Tørshampoo

Sommetider er det bare praktisk at kunne give sit hår en opfriskning, uden at det skal igennem en egentlig hårvask. Det kan være om morgenen, hvor man ellers ville have været i bad og også vaske håret, men kommer i tidsnød, eller det kan være i forbindelse med træning, hvor man efterfølgende gerne lige vil friske håret op i stedet for at skulle igennem en hel vaskerutine. Og her er en tørshampoo altså ret ideel til formålet, idet du med en sådan – som navnet så fint antyder – ikke skal bruge vand for at ”vaske” dit hår.

Som sagt kan en tørshampoo vise sig at være ret praktisk, når man eksempelvis er på farten, på telttur, til træning og meget andet, hvor det ikke ligger ligefor at vaske håret på vanlig vis. Men derudover kan den også være god at bruge, hvis du for eksempel er blandt dem, der ikke vasker hår hver dag – for det har håret jo slet ikke godt af. Men begynder hovedbunden og håret at føles fedtet og/eller snavset, er en tørshampoo oplagt at bruge til at friske det hele op.

Hjem / Vask & rens / Tørshampoo

Viser alle 3 resultater

Bouclème – Foaming Dry Shampoo

199,00 DKK
 • SEK: 300,23SEK
 • EUR: €26,68
 • Shampoo-skum til tør hårvask
 • Indeholder blandt andet aloe vera, spearmint og pebermynte
 • Rensende og opfriskende effekt for hår og hovedbund
 • Godt til hovedbund med tendens til at blive fedtet
 • Perfekt at bruge mellem hårvaske-dage og efter træning
 • Størrelse: 100 ml
Læs mere

Chey – Volume Powder

99,00 DKK
 • SEK: 149,36SEK
 • EUR: €13,27
 • Vegansk og pakket i plastikfri emballage
 • Passer til alle hårtyper
 • Uden parabener, sulfater og silikone
 • Godkendt til Curly Girl-metoden
 • Kan også anvendes som tørshampoo
 • Størrelse: 10 g
Tilføj til kurv

Chey – Dry Shampoo

119,00 DKK
 • SEK: 179,53SEK
 • EUR: €15,95
 • Naturlig og vegansk tør-shampoo-pulver
 • Fyldt med sunde ingredienser, der forkæler dit hår
 • Rensende og opfriskende effekt for hår og hovedbund
 • God til alle hårtyper og -farver
 • Ideel til genopfriskning af hår og hovedbund mellem hårvaske-dage
 • Størrelse: 45 g
Tilføj til kurv

Hvordan virker en tørshampoo?

En tørshampoo kan fås i forskellige udgaver, herunder som spray, skum eller pulver, men virkningen og formålet går ud på det samme: at rense håret/friske det op uden brug af vand. Indholdet i en tørshampoo går ind og renser hår og hovedbund ved at absorbere det fedt og snavs, der er i ”overskud”, så du kan få en forfriskende fornemmelse. Den egentlige hårvask kan dermed blive udskudt lidt, hvorfor det kan være et virkelig praktisk redskab for mange mennesker.

Tørshampooen bør dog ikke erstatte rigtig hårvask, da plejende shampooer og balsammer giver håret rigtig mange gode og vigtige ting for dets trivsel, som en tørshampoo ikke kan byde ind med. Husk derfor stadig den sunde hårplejerutine – og brug en tørshampoo til de dage, hvor den kommer til sin ret og kan hjælpe med at få tingene til at hænge sammen.

Sådan bruges en tørshampoo

En tørshampoo findes som nævnt i flere forskellige udgaver, men alle slags vil fungere som en slags pulver/pudder i håret, når det er fordelt heri. En tør og løs masse, der drysses, sprayes eller som hårskum fordeles i håret. Når du bruger en tørshampoo, skal håret naturligvis være tørt, og produktet bruges med udgangspunkt i hovedbunden. Det vil også typisk være her, man oplever den fedtede, snavsede (og måske kløende) fornemmelse, der kan få en til at sukke efter en rigtig hårvask.

Når du på den ene eller anden måde har kommet tørshampoo i dit hår, skal du massere hovedbunden med det, før det skal have lov at trække op til et par minutter. Herefter skal det redes ud i resten af håret – hvis du har krøller, er det bedst at gøre med en bredtandet kam eller blot fingrene. Vær opmærksom på, at der kan være overskydende ”shampoo-pulver” i håret, der kan give hvide plamager, hvorfor det er en god ide at ryste eller rede dette ud af håret i samme omgang. Og ellers er det blot at nyde en nu genopfrisket hårpragt og hovedbund.

Hvorfor skal jeg bruge tørshampoo?

Nogle vil nok tænke, at en tørshampoo overhovedet ikke er for dem, mens andre hurtigt vil kunne se det praktiske i et sådant remedie – og andre igen måske kunne have lyst til aldrig at bruge andet. Sidstnævnte vil nok være en skidt ide, da en tørshampoo som sagt ikke kan erstatte en plejende shampoo og desuden kan have en for udtørrende virkning på hår og hovedbund ved for hyppig brug. Men at have mulighed for at friske håret op en gang imellem, når tiden er knap, eller vand og hårvask er uden for rækkevidde, kan være ganske befriende og enormt praktisk.

Som en ekstra gevinst hjælper en tørshampoo også med at tilføre håret mere volumen, hvilket kan være tiltrængt efter flere dage uden hårvask eller efter en træning, hvor håret måske er begyndt at falde lidt sammen og trænger til et pift. Så samlet set er det på den måde et spørgsmål om smag, behov og hår-temperament, hvorvidt en tørshampoo er noget for dig. Hvis det er et helt nyt begreb for dig, kan det være, du her er blevet inspireret til at prøve, om en sådan kunne blive en gavnlig del af din hverdag?

Find tørshampoo hos CurlsForYou

Her hos CurlsForYou er vi begyndt at samle et udvalg af tørshampooer, da vi synes, det er et supernyttigt og oplagt produkt at have mulighed for at supplere hårplejerutinen med. For der skal være plads til at have travlt og give den gas i hverdagen – uden at man forsømmer sit hår og look. Ligesom vi også synes, at det er ret smart at kunne friske sine lokker op og lindre hovedbunden lidt på de dage, hvor håret ikke bliver vasket.

For der er jo det med at vaske sit hår hver dag … Det er ikke helt optimalt for hårets sundhed og naturlige balance. Ligesom hårprodukter med ”de forbudte ingredienser” heller ikke gør så meget gavnligt for dit hår, når man ser det på sigt. Derfor vil vi hos CurlsForYou gerne inspirere til ordentlig og sund hårpleje (ikke mindst for krøller) – ved at præsentere og føre et bredt udvalg af gode og nærende hårplejeprodukter fra nogle udvalgte producenter, der alle ønsker at fremme sund hårpleje.

Du kan her på siden derfor være sikker på at finde produkter uden skadelige alkoholer, sulfater og silikone, men som i stedet er fyldt med naturlige og gode ingredienser, der giver dit hår den fugt og næring, det har brug for. Tag derfor endelig en inspirationstur her på siden og se, om du kan finde produkter, der passer til dig og dit hår. Og måske også en tørshampoo til de travle dage …