Curly Girl Metoden

Sådan får du det bedste refresh-resultat

Photo by Noémie Roussel on Unsplash sued on blog about curls on CurlsForYou

Du kender måske følelsen af, hvordan det er at vågne op om morgenen og finde ud af, hvordan de perfekte krøller slet ikke er så perfekte længere. I stedet er krøllerne blevet krusede og kedelige at se på hen over natten. Heldigvis findes der forskellige metoder til, hvordan du hurtigt og let kan opfriske dine krøller, så de igen bliver flotte.

Du vil i dette blogindlæg blive præsenteret for nogle af disse metoder, der naturligvis varierer alt efter, om du har langt hår eller har kort hår med krøller. På den måde kan du blive klogere på, hvordan du opnår flot hår med krøller – selv på dag to, tre og fire.

Hvordan får man krøller?

Der findes naturligvis ikke én endegyldig metode til at opfriske krøller, som alle vil kunne gøre brug af. Den bedste metode for dig afhænger naturligvis af din hårtype – altså om du for eksempel har tykt, tyndt eller bølget hår. Foruden hårtype spiller længden på håret, hårets porøsitet og endda vejret og dine daglige aktiviteter en stor rolle i forhold til, hvilke resultater du kan nå frem til i forhold til dine krøller. Endelig er du nødt til at afprøve forskellige metoder, så du kan finde den metode, der giver dig det flotteste, krøllede hår.

Photo by Noémie Roussel on Unsplash sued on blog about curls on CurlsForYou

Eftersom der findes mange forskellige måder at opfriske sine krøller på, handler det blot om at have det sjovt og eksperimentere med at finde frem til en metode, der passer dig og din hårtype. Uanset hvordan du styler dine krøller på anden- eller tredjedagen, skal du huske på, at du også bare skal omfavne det krusede hår. Der er ingen, som har et helt perfekt sæt hår – særligt ikke efter flere dage, hvor man ikke har været i bad.

Sådan får du krøller uden varme

Du kan naturligvis få krøller med glattejern, ligesom der er mange, som opfrisker deres krøller med krøllejern. Men vil du gerne opnå krøller uden varme, bliver du her præsenteret for nogle gode idéer.

Opfrisk dine krøller ved hjælp af vand

Der findes forskellige metoder til at opfriske krøller, helt uden at du behøver at bruge varme til formålet. For eksempel kan noget så simpelt som vand være lige præcis det, du har brug for. Vand kan med fordel bruges, hvis du allerede har forsøgt dig frem med forskellige hårprodukter.

Vand er en metode, der især er ideel for dig, som ønsker krøller i fint hår. Fint hår kan meget hurtigt tage skade af at komme i kontakt med flere forskellige stylingprodukter. Derfor kan du med fordel prøve at opfriske dine krøller i fint hår ved hjælp af vand. Du skal blot spraye vandet på dit fugtige hår, hvorefter du kan forsøge at udglatte det krusede hår ved hjælp af dine hænder og massere dit hår for at få krøllerne til igen at blive store og flotte.

Når du bruger vand til at opfriske dine krøller, skal du altså blot bruge en sprayflaske, og den behøver bestemt ikke at stamme fra nogen bestemt hårspray, som er lavet til formålet. Du skal fylde sprayflasken den med vand og sprøjte vandet på de steder i dit hår, som er særligt krusede. Endelig kan det være en god idé at bukke dit hoved forover og gnubbe hovedbunden ved hjælp af dine fingerspidser.

Photo by Leonie Zettl on Unsplash Used on a blog on CurlsForYou about resfreshing curls

Du bør være særligt opmærksom på, at der er nogle hårtyper – det gælder særligt hår med en lav porøsitet – der blot vil blive mere krusede ved, at du sprayer vand i håret. I så fald kan du med fordel fylde dine hænder med vand og dermed tilføre en større mængde vand til dit hår. Det kan sommetider virke bedre.

Den gammeldags metode til krøllet hår

Der findes et gammeldags trick til at opfriske krøller. Denne metode er især ideel at gøre brug af for dig, der har mere løse bølger eller flere teksturer i håret. Metoden går ud på, at du tager små lokker af hår og sprøjter dem med vand, hvorefter du tilføjer en gele. Derefter vikler du hver enkelt krølle om din finger. Hvis krøllerne er store, kan du med fordel bruge to fingre. Når det er gjort, skal du langsomt give slip på krøllen igen og fastgøre den til din hovedbund ved hjælp af hårnåle. Denne proces gentager du for hver enkelt krølle.

De bedste produkter til krøller

Vil du gerne opnå krøllet hår, handler det først og fremmest om at gøre brug af den rette hårpleje til krøller. Du skal altså bruge produkter eller en anden form for hårpleje, såsom gel, mousse, hårspray eller skum. 

Hårgel til krøller

Når det kommer til gode hårprodukter til krøller, er hårgel bestemt værd at nævne. Det kan være en god idé at tilføre enten vand eller en balsam, som du lader sidde i dit hår i noget tid, før du anvender en gel. Derefter kan du bruge en lille smule gel til hver enkelt krølle. Du skal sikre dig, at hver enkelt krølle er perfekt krøllet sammen, hvorefter du skal lade dit hår lufttørre. Du kan dog også bruge en hårtørrer for et hurtigere resultat. Vi anbefaler naturligvis, at du bruger kold luft, så du ikke skader dit hår mere end højst nødvendigt.

Hos CurlsForYou tilbyder vi et stort udvalg af geler, der ikke blot holder frisuren på plads, men samtidig fremhæver dine krøller.

Stylingcremer til krøllet hår

Der findes også forskellige stylingcremer, du kan bruge, når det kommer til produkter til naturlige krøller. Fordelen ved at bruge en creme frem for en gel er, at creme giver et blødere udtryk til dine krøller. På samme måde som med en gel skal du blot tilføre en smule creme til hver enkelt krølle, som, du ønsker, skal blive blødere, hvorefter du krøller dine krøller sammen.

Hårspray til krøllet hår

Der findes også hårspray, som er lavet specifikt til at give helt nyt liv til dine krøller eller til bølget hår. Normalvis indeholder disse nogle fugtgivende ingredienser, der udglatter det krusede hår hurtigere. Disse produkter er især ideelle for dig, der har tyndt hår, eller for dig med lette bølger eller krøller.

Hvad er de bedste produkter til krøllet hår?

Er du i tvivl om, hvilke produkter til naturlige krøller, der er bedst at bruge? Både mousse, balsam, krøllecreme og gel er blevet nævnt i dette blogindlæg, hvorfor det kan være svært at finde ud af, hvilket produkt der reelt er bedst. En mousse er uden tvivl det letteste af de førnævnte produkter. Derfor er en mousse oplagt at bruge for dig, der har tyndt hår. En leave in-balsam er en smule mere fugtgivende. Det betyder, at den vil kunne kontrollere det krusede hår en smule bedre sammenlignet med en mousse.

Krøllecremer er – som navnet angiver – naturligvis mere cremede end andre produkter til krøllet hår, hvorfor de er oplagte at bruge for dig, der ønsker at opfriske dine krøller på dag tre eller fire. Disse typer af cremer kan bruges til alle hårtyper. Dog skal du være opmærksom på, at de kan gøre dit hår meget tungt og kedeligt at se på, hvis du bruger dem for ofte. Vær derfor særligt opmærksom på mængden af krøllecreme, du bruger.

Prøv dig frem, og overvej din teknik

Du kan med fordel prøve dig frem med hvert af disse produkter på forskellige dage for at finde ud af, hvilken metode der passer bedst til dig og dit hår. Der er altså ikke noget endegyldigt svar i forhold til, hvilket produkt der er bedst til at opfriske dit krøllede hår. Det handler i bund og grund om, hvordan dit hår reagerer, og hvad dine personlige præferencer er.

Photo by Brett Jordan on Unsplash used on blog on refreshing curls

Endelig handler det også helt grundlæggende om, hvordan du påfører produkterne i dit hår. Der findes en lang række teknikker i forhold til at tilføre hårprodukter i krøllet hår, og derfor kan du med fordel forsøge dig frem ved hjælp af forskellige metoder, så du kan finde den måde, der passer bedst til dig og dit hår.

Balsam til krøllet hår og shampoo til krøllet hår

Du kan også bruge en balsam til krøllet hår, hvis du gerne vil opfriske dine krøller. Der findes for eksempel leave in-balsamspray, som hurtigt vil kunne gøre dine krøller mere bløde og opfriske de kedelige og krusede krøller. Hos CurlsForYou finder du et bredt udvalg af leave in-balsam, som du kan bruge til at opfriske dine krøller.

Især på dag tre, fire eller fem vil de fleste opleve, at vand simpelthen ikke vil kunne gøre tricket, når det kommer til at få nyt liv i krøllerne. Derfor kan du i stedet bruge en balsam til krøllet hår eller en shampoo til krøllet hår. Du skal blot tilføre en lille klat til de krusede lokker, og med det samme vil du kunne se en stor forskel.

Det er desuden ikke til at sige, hvad der endegyldigt er den bedste shampoo til krøller, og det handler derfor blot om at prøve sig frem.

Beskyt dit krøllede hår, mens du sover

Det er altid en rigtig god idé at beskytte dine krøller, mens du sover. Det kan for eksempel være ved at sove på et pudebetræk i satin. Du kan også med fordel sætte dit hår i en løs knold, som du herefter pakker ind i et pudebetræk i enten silke eller satin, eller du kan vælge at pakke håret ind i et tørklæde. Det vil kunne forhindre, at dit hår bliver helt kruset eller filtret.

Du kan også beskytte dit hår med en silkebonnet. Denne skåner dit hår for det slid, dit hår udsættes for i løbet af natten, og den er særligt velegnet at bruge, hvis du har krøllet hår. Når du sover, sker der ofte det, at dine krøller bliver filtret sammen, eller at håret bliver fuldstændigt uglet. Det smarte ved en silkebonnet er, at den har en justerbar snor og en elastik i åbningen. Det vil sige, at du kan vide dig sikker på, at den vil blive siddende hele natten igennem. Du kan købe din nye silkebonnet til krøllet hår her hos CurlsForYou.  

Hvad er Curly Girl-metoden?

Hos CurlsForYou sælger vi produkter, der er baseret på Curly Girl-metoden. Det vil sige, at du her på siden finder et bredt udvalg af Curly Girl-godkendte produkter. Curly Girl-metoden handler om, at du ikke skal bruge udtørrende eller tyngende ingredienser, når du vil style dine krøller. I stedet handler det om at vælge Curly Girl-produkter, der tilfører mest muligt fugt til dine smukke krøller. Det kan for eksempel være gennem en silikonefri Curly Girl-balsam.

Du finder produkter, såsom vaskebalsam til Curly Girls, her hos CurlsForYou. Vil du læse mere om Curly Girl-metoden før og efter anvendelse, kan du blive meget klogere i dette blogindlæg.