CurlsForYous fullständiga guide till metoden Curly Girl

Har du svært ved at finde hoved og hale i alle de forskellige termer, teknikker og rutiner, der eksisterer inden for Curly Girl-universet? Så er du kommet til det rette sted! CurlsForYou har nemlig lavet en komplet guide til dig, der lige er startet på Curly Girl-metoden, eller til dig, der trænger til en opfriskning af de forskellige termer og teknikker.

Innehållsförteckning

Kort fortalt er Curly Girl-metoden en metode, der plejer og styler krøllet hår. Inden for metoden er der visse regler, du skal følge:

 • Använd inte produkter för lockigt hår som innehåller vax, hårda sulfater, torkalkoholer, silikon och ohälsosamma oljor.
 • Undvik så mycket värme som möjligt när du stylar ditt hår.
 • Undgå at vaske håret for tit, og hav fokus på produkter til krøllet hår, der er rige på næring, fugt og proteiner.

Men hur kommer du igång - och hur stylar du dina lockar bäst alls? Vi guidar dig igenom det!

Hela Curly Girl -rutinen

Sista tvätten
Inden du påbegynder Curly Girl-metoden, skal du have en sidste vask – en vask, hvor du benytter en sulfatholdig shampoo uden silikone. Denne shampoo sørger for at rense dit hår for alle de ingredienser, der ikke er tilladte i Curly Girl-metoden. Under sidste vask vasker du hårvoks, usunde olier, silikone og alkoholer ud af dit hår og efterlader dit hår helt rent – klar til at begynde på Curly Girl-metoden.

Du kan bruge en sidste vask-shampoo til den sidste vask. Bemærk, at denne shampoo ikke er godkendt til Curly Girl-metoden, og derfor skal du kun bruge den denne ene gang.

Pst … vidste du, at du også kan bruge en sidste vask-shampoo, hvis du er kommet til at bruge produkter med silikone eller voks?

Rengöring, vård och styling - proceduren för vackra lockar

Når du benytter dig af Curly Girl-metoden, kan du dele den ind i tre: vask/rens, pleje og styling.

 1. Vask eller rens består af enten en hårvask med en low-poo-shampoo – en sulfatfri shampoo – eller med en co-wash, der er en vaskebalsam. Det vil sige, at du enten vasker dit hår med en low-poo eller en vaskebalsam. Har du tykt og tørt hår med masser af frizz og krøller, kan du med fordel benytte en vaskebalsam. Har du derimod fint hår med bølger og enkelte krøller, kan en low-poo være mere dig.
 2. Under pleje er det tid til at benytte en plejebalsam, en hårkur og en leave-in conditioner. Du bør bruge en plejebalsam og kan benytte en leave-in-conditioner som supplement, når du har vasket håret, mens du kan nøjes med at bruge en hårkur 1-2 gange om ugen eller sjældnere. Plejebalsammen skal du benytte som en normal balsam, der giver fugt og næring til håret. Når alt balsammen er skyllet ud, og håret stadig er vådt, kan du benytte en leave-in-conditioner, der plejer dit hår, indtil du vasker det igen.
 3. Til sidst kommer styling, hvor du kan benytte krøllecreme, gel og hårmousse. Her kommer du til at prøve dig lidt frem. For nogle virker gel helt perfekt, og for andre er hårmousse bare sagen. Som udgangspunkt starter du først med krøllecreme, og herefter hårmousse eller gel. Benytter du både gel og hårmousse, kan du bruge hårmousse først og følge efter med en gel, men du kan også gøre det omvendt. En god tommelfingerregel er at style dit hår, mens det stadig er helt vådt, så produkterne bliver arbejdet godt ind i håret.

Co-wash/low-poo

Nu kan du begynde på metoden – endelig! Det første, du skal vide, er, at du ikke længere kan bruge “almindelige” shampooer. I stedet skal du bruge enten en såkaldt co-wash, der er en vaskebalsam, du renser dit hår med, eller med en sulfatfri shampoo, altså en low-poo, der kort sagt er en shampoo uden skrappe sulfater. Den skummer som en helt normal shampoo, men renser dine krøller skånsomt uden at udtørre dem. Der er intet i vejen for at veksle mellem co-wash og low-poo, når du bruger Curly Girl-metoden.

CurlsForYou rekommenderar: Innersense – Pure Harmony Hair Bath för medelfint hår, Jessicurl – Gentle Lather Shampoo för dem som vill ha en låg-poo utan parfym, och Curls – Blueberry Bliss Reparative Hair Wash till dem med skadat och torrt hår

Curls – Blueberry Bliss Reparative Hair Wash

199,00 DKK
 • SEK: 300,70SEK
 • EUR: €26,67

Innersense – Pure Harmony Hair Bath

109,00 DKK639,00 DKK
 • SEK: 164,70SEK - 965,55SEK
 • EUR: €14,61 - €85,65

Jessicurl – Gentle Lather Shampoo

199,00 DKK
 • SEK: 300,70SEK
 • EUR: €26,67

Balsam

Efter at du har vasket dit hår, er det vigtigt, at du plejer dine krøller med en fugtgivende balsam, der både indeholder næring og proteiner til håret, der holder håret stærkt og giver krøllerne form. Du skal bare bruge den rette balsam på samme måde, som du plejer at bruge en balsam.

Lockigt hår är oftast torrt hår, och därför är det viktigt att du ger det tillräckligt med fukt. När du har balsam i håret är det den optimala tiden att kamma igenom håret för att ta bort knutar. Här kan du använda dina fingrar eller en bredtandad kam som inte slätar ut eller separerar dina lockar, utan istället skapar klumpar som är viktiga när du behöver styla håret.

Pst … vil du gerne vide mere om, hvad clumps er? Så tjek vores ordbog længere nede på siden!

CurlsForYou rekommenderar Curly Girl Conditioner: Innersense – Hydrating Cream Conditioner, utformad för att ge fukt för torrt, tjockt och lockigt hår, As I am – Detangling Conditioner, vilket gör det enkelt för dig att räta ut dina knutar ur håret, och Cantu - TXTR Hydrating Conditioner, som kan användas både som ett vårdbalsam och ett lämnande balsam. De utvalda balsamerna är alla produkter för lockigt hår.

Innersense – Hydrating Cream Conditioner

109,00 DKK699,00 DKK
 • SEK: 164,70SEK - 1.056,22SEK
 • EUR: €14,61 - €93,69

As I Am – Detangling Conditioner

99,00 DKK
 • SEK: 149,59SEK
 • EUR: €13,27

Cantu – TXTR Hydrating Conditioner

99,00 DKK
 • SEK: 149,59SEK
 • EUR: €13,27

Extra vårdande hårbehandling

En gang om ugen – eller et par gange om ugen, hvis du har tørt hår – er det en rigtig god idé at benytte en hårkur, der er ekstra plejende. Her er det en fordel, hvis du ved, hvad dit hår mangler. Hvis dine krøller mangler fugt, skal du finde en hårkur med masser af fugt, og mangler dit hår protein, skal du finde en hårkur rig på proteiner. Hvis dit hår er i balance, kan du med fordel finde en hårkur, der har lige dele fugt og protein.

CurlsForYou rekommenderar Curly Girls deep conditioner: EcoSlay – Banana Cream för hår med extrem brist på fukt, Olaplex – Hair Perfector No.3, en produkt för lockar som saknar balans, och Innersense – Hydrating Hair Masque för hår som saknar protein. 

Innersense – Hydrating Hair Mask

109,00 DKK669,00 DKK
 • SEK: 164,70SEK - 1.010,88SEK
 • EUR: €14,61 - €89,67

Green Rawkyn – Green Tea Hair Mask

309,00 DKK
 • SEK: 466,91SEK
 • EUR: €41,42

EcoSlay – Banana Cream

189,00 DKK
 • SEK: 285,59SEK
 • EUR: €25,33

Djupgående rengöring

En dybdegående rens kan du benytte i dine krøller en gang om måneden, evt. mere ved behov. Oftest ved du bedst selv, hvornår du kan have brug for en dybdegående rens, da dit hår vil føles tungt, måske din hovedbund klør, og måske det også er blevet sværere for dig at style. En dybdegående rens går ind og fjerner build-up og renser dit hår på ny, dog helt uden skrappe sulfater.

Mange af vores dybdegående rens er beriget med runde korn, der eksfolierer din hovedbund og giver denne mulighed for at ånde. Resultatet er en følelse af let og samarbejdsvilligt hår samt en glad hovedbund.

CurlsForYou rekommenderar: Bouleme – Scalp Exfoliating för känslig hårbotten och kontroll av mjäll, Flora & Curl – Curl Refresh Clay Wash, som är en rengörande lermask för alla hårtyper, och CurlSmith – Wash & Scrub Detox Pro-Biotic med runda korn som rengör och exfolierar hårbotten.

Bouclème – Scalp Exfoliating Shampoo

255,00 DKK
 • SEK: 385,31SEK
 • EUR: €34,18

CurlSmith – Wash & Scrub Detox Shampoo

239,00 DKK
 • SEK: 361,14SEK
 • EUR: €32,04

Lämna in balsam

Du har nu vasket dit hår, og det er stadig helt vådt. Nu kan du begynde at style det, og her kan det for nogle være en god ide at starte med at give håret lidt ekstra pleje i form af en leave-in-balsam – altså en balsam, der bliver siddende i håret hele dagen. Her skal du igen tænke på, hvad netop dit hår har brug for – hvis du ikke ved det, kan du læse vores detaljerade blogginlägg, hvor du kan prøve forskellige test og på den måde finde ud af, hvad dit hår mangler. Det er nemlig ikke alle, der overhovedet har brug for en leave-in, og for nogle vil den tilmed kunne tynge håret. Så det handler meget om at finde ud af, hvad ens hårs behov er.

En leave-in balsam kan sprayas, kramas eller läggas i håret med olika stylingtekniker, vilket vi kommer att förklara senare.

CurlsForYou rekommenderar: Innersense – Sweet Spirit Leave-In Conditioner med både fukt och protein, Curls – Blueberry Bliss Reparative Leave In Conditioner med återställande egenskaper för skadat hår och Aunt Jackie’s – Quench Leave-In Conditioner, som är rik på fukt.

Innersense – Sweet Spirit Leave-In Conditioner

109,00 DKK530,00 DKK
 • SEK: 164,70SEK - 800,85SEK
 • EUR: €14,61 - €71,04

Curls – Blueberry Bliss Reparative Leave In Conditioner

179,00 DKK
 • SEK: 270,48SEK
 • EUR: €23,99

Aunt Jackie’s – Quench Leave-In Condtioner

85,00 DKK
 • SEK: 128,44SEK
 • EUR: €11,39

Pst ... visste du att du bara kan lämna lite av din vårdbalsam i håret och därmed använda det som ett lämnande balsam när du tvättar håret?

Curlingkräm

Efter en leave-in-balsam kommer krøllecremen. En krøllecreme er et hårprodukt, der hjælper med at fremhæve krøllerne. En krøllecreme plejer dine krøller, giver dem næring i form af enten fugt, protein eller begge dele og går ind og giver liv og mere krøl til dine lokker. Med en krøllecreme er du et skridt længere på vejen til definerede og glansfulde krøller. Det er dog vigtigt at vælge en krøllecreme, der passer til dit hår. Har du fint og tyndt hår, skal du ikke bruge en tyk og tung krøllecreme, da den kan tynge og udglatte dit hår. Har du derimod tykt hår og vilde krøller, kan det være en god ide med en solid krøllecreme, der kan berolige og samle krøllerne.

CurlsForYou rekommenderar: As I Am – Twist Defining Cream för tjockt hår och lockiga lockar, Innersense – Quiet Calm Curl Control för alla hårtyper som saknar fukt, och Bounce Curl – Light Creme gel för dig som har tunt och fint hår.

Bounce Curl – Light Creme gel

239,00 DKK299,00 DKK
 • SEK: 361,14SEK - 451,80SEK
 • EUR: €32,04 - €40,08

Innersense – Quiet Calm Curl Control

109,00 DKK598,00 DKK
 • SEK: 164,70SEK - 903,60SEK
 • EUR: €14,61 - €80,16

As I Am – Twist Defining Cream

129,00 DKK
 • SEK: 194,92SEK
 • EUR: €17,29

Hårmousse

Hårmousse är en super stylingprodukt för dig som har tunt eller fint hår och saknar volym, liv och hållbara lockar. En hårmousse samlar ihop dina lockar och ger dem grepp och fyllighet. Om du behöver extra håll kan du kombinera hårmoussen med en gel. Alla rekommenderade produkter är hårprodukter för lockar.

CurlsForYou rekommenderar: Aunt Jackie’s – Frizz Patrol Anti Poof Setting Mousse, som tar bort muggar och krus från lockarna, Innersense – I Create Lift Volumizing Foam, der giver løft og fylde til krøllerne, og Curls – Blueberry Bliss Repair and Grow Curls Sculpting Moussesom reparerar och formar dina lockar.

Pst ... om du är osäker på hur du stylar ditt hår med en hårmousse kan du se mer om de olika Curly Girl -stylingteknikerna längre ner i texten.

Innersense – I Create Lift Volumizing Foam

119,00 DKK229,00 DKK
 • SEK: 179,81SEK - 346,03SEK
 • EUR: €15,95 - €30,69

Curls – Blueberry Bliss Repair and Grow CURLS Sculpting Mousse

169,00 DKK
 • SEK: 255,37SEK
 • EUR: €22,65

Aunt Jackie’s – Frizz Patrol Anti Poof Setting Mousse

89,00 DKK
 • SEK: 134,48SEK
 • EUR: €11,93

Gelé

Langt om længe er vi nået til den famøse gel! Måske er du ikke vant til at bruge gel i håret – det kan være, du tænker, at den hører 00’erne til? Men netop gel er et supergodt stylingprodukt til krøller. Bruger du nok gel, efterlader det dig nemlig med et cast, der giver dig stærke og holdbare krøller.

Når du styler dit hår med gel, får du det bedste resultat, hvis håret er helt vådt. På den måde kan du nemlig sørge for, at al gel bliver fordelt ud på alle hårstrå. Alle vores gels til krøller er produkter til krøllet hår.

CurlsForYou rekommenderar: EcoStyler – Styling Gel Olive Oil med starkt håll, perfekt för att skapa en stel gjutning, Innersense – I Create Hold att samla lockar och ge glans och EcoSlay – Orange Marmalade til bløde og definerede krøller. De anbefalede produkter er Curly Girl-produkter og er derfor også godkendt til metoden.

Pst ... Är du inte helt säker på vad cast betyder? Kolla sedan in vår Curly Girl -ordbok längre ner på sidan.

Innersense – I Create Hold

109,00 DKK598,00 DKK
 • SEK: 164,70SEK - 903,60SEK
 • EUR: €14,61 - €80,16

Eco Style – Styling Gel Olive Oil

49,00 DKK
 • SEK: 74,04SEK
 • EUR: €6,57

EcoSlay – Orange Marmalade

185,00 DKK229,00 DKK
 • SEK: 279,54SEK - 346,03SEK
 • EUR: €24,80 - €30,69

Olja

Som næstsidste trin i din rutine kan du benytte en olie, der giver glans og glød til krøllerne. En hårolie til krøllerne er en god måde at pleje håret på og samtidig fjerne frizz. En hårolie kan også benyttes i hovedbunden før vask for at reducere tør og kløende hovedbund.

CurlsForYou rekommenderar: Righteous Roots – RX Oil, som du kan använda för både hår och hårbotten, Flora & Curl – African Citrus Bloom Scalp & Hair Oil, som ger håret glans och skyddar mot sol och vatten, och Boucleme – Revive 5 Hair Oil, som vitaliserar ditt hår och skyddar mot fuktigt väder och krus.

Pst ... visste du att du kan använda en hårolja för att krama ut håret från håret?

Flora & Curl – Citrus Superfruit Radiance Oil

169,00 DKK
 • SEK: 255,37SEK
 • EUR: €22,65

Righteous Roots – RX Oil

349,00 DKK
 • SEK: 527,35SEK
 • EUR: €46,78

Bouclème – Revive 5 Hair Oil

265,00 DKK
 • SEK: 400,43SEK
 • EUR: €35,52

Hårsprej

Det allra sista steget - om du verkligen vill att dina lockar inte ska röra sig ur platsen under dagen - är hårspray som håller alla dina lockar på plats. Var noga med att hitta en Curly Girl-hårspray som är alkoholfri.

CurlsForYou rekommenderar: Bounce Curl – Alcohol-Free HairSpray, som håller dina lockar på plats utan att torka ut dem.

Bounce Curl – Alcohol-Free HairSpray

239,00 DKK
 • SEK: 361,14SEK
 • EUR: €32,04

Teknikker til Curly Girl-metoden

Nu har du fået styr på de forskellige trin – men hvordan fordeler du overhovedet produkterne i håret? Når du benytter Curly Girl-metoden, er der mange teknikker, som du kan benytte til styling af dine krøller – alle med forskellige formål, så det handler om at finde den teknik, der passer bedst til den type krøller, man har.

Skålmetod

Den första metoden vi har på banan är skålmetoden, som helt enkelt handlar om att styla håret med mycket vatten från en skål. Det låter kanske galet, men det är en superbra teknik - särskilt om du har torra lockar som lider av krus och krus.
När du stylar ditt hår på detta sätt, använd en stor skål eller handfat. Lägg produkterna på samma sätt som du brukar, men tillsätt vatten när du kramar håret. På så sätt lägger du till extra vatten för styling, men utan att förlora produkterna när de landar i skålen eller sjunker med vattnet du använder.

Glaserande eller berande händer

Glazing eller praying hands er en metode, hvor du putter det ønskede stylingprodukt i dine håndflader – det kan være en krøllecreme, gel eller hårmousse – og herefter lader dine håndflader glide ned ad håret både på indersiden og ydersiden. Det er en god måde at sikre sig på, at alle hårstrå optager lige meget stylingprodukt, samtidig med at metoden frembringer clumps, der giver dig store, bløde krøller.

Raking

Raking er en stylingteknik, der er god til dig, der har krøller, der er lidt sværere at tæmme. Her fordeles de ønskede stylingprodukter i dit hår ved at rede det igennem med fingrene. Hvis du har bølget hår, skal du passe på med denne metode, da den kan udglatte dine krøller. Så er scrunching-teknikken mere passende for dig.

Scrunching

När du scruncher håret betyder det att du klämmer det med händerna. Det här är kanske det mest optimala sättet att skapa alla slags lockar, och vi rekommenderar också att du alltid hamnar i ditt hår - både för att skapa lockar och för att ta bort överflödigt vatten.

Plopping

Plopping är ett sätt att ta bort överflödigt vatten från håret samtidigt som du tar hand om dina lockar. När du plockar håret viker du in ditt blöta hår i en bomullsblus eller en mikrofiberhandduk och låter det sitta i 10-30 minuter.

Det svåra håret på andra, tredje och fjärde dagen

Det kan være svært at få dine krøller til at sidde godt efter en god nats søvn. Håret er uglet, der er bestemt ikke mangel på frizz, og dine krøller mangler definition. Men hvad kan du gøre?

Uppdatera

Uppdatering kan vara svårt eftersom du inte ska tvätta håret eller göra det dränkt varje morgon. Därför finns det också många olika tekniker för att fräscha upp ditt hår.

En av teknikerna är att du kan spraya håret med vatten eller lite leave-in balsam för att ge liv åt dina lockar. Här är det viktigt att håret inte blir genomblött, men att det bara blir tillräckligt blött för att du ska definiera dina lockar. Var försiktig så att du inte kramar håret för hårt eftersom det kan skapa krus och krus. Efter att håret har återfuktats kan du använda hårprodukter för lockar, till exempel gel eller hårmousse, så att lockarna håller. En uppdatering fungerar bäst om du låter håret lufttorka, eftersom föntorkning kan skapa extra krus.

Du kan læse mere om og finde produkter til refresh her i vores blogindlæg om samme.

Skydda håret när du sover

Ett bra sätt att göra dina uppfriskande dagar enklare är att skydda håret medan du sover. Till exempel kan du samla allt hår i en hästsvans ovanpå huvudet - även kallad en ananasfrisyr, eftersom håret kommer att se lite ut som toppen av en ananas. Resåren måste vara lös. Denna metod säkerställer att du inte ligger ovanpå dina lockar under natten och mosar dem platta.

Du kan också använda en sidenhuva för att skydda ditt hår när du sover, eller byta ut dina vanliga örngott med siden. Silke är mycket skonsamt för håret och skyddar dina lockar från krus och krus. Ett sidenlock är riktigt bra för kortare hår.

Ordbok

Som ny Curly Girl er der mange nye og ukendte ord, som du pludselig skal lære at kende. Derfor har vi her sørget for at samle en kort og praktisk ordbog til dig, så du altid kan have helt styr på, hvad frizz nu egentlig betyder, og hvad der menes med squish to condish. 

Bygg upp

Bygg upp är resterande stylingprodukter som sitter kvar i håret.

Co-tvätt

Co-tvätt är en speciell tvättmetod där du tvättar håret med ett tunt rengöringsbalsam istället för ett schampo. Det kan finnas en tillvänjningstid på en till sex månader.

Cast

Cast sørger for, at dine krøller holder hele dagen. Når dine produkter former et cast, betyder det, at dit hår bliver helt stift, når det tørrer. Det skal du ikke frygte, tværtimod. Castet skal krammes ud af håret, og du bliver efterladt med smukke, bløde krøller. Du kan læse mere om cast her.

Klumpar

Klumpar bildas i helt blött hår och är definitionen av totala lockar. Klumpar är bra och är tecken på friskt och välbalanserat hår.

Frizz

Frizz är alla små hårstrån som inte ligger ner - det kallas också en mugg på danska.

Låg / hög porositet

Dit hår kan have både høj, medium og lav porøsitet, og du skal passe dit hår efter dette. Vil du vide mere om, hvad lav, medium og høj porøsitet er, og hvordan du finder ud af, hvilken slags hår du har? Så kan du læse mere om det i vores blogindlæg.

Låg poo

Low-poo er en shampoo uden skrappe sulfater, udtørrende alkoholer og silikone.

Scrunch out the crunch

Scrunch out the crunch (SOTC) betyder att du kramar kastet ur håret. Du kan göra det med lite olja på händerna för att ge lockarna fukt och liv.

Squish to condish

Squish to condish (STC) du kan göra inne i badet. Här kramar du håret medan det fortfarande finns balsam i, och på så sätt kan balsamet tränga helt in i hårsträngarnas inre kärna.

Problemlösare

Jag tror att jag tappar mer hår än vanligt - vad gör jag?

Det er altid skræmmende, når du pludselig står med en hel håndfuld hår i hånden under en hårvask. Lidt hårtab vil altid være uundgåeligt, men hvor meget er for meget? Når du begynder på Curly Girl-metoden, vil det være normalt pludselig at stå med en klump hår i hånden, men fortvivl ikke.  Hovedsageligt er det, fordi du ikke reder dit hår så ofte som før og heller ikke vasker det nær så ofte, og derfor vil hårene, som normalt falder af i løbet af en dag, ikke falde af. Derfor, når du detangler det – reder det ud – i badet med dine fingre eller en kam, vil du kunne opleve at stå med en tot hår i badet.

Ingen panik. Vi tappar cirka 50-100 hårstrån varje dag, och om du bara tvättar och kammar håret två gånger i veckan kan det bli mycket hår samtidigt.

Om du å andra sidan lider av verkligt håravfall där du kan se att ditt hår blir tunnare och tunnare, skulle vi rekommendera dig att gå till läkaren. Det finns många biologiska skäl bakom detta. Men vi kan också rekommendera vitaminer eller produkter med biotin, eftersom det är hårets vitamin och hjälper till att minska håravfall.

Hvordan ved jeg, om jeg har for meget eller for lidt protein/fugt i mit hår?

Det kan vara riktigt svårt att ta reda på om ditt hår har för mycket eller för lite fukt eller protein - särskilt för att symtomen på båda är väldigt lika: lockar som är styva och torra, lockar som inte fungerar tillsammans och lockar som saknar definition.

Om du vill ta reda på vad dina lockar saknas kan du läs vårt blogginlägg. Här kan du också läsa mycket mer om det berömda sträcktestet.

Min hårbotten är torr och kliande - vad kan jag göra?

Det finns inget värre än en torr och kliande hårbotten! Kanske har du använt en produkt som du inte tål, kanske är du stressad eller kanske ... Det kan finnas många orsaker till en irriterad hårbotten. Faktum är att vi har skrivit en hjälte blogginlägg om vad du kan göra för att hjälpa din hårbotten och bli av med klåda och torra fläckar.

En av de saker du kan göra är bland annat att rengöra håret på djupet för att ta bort överflödiga produkter och mer. Naturligtvis kan det torka ut, så vi rekommenderar också att du därefter använder en återfuktande hårbehandling som du vet att du tål.

Mina lockar bildar inte en cast, men känns tunga och fet - vad är lösningen?

Om dina lockar inte bildar en stel cast kan det vara så att du använder för lite hårmousse eller gel - det är de två stylingprodukterna som bildar en cast runt dina lockar och låter dem hålla sig i form hela dagen. Om håret däremot känns tungt och fett kan du använda för mycket leave-in-balsam eller curlingkräm som inte passar ditt hår. Det är ofta ett problem med skandinaviskt hår att det kan kännas tungt och fett om du använder för många produkter med fuktgivande egenskaper som oljor med mera.

Därför kan lösningen vara att skruva upp gelén eller hårmoussen och skruva ner leave-in-balsam eller curlingkräm.

I slutet av vägen - behöver du mer information?

I den här guiden har vi försökt samla all kunskap om metoden Curly Girl så att det blir enkelt och tydligt för dig. Om det fortfarande finns något som du inte borde ha fått svar på, är du välkommen att titta igenom vår bloggsektion eller registrera dig för vårt nyhetsbrev. Vi skriver ett blogginlägg varje månad där du kan hitta ännu mer kunskap om metoden.

Lycka till med lockarna!