Curly Girl Method

Curly Girl Metoden – Den snabba genomgången

Get Hooked on the Curly Girl Method

Ja, det har faktisk ikke noget at gøre med, at den beskrevne metode her er hurtigere end den rigtige Curly Girl-metode, blot at gennemgangen her er en hurtig opsummering af, hvordan du følger metoden.

Måske er du ligeglad med, hvorfor du skal bruge en T-shirt frem for et almindeligt håndklæde osv. Og hvis du ikke er, så vil vi anbefale dig at læse vores grundige gennemgang.

Läs A-Z genomgången
Om du blir helt hooked på CG Metoden och vill gärna läsa mer om varför du faktiskt ska göra som i denna blogg, så ska du klicka på knappen här under och läsa den grundliga genomgången var allt är förklarat.

Innehållsförteckning

Steg 0 – Sista tvätten

Før du skal i gang med Curly Girl-metoden, skal du foretage en sidste vask for at få alle de dårlige ingredienser ud af dit hår.
Til dette skal du bruge en sulfatholdig shampoo uden silikone for at vaske voks og silikonerester ud af håret. 

Trin 1 – Vask med co-wash/low-poo

Fremover, når du skal ”vaske” dit hår, skal du bruge en tvättbalsam. Den skal du bruge i stedet for shampoo – dog kan du alternativt benytte en sulfatfri shampoo, der hedder en low-poo.

Det er vigtigt, at du skrubber og masserer din hovedbund i 4-5 minutters tid for at løsne evt. snavs fra hovedbunden.

Trin 2 – Pleje med balsam

Efter hårvask er det tid til fugtgivende pleje med vårdandebalsam i håret. Mens du fordeler plejebalsammen i håret, kan du rede/detangle håret med fingrene.
Lad balsammen sidde i 3-5 minutter, før den skylles ud.

Håret tørres herefter, dog helst ikke med et almindeligt håndklæde, men hellere med en bomulds-T-shirt eller et mikrofiber-håndklæde, som du kan klämma vattnet ur håret med.

Inden næste trin, styling, kan det være en god ide at bruge en leave in-balsam for den ekstra pleje.

Trin 3 – Styling

Du kan nu style håret med gel, lockkräm eller annat, så lockarna samlas.

Når man har stylet sit hår, kan man med fordel komme det i en plop. Plopping fremmer krøllernes form og gør dem mere definerede.

Plop = Når man har sat sit hår op i en T-shirt eller et mikrofiberhåndklæde. Håret skal “ligge oven på hovedet”, når man plopper.

Efter styling og evt. plopping kan man vælge at lufttørre sit hår eller at tørre det med en diffuser ved svag varme.

Når dit hår er helt tørt, vil det formodentlig være helt stift af produkter, og dette skal nu krammes ud. Du kan kramme cast ud af håret ved at bruge dine hænder, en T-shirt/mikrofiberhåndklæde eller en olie.

Det er vigtigt først at kramme cast ud af håret, når håret er helt tørt. Læs evt. vores blogindlæg “Vad är Cast?“.

Related Posts

2 thoughts on “Curly Girl Metoden – Den hurtige gennemgang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.