Håndklæder

Det lyder måske skørt, men ikke desto mindre er det faktisk langt fra ligegyldigt, hvilket håndklæde du bruger til at tørre dit hår efter badet. Vikler du et ganske almindeligt håndklæde omkring håret, imens det stadig er vådt, risikerer du at skade håret unødvendigt meget. Derfor anbefaler vi, at du i stedet bruger et dejligt, blødt bomuldshåndklæde – eller bedre endnu: et microfiber håndklæde. Et blødt håndklæde er nemlig langt mildere ved de sarte, våde hårstrå, og derudover fungerer det rigtig godt til at klemme vandet ud af håret på en skånsom måde.

Med et godt håndklæde begynder din styling, så snart du træder ud af badet. Her på siden finder du nogle af de bedste håndklæder til krøller, der er på markedet. Gå på jagt i vores sortiment af håndklæder til krøller, og dine krøller vil takke dig for det.

Hjem / Tilbehør / Håndklæder

Viser alle 2 resultater

Flora & Curl – Gentle Curl Towel

89,40 DKK
 • SEK: 135,09SEK
 • EUR: €11,98
 • Beskytter dine krøller, mens de tørrer
 • Er blødere og mere skånsomt end et normalt håndklæde
 • Mindsker hårets tørretid
 • Er nemt at benytte
 • Mindsker krus.
 • Størrelse: 140cm x 60cm
Læs mere

Tee-Owel – T-shirt Håndklæde

299,00 DKK
 • SEK: 451,80SEK
 • EUR: €40,08
 • Skånsomt håndklæde i T-shirt-stof velegnet til krøller
 • Slider ikke på håret, som et almindeligt håndklæde gør
 • Passer på håret, mens det tørrer, og mindsker krus
 • Blødt håndklæde i 95% bomuld og 5% spandex med en fin vævning
 • Fås i to forskellige farver
 • Måler 66 x 110 cm
Vælg muligheder

Tør dit hår skånsomt med et microfiber håndklæde

Rigtig mange tørrer deres hår og krøller efter badet ved at køre et håndklæde godt rundt i håret. Det kan vi på ingen måde anbefale, da den voldsomme behandling af håret kan gøre langt mere skade end gavn. Herunder giver vi dig den simple forklaring på hvorfor.

Når hår bliver vådt, kan man sige, at det nærmest svulmer op. Når du så begynder at rode rundt i dit hår, virker det, som når du gnider sandpapir mod træ – altså ødelægger det håret. I stedet for den velkendte ”rode-teknik” kan du stedet enten presse et microfiber håndklæde let mod håret, eller du kan bruge ”plop”-teknikken (også kaldet plopping).

Hvad er plop-teknikken (eller plopping)?

Plopping er en teknik, der benyttes til at håndklædetørre vådt hår, således at krøllerne i håret fremmes. Metoden kan også benyttes i tørt hår. Vil du gerne gøre det bedst mulige for dine krøller, når du kommer ud af badet, skal du bruge enten et microfiber håndklæder, et bomuldshåndklæde eller måske bare en bomulds-T-shirt på følgende måde:

 1. Vend hovedet nedad, og læg dit hår i håndklædet
 2. Vikkel nu håndklædet rundt om håret, således at alt håret er samlet inde i dit håndklæde
 3. Bind dit håndklæde, så det kan sidde fast på toppen af hovedet
 4. Vent nu alt fra et par minutter til et par timer, før du tager håndklædet af. Jo længere tid du lader håndklædet side, jo mere tørt bliver dit hår. Det kan være en fordel eller en ulempe afhængig af resten af din Curly Girl rutine.

Nogle oplever også en stor effekt ved at ploppe deres hår, efter at de har kommet produkter i håret. Bruger du eksempelvis krølle gel eller mousse til krøller, kan du med fordel ploppe dit hår, efter at produkterne er kommet i. Når krøllerne med deres produkter kommer ud af denne plop, vil du ofte opleve, at du har et såkaldt cast (en stiv hinde om hårstrået). Når håret og produktet er helt tørt, kan du let komme af med denne cast ved blot at kramme håret. Enten med hænderne eller med dit fiberhåndklæde.

Du kan læse mere om, hvordan du styler dine krøller med denne metode, i vores blogindlæg om, cast.

Hvad er et microfiber håndklæde?

Et microfiber håndklæde er også kendt som et hurtigtørrende håndklæde, og derfor tænker mange sikkert på de populære rejsehåndklæder, når vi taler om fiberhåndklæder. Er du vant til at rejse med let bagage, kender du sikkert til de mange almene fordele ved et microfiber håndklæde som blandt andet, at:

 • det er let og vejer næsten ingenting
 • det tørrer utroligt hurtigt
 • det er kompakt og fylder derfor meget lidt.

Det er jo alt sammen nogle dejlige fordele, men derudover er der altså den helt store fordel, at et microfiber håndklæde er langt sundere for hår og især for krøller. Krøllet hår har som bekendt en tendens til at blive ekstra tørt, og derfor er det også umådeligt vigtigt ikke at trække unødvendigt meget fugt ud af dit hår. Dine krøller er særligt skrøbelige, når de lige er blevet vasket, og her kommer microfiber håndklædet altså ind i billedet, da det netop ikke trækker for meget fugt ud af hårstråene.

Hvorfor bruge et microfiber håndklæde?

At gnide dit hår med et almindeligt, billigt håndklæde er ikke bare skidt for dine krøller – det er faktisk noget af det værste, du kan gøre, uanset hvilken type hår du har. Derfor kan det bestemt godt betale sig at investere i et ordentligt håndklæde til håret. Mange er glade for at vælge microfiber håndklæder, men et bomuldshåndklæde eller et håndklæde af bambusfibre er også et godt alternativ til det almindelige håndklæde.

Når du vælger at bruge et håndklæde af microfiber, bambus eller bomuld, vil dit hår blive tørt, men ikke overtørt. Det, der sker, når du bruger et almindeligt håndklæde, er nemlig, at der bliver suget unødvendigt meget fugt ud af dine hårstrå, og det gør både, at de bliver tørre, og at de knækker. Når du bruger et håndklæde til krøllet hår, vil du i stedet opleve, at dit hår bliver blødere at røre ved, selv når det er blevet håndklædetørret.

Find det bedste fiberhåndklæde hos CurlsForYou

Hos CurlsForYou brænder vi for krøller, og vores mission er, at du skal elske dine krøller for at være præcis, som de er. Derfor forhandler vi en lang række produkter, som alle har det tilfælles, at de giver dine krøller et optimalt liv og udseende. Alle vores produkter er desuden Curly Girl Godkendte, hvilket betyder, at ingen af vores produkter indeholder sulfater, parabener, silikone eller skadelige alkoholer. Derfor kan du trygt handle dine krølleprodukter hos os, velvidende at de ikke skader dine krøller.

Handler du for mere end 500 kr., får du tilmed fri fragt. Det kan altså godt betale sig at investere i hele din hårplejerutine her hos os – lige fra vaskebalsam og plejebalsam til lækre krølle styling produkter og håndklæder. Vi bestræber os altid på en kort leveringstid på 1-3 hverdag. Så kan du nemlig komme i gang med din krøllerutine så hurtigt som muligt.

Har du spørgsmål til vores produkter, levering eller andet her på siden, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 30 34 44 33 eller via vores kontaktformular. Så vender vi tilbage til dig, så snart vi har et svar.