dit hår, mens det stadig er helt vådt, så produkterne bliver arbejdet godt ind i håret.

Co-wash/low-poo

Nu kan du begynde på metoden – endelig! Det første, du skal vide, er, at du ikke længere kan bruge “almindelige” shampooer. I stedet skal du bruge enten en såkaldt co-wash, der er en vaskebalsam, du renser dit hår med, eller med en sulfatfri shampoo, altså en low-poo, der kort sagt er en shampoo uden skrappe sulfater. Den skummer som en helt normal shampoo, men renser dine krøller skånsomt uden at udtørre dem. Der er intet i vejen for at veksle mellem co-wash og low-poo, når du bruger Curly Girl-metoden.

CurlsForYou anbefaler: Innersense – Pure Harmony Hair Bath til det mellemfine hår, Jessicurl – Gentle Lather Shampoo til dem, der ønsker en low-poo uden parfume, og Curls – Blueberry Bliss Reparative Hair Wash til dem med skadet og tørt hår

Curls – Blueberry Bliss Reparative Hair Wash

199,00 DKK
 • SEK: 309,49SEK
 • EUR: €26,67

Innersense – Pure Harmony Hair Bath

109,00 DKK639,00 DKK
 • SEK: 169,52SEK - 993,78SEK
 • EUR: €14,61 - €85,65

Jessicurl – Gentle Lather Shampoo

199,00 DKK
 • SEK: 309,49SEK
 • EUR: €26,67

Balsam

Efter at du har vasket dit hår, er det vigtigt, at du plejer dine krøller med en fugtgivende balsam, der både indeholder næring og proteiner til håret, der holder håret stærkt og giver krøllerne form. Du skal bare bruge den rette balsam på samme måde, som du plejer at bruge en balsam.

Krøllet hår er nemlig oftest tørt hår, og derfor er det vigtigt, at du giver det nok fugt. Når du har balsam i håret, er det det optimale tidspunkt at rede håret igennem for at fjerne knuder. Her kan du benytte dine fingre eller en bredtandet kam, der ikke udglatter eller skiller dine krøller ad, men derimod skaber clumps, der er vigtige, når du skal style dit hår.

Pst … vil du gerne vide mere om, hvad clumps er? Så tjek vores ordbog længere nede på siden!

CurlsForYou anbefaler Curly Girl-balsam: Innersense – Hydrating Cream Conditioner, der er udviklet til at give fugt til tørt, tykt og krøllet hår, As I am – Detangling Conditioner, der gør det let for dig at rede dine knuder ud af håret, og Cantu – TXTR Hydrating Conditioner, der kan benyttes både som en plejebalsam og en leave-in-balsam. De udvalgte balsammer er alle produkter til krøllet hår.

Innersense – Hydrating Cream Conditioner

109,00 DKK699,00 DKK
 • SEK: 169,52SEK - 1.087,10SEK
 • EUR: €14,61 - €93,69

As I Am – Detangling Conditioner

99,00 DKK
 • SEK: 153,97SEK
 • EUR: €13,27

Cantu – TXTR Hydrating Conditioner

99,00 DKK
 • SEK: 153,97SEK
 • EUR: €13,27

Ekstra plejende hårkur

En gang om ugen – eller et par gange om ugen, hvis du har tørt hår – er det en rigtig god idé at benytte en hårkur, der er ekstra plejende. Her er det en fordel, hvis du ved, hvad dit hår mangler. Hvis dine krøller mangler fugt, skal du finde en hårkur med masser af fugt, og mangler dit hår protein, skal du finde en hårkur rig på proteiner. Hvis dit hår er i balance, kan du med fordel finde en hårkur, der har lige dele fugt og protein.

CurlsForYou anbefaler Curly Girls deep conditioner: EcoSlay – Banana Cream til hår med ekstrem fugtmangel, Olaplex – Hair Perfector No.3, et produkt til krøller, der mangler balance, og Innersense – Hydrating Hair Masque til hår, der mangler protein. 

Innersense – Hydrating Hair Mask

109,00 DKK669,00 DKK
 • SEK: 169,52SEK - 1.040,44SEK
 • EUR: €14,61 - €89,67

Green Rawkyn – Green Tea Hair Mask

309,00 DKK
 • SEK: 480,56SEK
 • EUR: €41,42

EcoSlay – Banana Cream

189,00 DKK
 • SEK: 293,94SEK
 • EUR: €25,33

Dybdegående rens

En dybdegående rens kan du benytte i dine krøller en gang om måneden, evt. mere ved behov. Oftest ved du bedst selv, hvornår du kan have brug for en dybdegående rens, da dit hår vil føles tungt, måske din hovedbund klør, og måske det også er blevet sværere for dig at style. En dybdegående rens går ind og fjerner build-up og renser dit hår på ny, dog helt uden skrappe sulfater.

Mange af vores dybdegående rens er beriget med runde korn, der eksfolierer din hovedbund og giver denne mulighed for at ånde. Resultatet er en følelse af let og samarbejdsvilligt hår samt en glad hovedbund.

CurlsForYou anbefaler: Bouleme – Scalp Exfoliating til sart hovedbund og bekæmpelse af skæl, Flora & Curl – Curl Refresh Clay Wash, der er en rensende lermaske til alle hårtyper, og CurlSmith – Wash & Scrub Detox Pro-Biotic med runde korn, der renser og eksfolierer hovedbunden.

Bouclème – Scalp Exfoliating Shampoo

255,00 DKK
 • SEK: 396,58SEK
 • EUR: €34,18

CurlSmith – Wash & Scrub Detox Shampoo

239,00 DKK
 • SEK: 371,70SEK
 • EUR: €32,03

Leave-in-balsam

Du har nu vasket dit hår, og det er stadig helt vådt. Nu kan du begynde at style det, og her kan det for nogle være en god ide at starte med at give håret lidt ekstra pleje i form af en leave-in-balsam – altså en balsam, der bliver siddende i håret hele dagen. Her skal du igen tænke på, hvad netop dit hår har brug for – hvis du ikke ved det, kan du læse vores udførlige blogindlæg, hvor du kan prøve forskellige test og på den måde finde ud af, hvad dit hår mangler. Det er nemlig ikke alle, der overhovedet har brug for en leave-in, og for nogle vil den tilmed kunne tynge håret. Så det handler meget om at finde ud af, hvad ens hårs behov er.

En leave-in-balsam kan sprayes, krammes eller puttes i håret med forskellige stylingteknikker, som vi forklarer senere.

CurlsForYou anbefaler: Innersense – Sweet Spirit Leave-In Conditioner med både fugt og protein, Curls – Blueberry Bliss Reparative Leave In Conditioner med genopbyggende kvaliteter til skadet hår og Aunt Jackie’s – Quench Leave-In Conditioner, der er rig på fugt.

Innersense – Sweet Spirit Leave-In Conditioner

109,00 DKK219,00 DKK
 • SEK: 169,52SEK - 340,59SEK
 • EUR: €14,61 - €29,35

Curls – Blueberry Bliss Reparative Leave In Conditioner

179,00 DKK
 • SEK: 278,38SEK
 • EUR: €23,99

Aunt Jackie’s – Quench Leave-In Condtioner

85,00 DKK
 • SEK: 132,19SEK
 • EUR: €11,39

Pst … vidste du, at du blot kan efterlade en lille smule af din plejebalsam i håret og på den måde benytte den som en leave-in-balsam, når du vasker dit hår?

Krøllecreme

Efter en leave-in-balsam kommer krøllecremen. En krøllecreme er et hårprodukt, der hjælper med at fremhæve krøllerne. En krøllecreme plejer dine krøller, giver dem næring i form af enten fugt, protein eller begge dele og går ind og giver liv og mere krøl til dine lokker. Med en krøllecreme er du et skridt længere på vejen til definerede og glansfulde krøller. Det er dog vigtigt at vælge en krøllecreme, der passer til dit hår. Har du fint og tyndt hår, skal du ikke bruge en tyk og tung krøllecreme, da den kan tynge og udglatte dit hår. Har du derimod tykt hår og vilde krøller, kan det være en god ide med en solid krøllecreme, der kan berolige og samle krøllerne.

CurlsForYou anbefaler: As I Am – Twist Defining Cream til tykt hår og krusede krøller, Innersense – Quiet Calm Curl Control til alle hårtyper, der mangler fugt, og Bounce Curl – Light Creme gel til dig, der har tyndt og fint hår.

Bounce Curl – Light Creme gel

239,00 DKK299,00 DKK
 • SEK: 371,70SEK - 465,01SEK
 • EUR: €32,03 - €40,08

Innersense – Quiet Calm Curl Control

109,00 DKK598,00 DKK
 • SEK: 169,52SEK - 930,02SEK
 • EUR: €14,61 - €80,15

As I Am – Twist Defining Cream

129,00 DKK
 • SEK: 200,62SEK
 • EUR: €17,29

Hårmousse

Hårmousse er et super stylingprodukt til dig, der har tyndt eller fint hår og savner volumen, liv og holdbare krøller. En hårmousse samler dine krøller og giver dem hold og fylde. Har du brug for ekstra hold, kan du kombinere din hårmousse med en gel. Alle de anbefalede produkter er hårprodukter til krøller.

CurlsForYou anbefaler: Aunt Jackie’s – Frizz Patrol Anti Poof Setting Mousse, der fjerner krus og frizz fra krøllerne, Innersense – I Create Lift Volumizing Foam, der giver løft og fylde til krøllerne, og Curls – Blueberry Bliss Repair and Grow Curls Sculpting Mousse, der reparerer og former dine krøller.

Pst … hvis du er i tvivl om, hvordan du skal style dit hår med en hårmousse, kan du se mere om de forskellige Curly Girl-stylingteknikker længere nede i teksten.

Innersense – I Create Lift Volumizing Foam

119,00 DKK229,00 DKK
 • SEK: 185,07SEK - 356,14SEK
 • EUR: €15,95 - €30,69

Curls – Blueberry Bliss Repair and Grow CURLS Sculpting Mousse

169,00 DKK
 • SEK: 262,83SEK
 • EUR: €22,65

Aunt Jackie’s – Frizz Patrol Anti Poof Setting Mousse

89,00 DKK
 • SEK: 138,41SEK
 • EUR: €11,93

Gel

Langt om længe er vi nået til den famøse gel! Måske er du ikke vant til at bruge gel i håret – det kan være, du tænker, at den hører 00’erne til? Men netop gel er et supergodt stylingprodukt til krøller. Bruger du nok gel, efterlader det dig nemlig med et cast, der giver dig stærke og holdbare krøller.

Når du styler dit hår med gel, får du det bedste resultat, hvis håret er helt vådt. På den måde kan du nemlig sørge for, at al gel bliver fordelt ud på alle hårstrå. Alle vores gels til krøller er produkter til krøllet hår.

CurlsForYou anbefaler: EcoStyler – Styling Gel Olive Oil med stærkt hold, perfekt til at skabe et stift cast, Innersense – I Create Hold til at samle krøller og give glans og EcoSlay – Orange Marmalade til bløde og definerede krøller. De anbefalede produkter er Curly Girl-produkter og er derfor også godkendt til metoden.

Pst … er du ikke helt sikker på, hvad cast betyder? Så tjek vores Curly Girl-ordbog ud længere nede på siden.

Innersense – I Create Hold

109,00 DKK598,00 DKK
 • SEK: 169,52SEK - 930,02SEK
 • EUR: €14,61 - €80,15

Eco Style – Styling Gel Olive Oil

49,00 DKK
 • SEK: 76,21SEK
 • EUR: €6,57

EcoSlay – Orange Marmalade

185,00 DKK229,00 DKK
 • SEK: 287,71SEK - 356,14SEK
 • EUR: €24,80 - €30,69

Olie

Som næstsidste trin i din rutine kan du benytte en olie, der giver glans og glød til krøllerne. En hårolie til krøllerne er en god måde at pleje håret på og samtidig fjerne frizz. En hårolie kan også benyttes i hovedbunden før vask for at reducere tør og kløende hovedbund.

CurlsForYou anbefaler: Righteous Roots – RX Oil, som du kan anvende til både hår og hovedbund, Flora & Curl – African Citrus Bloom Scalp & Hair Oil, der giver håret glans og beskytter mod sol og vand, og Boucleme – Revive 5 Hair Oil, der genopliver dit hår og beskytter mod fugtigt vejr og frizz.

Pst … vidste du, at du kan benytte en hårolie til at kramme cast ud af dit hår?

Flora & Curl – Citrus Superfruit Radiance Oil

169,00 DKK
 • SEK: 262,83SEK
 • EUR: €22,65

Righteous Roots – RX Oil

349,00 DKK
 • SEK: 542,77SEK
 • EUR: €46,78

Bouclème – Revive 5 Hair Oil

265,00 DKK
 • SEK: 412,13SEK
 • EUR: €35,52

Hårspray

Allersidste step – hvis du virkelig vil have, at dine krøller ikke rører sig ud af flækken i løbet af dagen – er hårspray, der holder alle dine krøller på plads. Sørg for at finde en Curly Girl-hårlak, der er uden alkohol.

CurlsForYou anbefaler: Bounce Curl – Alcohol-Free HairSpray, der holder dine krøller på plads uden at udtørre dem.

Bounce Curl – Alcohol-Free HairSpray

239,00 DKK
 • SEK: 371,70SEK
 • EUR: €32,03

Teknikker til Curly Girl-metoden

Nu har du fået styr på de forskellige trin – men hvordan fordeler du overhovedet produkterne i håret? Når du benytter Curly Girl-metoden, er der mange teknikker, som du kan benytte til styling af dine krøller – alle med forskellige formål, så det handler om at finde den teknik, der passer bedst til den type krøller, man har.

Bowl-metoden

Den første metode, vi har på banen, er bowl-metoden, der ganske enkelt går ud på at style dit hår med en masse vand fra en skål. Det lyder måske skørt, men det er en supergod teknik – især hvis du har tørre krøller, der lider af krus og frizz.
Når du styler dit hår på denne måde, skal du benytte en stor skål eller en håndvask. Put produkterne i på samme måde, som du plejer, men tilføj vand, når du krammer dit hår. På den måde tilføjer du ekstra vand til styling, dog uden at du mister produkterne, da de lander i den skål eller vask med det vand, du bruger.

Glazing eller praying hands

Glazing eller praying hands er en metode, hvor du putter det ønskede stylingprodukt i dine håndflader – det kan være en krøllecreme, gel eller hårmousse – og herefter lader dine håndflader glide ned ad håret både på indersiden og ydersiden. Det er en god måde at sikre sig på, at alle hårstrå optager lige meget stylingprodukt, samtidig med at metoden frembringer clumps, der giver dig store, bløde krøller.

Raking

Raking er en stylingteknik, der er god til dig, der har krøller, der er lidt sværere at tæmme. Her fordeles de ønskede stylingprodukter i dit hår ved at rede det igennem med fingrene. Hvis du har bølget hår, skal du passe på med denne metode, da den kan udglatte dine krøller. Så er scrunching-teknikken mere passende for dig.

Scrunching

Når du scruncher dit hår, betyder det, at du krammer det med dine hænder. Dette er måske den mest optimale måde at frembringe alle slags krøller på, og vi anbefaler også, at du altid slutter af med at kramme dit hår – både for at frembringe krøller og for at fjerne det overskydende vand.

Plopping

Plopping er en måde, hvorpå du fjerner overskydende vand fra håret og samtidig passer på dine krøller. Når du plopper håret, folder du dit våde hår ind i en bomuldsbluse eller mikrofiberhåndklæde og lader det sidde i 10-30 minutter.

Det svære anden-, tredje- og fjerdedagshår

Det kan være svært at få dine krøller til at sidde godt efter en god nats søvn. Håret er uglet, der er bestemt ikke mangel på frizz, og dine krøller mangler definition. Men hvad kan du gøre?

Refresh

Refresh kan være svært, for det er ikke meningen, du skal vaske dit hår eller gøre det drivvådt hver eneste morgen. Derfor findes der også mange forskellige teknikker til at refreshe dit hår.

En af teknikkerne er, at du kan spraye dit hår med vand eller lidt leave-in-balsam for at bringe liv i dine krøller. Her er det vigtigt, at håret ikke bliver drivvådt, men at det blot bliver vådt nok til, at du kan definere dine krøller. Pas på med at kramme håret alt for voldsomt, da det kan skabe frizz og krus. Efter håret er blevet fugtet, kan du benytte hårprodukter til krøller, for eksempel gel eller hårmousse, så krøllerne holder. Et refresh fungerer bedst, hvis du lader dit hår lufttørre, da føntørring kan skabe ekstra frizz.

Du kan læse mere om og finde produkter til refresh her i vores blogindlæg om samme.

Beskyt håret, når du sover

En god måde at gøre dine refresh-dage lettere på er at beskytte håret, når du sover. Du kan for eksempel samle alt håret i en hestehale på toppen af hovedet – også kaldet en pineapple-frisure, fordi håret lidt kommer til at ligne toppen af en ananas. Elastikken skal være løs. Denne metode sørger for, at du ikke ligger oven på dine krøller i løbet af natten og maser dem flade.

Du kan også benytte en silkehætte til at beskytte dit hår, når du sover, eller udskifte dine normale pudebetræk med silke. Silke er nemlig meget skånsomt for håret og beskytter dine krøller mod frizz og krus. En silkehætte er rigtig god til kortere hår.

Ordbog

Som ny Curly Girl er der mange nye og ukendte ord, som du pludselig skal lære at kende. Derfor har vi her sørget for at samle en kort og praktisk ordbog til dig, så du altid kan have helt styr på, hvad frizz nu egentlig betyder, og hvad der menes med squish to condish. 

Build-up

Build-up er resterende stylingprodukter, der bliver siddende i dit hår.

Co-washing

Co-washing er en særlig vaskemetode, hvor du vasker dit hår med en tynd rensebalsam i stedet for en shampoo. Der kan være en tilvænningsperiode på en til seks måneder.

Cast

Cast sørger for, at dine krøller holder hele dagen. Når dine produkter former et cast, betyder det, at dit hår bliver helt stift, når det tørrer. Det skal du ikke frygte, tværtimod. Castet skal krammes ud af håret, og du bliver efterladt med smukke, bløde krøller. Du kan læse mere om cast her.

Clumps

Clumps formes i helt vådt hår og er definitionen på samlede krøller. Clumps er gode og er tegn på sundt og velafbalanceret hår.

Frizz

Frizz er alle de små hår, der ikke ligger ned – det bliver også kaldt krus på dansk.

Lav/høj porøsitet

Dit hår kan have både høj, medium og lav porøsitet, og du skal passe dit hår efter dette. Vil du vide mere om, hvad lav, medium og høj porøsitet er, og hvordan du finder ud af, hvilken slags hår du har? Så kan du læse mere om det i vores blogindlæg.

Low-poo

Low-poo er en shampoo uden skrappe sulfater, udtørrende alkoholer og silikone.

Scrunch out the crunch

Scrunch out the crunch (SOTC) betyder, at du krammer castet ud af håret. Du kan med fordel gøre det med lidt olie på hænderne for at give krøllerne fugt og liv.

Squish to condish

Squish to condish (STC) kan du gøre inde i badet. Her krammer du dit hår, mens der stadig er balsam i, og på den måde kan balsammen trænge helt ind i den inderste kerne i hårstråene.

Problemløsere

Jeg synes, jeg mister mere hår end normalt – hvad gør jeg?

Det er altid skræmmende, når du pludselig står med en hel håndfuld hår i hånden under en hårvask. Lidt hårtab vil altid være uundgåeligt, men hvor meget er for meget? Når du begynder på Curly Girl-metoden, vil det være normalt pludselig at stå med en klump hår i hånden, men fortvivl ikke.  Hovedsageligt er det, fordi du ikke reder dit hår så ofte som før og heller ikke vasker det nær så ofte, og derfor vil hårene, som normalt falder af i løbet af en dag, ikke falde af. Derfor, når du detangler det – reder det ud – i badet med dine fingre eller en kam, vil du kunne opleve at stå med en tot hår i badet.

Det skal du ikke gå i panik over. Vi mister cirka 50-100 hårstrå hver dag, og hvis du kun vasker og reder dit hår to gange om ugen, kan det blive til meget hår på en gang.

Hvis du derimod lider af reelt hårtab, hvor du kan se, at dit hår bliver tyndere og tyndere, vil vi anbefale dig at gå til lægen. Der er nemlig mange biologiske grunde, der kan ligge bag. Vi kan dog også anbefale vitaminer eller produkter med biotin, da det er hårets vitamin og medvirker til at reducere hårtab.

Hvordan ved jeg, om jeg har for meget eller for lidt protein/fugt i mit hår?

Det kan være rigtig svært at finde ud af, om dit hår har for meget eller for lidt fugt eller protein – især fordi symptomerne på dem begge er meget ens: krøller, der er stive og tørre, krøller, der ikke vil samarbejde, og krøller, der mangler definition.

Hvis du vil finde ud af, hvad dine krøller mangler, kan du læse vores blogindlæg. Her kan du også læse meget mere om den famøse stræktest.

Min hovedbund er tør og kløende – hvad kan jeg gøre?

Der er intet værre end en tør og kløende hovedbund! Måske du har brugt et produkt, du ikke kan tåle, måske du er stresset eller måske … Der kan være rigtig mange grunde til en irriteret hovedbund. Faktisk har vi skrevet et helt blogindlæg om, hvad du kan gøre for at hjælpe din hovedbund og slippe af med kløe og tørre pletter.

En af de ting, du kan gøre, er blandt andet at rense dit hår i dybden for at fjerne overskydende produkter med mere. Det kan naturligvis udtørre, så derfor anbefaler vi også, at du efterfølgende bruger en fugtgivende hårkur, som du ved, du kan tåle.

Mine krøller danner ikke et cast, men føles tunge og fedtede – hvad er løsningen?

Hvis dine krøller ikke danner et stift cast, kan det være, at du benytter for lidt hårmousse eller gel – det er nemlig de to stylingprodukter, der danner et cast om dine krøller og lader dem holde formen hele dagen. Føles dit hår derimod tungt og fedtet, kan det være, at du benytter for meget leave-in-balsam eller krøllecreme, der ikke passer til dit hår. Ofte er det et problem med skandinavisk hår, at det kan føles tungt og fedtet, hvis du benytter for mange produkter med fugtgivende egenskaber som olier med mere.

Derfor kan løsningen være at skrue op for gele eller hårmousse og skrue ned for leave-in-balsam eller krøllecreme.

Ved vejs ende – mangler du mere information?

Vi har i denne guide forsøgt at samle al viden om Curly Girl-metoden, så den bliver let og overskuelig for dig. Hvis der alligevel er noget, som du ikke skulle have fået svar på, er du velkommen til at kigge vores blogsektion igennem eller tilmelde dig vores nyhedsbrev. Vi skriver et månedligt blogindlæg, hvor du kan finde endnu mere viden om metoden.

Held og lykke med krøllerne!