Curly Girl Metoden

Få krøllerne frem: Denne klipning skal du bede din krøllefrisør om

Kvinde ved en hårsalon

Krølleklip er en videnskab, som ikke alle frisører mestrer – desværre. Du har garanteret kigget ind i et par overvældede frisørøjne, når du fremviser dine mange krøller. Det resulterer også ofte i en uegnet frisure til krøllet hår.

Vil du derfor gerne have en frisure, hvor dine krøller kommer til deres ret, bør du vælge en frisør, som er vant til at have hænderne godt ned i de krøllede lokker – du har brug for en krøllefrisør! I dette blogindlæg kan du derfor læse om, hvad du skal tage stilling til, før, under og efter du har sat dig i frisørstolen.

Det gode forarbejde – find en certificeret krøllefrisør

Inden du overlader dine krøller til frisøren, er det en god idé at tage højde for dine ønsker og behov. At få klippet en frisure med krøller afhænger naturligvis af din hårtype og de krøller, du har, men vigtigst er det at vælge en frisør, som har forstand på klipning af krøllet hår.

Du kan derfor øge dine chancer for et vellykket krølleresultat ved at lave dit forarbejde hjemmefra.

Vælg en krøllefrisør, der klipper efter en Curly Girl-metode

Vil du være sikker på at komme i stolen hos en frisør, som ved, hvad han/hun laver, så skal du vælge en frisør, der er specialist i krøller. Find derfor en frisør, som er certificeret krøllefrisør og klipper efter Curly Girl-metoden – altså den såkaldte Curly Cut.

På den måde er du garanteret en frisør, som forstår dit hårs specielle behov og ikke behandler det som alle andre hårtyper.

Brug referencer

Kommunikation kan være en svær størrelse, og når du har krøller, kan en forkert kommunikation føre til en frisure, som bliver enden på dine smukke, bouncy krøller. Tag derfor et referencebillede med dig til frisør, så dine krøller kan blive behandlet præcis, som du ønsker det, og din krøllefrisør vil nemt få en indsigt i, hvordan du ønsker at forlade salonen.

 

Hvad er en Curly Cut?

Det kan virke som ren magi, når din krøllefrisør går i gang, for pludselig vil du opleve, at dine krøller kommer til live som aldrig før. Så hvordan klipper man krøllet hår?

At klippe efter Curly Girl-metoden kræver den specielle Curly Cut-teknik, som er tidskrævende og til tider lidt dyrere – men samtidig alle pengene værd. Frisøren giver dig en frisure til naturkrøllet hår og benytter sig kun af produkter til krøller, som er Curly Girl approved.

Har din frisør ikke de godkendte produkter, kan du selv tage de nødvendige produkter med dig, så du ikke får unødvendige silikoner i håret, der udtørrer dine krøller. Det vil sige at bruge en pleje- og vaskebalsam uden sulfat, alkohol eller silikone, som danner en hinde på håret og er med til at udtørre dine krøller. For at komme til bunds med skidtet anbefaler vi at bruge en shampoo med lave mængder af disse tre ting – nemlig en lowpoo. Hav derfor en lowpoo med, så du er sikker på at få vasket dine krøller rigtigt.

Det er kun de certificerede krøllefrisører, der mestrer den specielle krølleklipning, og derfor er det vigtigt, at du orienterer dig i, hvem der har forstand på netop denne metode for at være sikker på, at du opnår det resultat, du ønsker. En krøllefrisør er også uddannet i vedligeholdet af dine krøller, og du vil derfor kunne få uundværlige råd med dig hjem, så du kan opretholde det nyklippede look måneder efter.

adam-winger-3nBzt3Jdeh4-unsplash

 

Sådan klipper en krøllefrisør efter Curly Girl-metoden

Til at starte med er det vigtigt, at du ankommer til krøllefrisøren med tørt hår, så frisøren kan se, hvordan krøllerne falder. På den måde opnår du en klipning, der bliver skræddersyet til netop din hårstruktur, og krøllefrisøren kan hurtigt få en idé om, hvordan dine krøller får de bedste betingelser.

Herefter vil hver enkelt krølle blive klippet individuelt, hvorfor det er vigtigt, at du ikke har kørt en børste gennem håret. Om din nye frisure skal tilpasses krøller i kort hår eller langt hår, og uanset om du har slangekrøller eller afrohår, så får hver lille krølle den samme opmærksomhed.

Din krøllefrisør vil hverken udtynde dit hår eller benytte sig af skæring- eller den såkaldte ”razoring”-teknik. Teknikkerne undgås, fordi de ikke tager højde for den enkelte krølle og skærer dem i længder, som gør krøllerne udefinerede og eksponerede over for slid. Har du oplevet, at dit hår har været mere frizzy efter en klipning? Så har disse teknikker med stor sandsynlighed været indblandet.

For at få de smukkeste bløde krøller kræver det hovedsageligt én ting – fugt, fugt og atter fugt! Med den rigtige klipning, der tager hånd om alle dine krøller, vil det blive sværere for vind og vejr at slide og udtørre dit hår. Samtidig vil du opleve, at produkterne vil have lettere ved at trænge ind i og bibeholde fugten i krøllen.

Sådan bliver resultatet efter din tur til krøllefrisør

Lige så snart din krøllefrisør giver dit hår en Curly Cut, vil du gå fra salonen med helt nyt liv og bounce i dine krøller. Ved at klippe hver krølle for sig undgår du et hår, som bliver tørt og tungt, og krøllen vil blive langt mere defineret, fordi der ikke er brugt ”razoring”.

En Curly Cut giver også det bedste resultat til din længde, da den tager højde for hver krølles krøl. Meget få af dine krøller har de samme grader af krøl, hvilket kan gå ud over frisuren. Når krøllefrisøren sørger for at klippe i tørt hår, kan frisøren hurtigt se dit krøllemønster, og du opnår et harmonisk krøllet hår, hvor længden passer, uanset hvor meget du vasker det.

Med en Curly Cut får du altså et smukt resultat, der giver hver enkelt krølle de bedste betingelser. Når du bliver klippet hos en certificeret krøllefrisør, kan du stole på, at der kun bruges teknikker, som er med til at opretholde den nødvendige fugt, der skal til, for at dit hår ikke kruser eller bliver slidt. Betingelserne gør også, at du vil se dine krøller komme til deres ret, og de vil slange sig og være bløde og runde omkring dit ansigt. Du får altså et langt mere fyldigt og levende hår, som i højere grad syner sundt og glansfuldt.

Er du ikke tilfreds med din krøllefrisør? Det er okay at klage

En Curly Cut hos en certificeret krøllefrisør er beregnet til at give dine krøller en vitaminindsprøjtning, så du får en frisure med krøller, der fremhæver de bedste træk ved dit hår. Teknikken tager lang tid, fordi krøllefrisøren skal kigge på hver krølle, du har, og tid koster penge.

Derfor er det også helt i orden at række hånden op, hvis du ikke får det resultat, du havde ønsket dig. En forkert klippeteknik hos din krøllefrisør kan resultere i et hår, der ser slidt og tørt ud, og det kan resultere i krølleejerens værste mareridt – et kruset hår fuld af frizz.

Klag derfor, hvis du er ked af din nye klipning. Langt de fleste krøllefrisører sætter stor værdi i deres arbejde og lever af at kunne give deres kunder et smukt resultat. Derfor vil du med stor sandsynlighed også opleve, at krøllefrisøren vil give dig et krøllet hår med en frisure, som fremhæver dine naturlige krøller på smukkeste vis.

Sådan vedligeholder du dine krøller efter din tur til krøllefrisør

En krøllefrisør kan ikke egenhændigt sikre dig, at du for altid vil have et smukt krøllet hår. For at beholde effekten fra din Curly Cut er det vigtigt, at du tager dine forbehold, så du kan give dine krøller de bedste betingelser.

Der findes heldigvis mange tiltag, som vil tilføre fugt til dine krøller, og som holder liv i alt det gode, som krøllefrisørens klipning har givet dig.

Drop den varme styling

Alle krøller har brug for fugt for at give det optimale udseende af sundhed og for at få det bedste runde krøl. Du bør derfor undgå at bruge føn, flade- eller krøllejern, når du skal style dit hår. Varmen fra jernet udtørrer og slider på håret, hvilket øger chancen for krus, og så kan glattejernet udglatte det smukke krøl, som krøllefrisøren har brugt lang tid på at finde frem.

Brug i stedet en stylingcreme, som fremhæver dine naturlige krøller og ikke slider på håret.

Børst med omtanke

En almindelig børste, der bruges for tit, kan slide på dit krøllede hår og efterlade det frizzy og udefineret – præcis det modsatte af, hvad du har betalt din krøllefrisør for at give dig.

Brug derfor en bredtandet kam, og red det kun, når krøllerne er våde og fyldt med balsam eller en god hårkur. Du kan undersøge, hvordan du bruger den rigtige børsteteknik, og derved kan du undgå krusede krøller, og du bevarer krøllernes definition.

Brug samme produkter som krøllefrisøren

Det bedste, du kan gøre for dit hår for at beskytte dine krøller bedst muligt efter din tur til krøllefrisør, er at opretholde den produktbehandling, som krøllefrisøren selv benyttede. Det vil sige at bruge hårprodukter til krøller, som er udviklet efter Curly Girl-metoden.

Hos CurlsForYou finder du udelukkende Curly Girl-godkendt hårpleje, som er skabt til at beskytte og pleje dit krøllede hår – uanset type og tykkelse på krøllerne. Ligesom hos krøllefrisøren er produkterne uden alkohol, sulfat og silikone og lægger sig derfor ikke som en skadende hinde på håret, men plejer derimod krøllerne, giver dem struktur og det meget nødvendige fugt.

Find din balsam til krøllet hår eller din shampoo til krøller her hos CurlsForYou, og vil du vide mere om Curly Girl-metoden, så kan du læse videre i vores A-Z-gennemgang.