Curly Girl Method

Tykt hår/tætte krøller – hvilke produkter?

Har du enten et stort, tykt hår eller kraftige type 4-krøller – eller begge dele? Da kan det godt være, du kender til udfordringerne med at få håret til at makke ret, fordi det kan virke tørt, kruset og filtret, og hvor svært det er at finde frem til de hårprodukter, der kan hjælpe med at få håret i balance, så det vil være mere medgørligt og blødt – og krøllerne smukke og definerede.

I indlægget her vil vi komme mere ind på ovenstående og forsøge at komme med nogle bud på, hvordan man kan hjælpe et tykt og tæt krøllet hår på rette vej. Men først vil vi lige komme ind på, hvorfor nogle krøller tilsyneladende har brug for mere pleje end andre – og hvilke typer produkter der derfor vil være gode til denne hårtype.

Hvorfor har et tykt, tæt krøllet hår brug for ekstra pleje?

Når vi snakker om forskellige hårtyper, kan vi bruge illustrationen her ved siden af, der så fint viser, at man kan have glat hår eller alt mellem fine bølger, over krøller til coils, altså kinky hår, hvoraf sidstnævnte hører til under type 4-krøller. Og det er især disse krølletyper, der har brug for endnu mere pleje end ”almindelige” krøller. Den mest krøllede hårtype er nemlig også den tørreste – og dermed også den mest skrøbelige.

Hvis du vil vide mere om, hvorfor nogle får krøller og andre ikke, kan du læse mere om det i vores blogindlæg her. Hvorfor meget krøllet hår er mere skrøbeligt end for eksempel glat eller knap så krøllet hår har med hårfibrenes uensartede form at gøre, hvilket du også kan læse mere om i indlægget. Under alle omstændigheder betyder det, at tykt hår og tætte krøller i udgangspunktet er et tørstigt hår og derfor har brug for masser af fugtgivende pleje.

Billede der viser de forskellige hår typer brugt til blog herom på CurlsForYou.dk

Hvilke produkter er gode til tykke, tætte krøller?

Så har du en hårtype, der byder på små, tætte krøller, kan det således sagtens være, at de naturligt er mere tørre. Derfor kan du med fordel kigge på hårprodukter med ekstra fugtgivende og fede ingredienser i for at hjælpe håret på vej til smukke krøller. For eksempel kan du anvende en god leave-in eller krøllecreme i din styling, inden du anvender en gel for at forsegle fugten inde i dit hår.

I forhold til styling kan det dog godt være, at dit hår ikke behøver ekstra fugt eller ikke kan lide de tunge olier som shea butter osv. I så fald kan du prøve blot at style dit hår med en god gel og evt. en foam.

Men dit hår har højst sandsynligt brug for at blive godt hydreret med vand, når du vasker og plejer det. Det er vigtigt, at du får vasket håret godt rent og får tilført nok vand i denne proces, så dine krøller danner fine klumper efter hårvasken. Herefter er det vigtigt at få arbejdet din balsam og vand godt ind i dit hår, så det får en masse fugt fra vandet – se evt. blogindlægget her, der viser, hvordan du kan give dit hår nok fugt.

Hvilke produkter til vask og pleje af tætte krøller, der vil være de rigtige for dig, kan vi komme med et par bud på her. Brands som As I Am, Uncle Funky’s Daughter, Camille Rose, Bounce Curl og Curls – Poppin Pineapple Collection er oplagte at nævne i den sammenhæng, og de har produkter til både vask, pleje og styling af håret. For eksempel er As I Am Coconut CoWash et ret populært produkt, der på skånsom vis hjælper med at rense de tætte krøller og samtidig give dem godt med fugt og pleje.

Det kan dog også være, du foretrækker at rense håret med en low-poo i stedet for, hvilket du ligeledes kan finde mange gode bud på her hos CurlsForYou. For eksempel kan du tage et kig på Innersenses Hydrating Cream Hairbath (og den tilhørende balsam), der er ekstra fugtgivende og dermed god til et tykt og/eller tæt krøllet hår. Men forsøg dog at undgå at vaske dit hår for tit – og vil du give dine tætte krøller en så skånsom og fugtgivende rens som muligt, er en god co-wash det rette svar for dig. Derudover er det selvfølgelig supergodt en gang imellem at give krøllerne en ekstra omgang pleje med en god, fed, fugtgivende hårkur, for eksempel fra Jessicurl.

Jessicurl – Deep Conditioning Treatment

kr.199,00
 • Tyk og intensiv hårkur
 • Tilfører fugt til hårene og sikrer dig førstehjælp til tørt hår
 • Kan anvendes som leave-in-balsam i tykt hår
 • Uden parfume (No Fragrance) og i Island Fantasy duft
 • Kan bruges til alle hårtyper
 • Størrelse: 237 ml
Välj alternativ

Innersense – Hydrating Cream Hairbath

kr.109,00kr.639,00
 • En låg poo som försiktigt rengör håret
 • Lämplig för tjockt, lockigt och torrt hår
 • Doftar fantastiskt av blommor och vanilj
 • Innehåller sheasmör och eteriska oljor av salvia och tamanu
 • Helt utan sulfater, silikon och parabener
 • Innehåller fukt och protein.
 • Storlek: 59/295/946 ml
Välj alternativ

Innersense – Hydrating Cream Conditioner

kr.109,00kr.699,00
 • Tillverkad av naturliga, ekologiska ingredienser
 • Ett lyxigt, återfuktande balsam
 • Utvecklad för tjockt, lockigt och torrt hår
 • Innehåller apelsinblommolja, aloe vera och monoolja
 • Minskar krus i håret
 • Innehåller fukt och protein.
 • Storlek: 59/295/946 ml
Välj alternativ

Curls – Poppin Pineapple Curl Defining Jelly

kr.174,00
 • Fugtgivende, tyktflydende gel til krøllet hår
 • Giver håret hold og krøllerne definition og liv
 • Modvirker kruset hår og gør det glansfuldt
 • Indeholder bl.a. ananas, mango og vitamin A, B1, B6 og C
 • Hjælper med at fremme en sund hårvækst og forebygge hårtab
 • Størrelse: 236 ml
Lägg i varukorg

As I Am – Coconut CoWash

kr.79,00kr.109,00
 • En mild och rengörande balsam som tillför fukt till ditt lockiga hår
 • Utvalda med omsorg för metoden Curly Girl
 • Tar försiktigt bort smuts och rester av stylingprodukter i håret
 • Kan användas i både färgat och naturligt hår
 • Tillverkad av naturliga och skonsamma ingredienser
 • Innehåller fukt.
 • Storlek 227/454 gram.
Välj alternativ

Camille Rose – Curl Maker

kr.239,00
 • Nærende stylinggel 
 • Indeholder marshmallow-rod og aloe vera 
 • Giver definerede og bløde krøller 
 • Modvirker krus og giver glansfuldt udtryk 
 • Størrelse: 355 ml
Läs mer

I forhold til andre produkttyper, der kan være nyttige for et tykt, tæt krøllet hår, kan, som vi før var inde på, nævnes en god gel, der altid er ideel til et krøllet hår, men også en fugtgivende leave-in-balsam som supplement til plejebalsammen, og en krøllecreme, der udover at bidrage med mere fugt også hjælper med at definere og fremhæve krøllerne – give dem fylde og liv.

Endelig kan et produkt som en control paste, der er en tyk gel, også være relevant for dig, der gerne vil have styr på de små hår langs hårgrænsen, minimere frizz, lægge flyvske lokker ned – og måske endda vil lave smukke og sirlige ”hår-mønstre” langs hårgrænsen. Se for eksempel Curls’ Passion Fruit Curl Control Paste, hvor du også kan læse mere om, hvad du kan bruge produktet til.

Forkæl dine tykke, tætte krøller med masser af fugt og pleje

Som vi allerede har været meget inde på, er de tætte krøller en ret sart hårtype, der har tendens til hurtigt at blive tørre, og som derfor har brug for ekstra fugt og pleje, for at du kan få det bedste frem i dem. Udover at bruge produkter, der selvfølgelig først og fremmest ikke indeholder nogen ”forbudte ingredienser” som silikone, skrappe sulfater og udtørrende alkoholer – og som derfor er Curly Girl-venlige, er det altså også godt at have fokus på at finde produkter, der desuden byder ind med masser af fugt og (måske) fede ingredienser som for eksempel mango og shea butter.

Olier som kokosolie kan også være relevant for dig – enten som ingrediens i hårprodukter, eller måske en egentlig hårolie kan være en hjælp for dig? Det er ret individuelt, hvad der ”virker” for den enkelte, hvorfor det kan være en fordel for dig at prøve dig frem for at finde ud af, hvad netop dit hår tager godt imod. Så det er godt at have noget at sigte efter, set i forhold til hvilke produkttyper og -mærker, der er velegnede til tykt hår og tætte krøller – og herfra prøve forskellige af sådanne produkter af for at se, hvad der fungerer bedst for netop dig.

Men udover selve produkterne handler det også om at behandle sine krøller ordentligt – uanset hvor tykke og tætte eller fine de er. Men i og med de tætte krøller er ekstra skrøbelige, har de også typisk brug for at blive passet ekstra godt på og behandlet skånsomt. For eksempel set i forhold til at beskytte dem mod sol og vejr, undgå varmestyling og lade være med at børste dem med hårbørste, når håret er tørt osv.

Silke pudebetræk fra vores eget CurlsForYou mærke i farven Champagne
CurlsForYou Silke Pudebetræk

Dertil kommer, at det er bedst at bruge et T-shirt-håndklæde, når du tørrer håret, hvilket er med til at passe på krøllerne og minimere frizz. Du kan med fordel også beskytte krøllerne mod slid/friktion, mens du sover, ved at bruge et silkepudebetræk og/eller en Silke Bonnet. Der er dermed mange ting, man kan gøre for at give krøllerne gode betingelser – bare ved at være lidt opmærksom på det, og måske skal der også et par vaneændringer til.

Silke Bonnet fra vores eget CurlsForYou mærke i farven Silver Grey
CurlsForYou Silke Bonnet

Vær tålmodig – og få flotte, definerede og medgørlige tætte krøller

Ting tager tid, og det kan det også gøre at få et krøllet hår i balance, hvis det i lang tid har været udsat for udtørrende produkter og skadelig behandling. Og så kan det også være hårdt for tålmodigheden, for når man nu er gået i gang med The Curly Girl -metoden og alle de gode vaner, må håret også gerne snart vise sig fra dets bedste side. Det skal også nok komme, men vær tålmodig, for håret skal lige omstille sig – og du skal have tiden til at finde ud af, hvilke produkter der virker bedst for dig, og måske også til at komme ind i nye, gode hårplejevaner.

Men bare det at komme stille og roligt i gang med at give dine krøller en god behandling med hensigtsmæssige produkter og skånsom pleje samt begynde at tænke mere over, hvad du byder dem i det daglige, kan gøre underværker for deres trivsel. Og over tid vil du kunne opnå flotte, definerede, sunde og sprudlende krøller, som også vil være mere overkommelige og medgørlige for dig at pleje og style – og som vil tage sig ud fra deres bedste side lige på hovedet af dig.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *