Curly Girl Metoden

Stylingprodukter til krøller: Sådan bruger du dem

Måske du kender til det store udvalg af stylingprodukter til krøller, som du bliver præsenteret for på markedet i dag. Her finder du nemlig alt inden for spray, mousse og meget andet, der hjælper dine krøller med at få nyt liv og gør det nemt i forbindelse med opsat hår. Men hvordan skal du helt præcist bruge dem til opsat hår og hængehår, og er der forskel på dem, alt efter om du er til opsat hår eller løst hår? Det og meget andet kan du læse mere om lige her, hvor vi gør dig meget klogere på de mange forskellige stylingprodukter til krøller, som der er på markedet i dag.

Stylingprodukter til krøller: Det hele starter med hårvasken

Når det kommer til produkter til krøller og opsat hår, er der et utal af muligheder at vælge mellem. Foruden gel og mousse, som er de meget klassiske produkter, er også hårolie blevet en stor del af den faste plejerutine for mange – og særligt når du gerne vil have bløde lokker til opsat hår.

Men det hele starter allerede med hårvasken. Når du vasker håret, skal du sørge for at følge Curly Girl-metoden, hvis du vil have mest muligt ud af dine krøller. Din styling af krøller bliver ikke kun nemmere, fordi hårstråene er velplejede, men du vil også opleve, at du får endnu flere krøller frem, som giver dig krøller, der gør opsat hår til en leg.

Vaskerutinen bør indeholde en co-wash eller en low-poo, som dermed ikke indeholder skrappe sulfater. Sådanne går nemlig ind og ødelægger hårets struktur, og det tager hårdt på dine krøller. For optimal fugt er det altid en god idé med en plejebalsam uden silikone, som går ind og opbygger håret på ny og giver det de bedste betingelser, når du gerne vil have løst eller opsat hår.

De klassiske produkter til krøller

Som vi har været inde på, er der altså mange muligheder, når du skal finde styling-produkter, der passer til netop dine krøller. Så tag udgangspunkt i din hårtype og -længde samt hårets struktur, så er du godt på vej. En anden ting er, om du vil have styling-produkter til løst eller opsat hår.

Vi kommer ikke uden om, at de helt klassiske stylingprodukter til krøller består af spray, mousse og en god hårolie. Men du må for alt i verden ikke glemme en god krøllecreme og eventuelt en gel, der hjælper med at definere krøllerne og sikre hold gennem hele dagen, hvad end du er til løsthængende krøller eller opsat hår. En krøllecreme kan være et godt valg for dig, der har mere faste krøller og gerne vil bibeholde netop denne struktur.

For nogle er en hårspray et uundværligt produkt, uanset hårtype. Den kan hjælpe med at holde håret på plads ved opsat hår, og den definerer krøllerne på ny og giver dig mulighed for selv at tilføre form og facon til håret. Derudover er en mousse et fantastisk redskab, når du gerne vil sikre krøllernes struktur og tæthed efter et bad. Hårmousse er god til at skabe volumen i håret. Her er det godt at kramme moussen godt ind i håret for på den måde at skabe mere fylde og give krøllerne definition, så de tager sig flotte og fyldige ud hele dagen. 

Not Your Mother’s – Curl Care Shampoo lifestyle

Styling af krøller: Løst hår

Hvis du elsker at lade de smukke krøller leve i vinden og falde smukt ned ved siden af ansigtet, handler det om at bruge de rigtige produkter, når håret skal styles. For måske du også kender til udfordringen, hvor dine krøller forsvinder i løbet af dagen, så de bliver triste og falder sammen. Det er der heldigvis råd for, så du kan bane vejen for smukt hår hele dagen.

Efter at du har vasket dit hår, kan du med fordel give dine krøller en god gel og foam, som får lov til at trænge ind i håret fra top til bund. Herefter kan du med fordel tørre håret med en diffuser, som hjælper dig med at bevare krøllernes struktur og går ind og samler dem frem for at blæse dem fra hinanden, som det kan være tilfældet med en almindelig hårtørrer. Du kan også vælge at bruge en krøllecreme, som du anvender i vådt hår. Varm krøllecremen op mellem hænderne, fordel den jævnt ud i håret, og slut af med en god gel. Herefter kan du enten bruge en diffuser til at tørre håret – eller blot lade det lufttørre.

Din krøllecreme kan også anvendes som en del af dine styling-produkter til krøller, når de er tørre. Her får du mulighed for at kramme cast, hvor du ganske enkelt krammer på krøllerne, så de samles og bliver endnu tættere. For mere volumen er en volumenspray et godt værktøj til at løfte håret fra hovedbunden og give mere fylde mellem krøllerne.

Til sidst skal du selvfølgelig slutte af med en spray eller lak til krøller. Her får du for alvor mulighed for at skabe det look, som du drømmer om, med dine fantastiske styling-produkter til krøller. Din hårspray er samtidig med til at sikre hold hele dagen, hvis du ellers sørger for at vælge den bedste hårspray til krøller, der giver et godt hold og matcher dine behov.

Stylingprodukter til krøller: Opsat hår

Opsætning af krøllet hår kan være lidt besværligt, men når du lykkes med det, får du et fantastisk resultat. Men altså, opsat hår med krøller kan godt give lidt udfordringer. Særligt hvis du gerne vil have en mere blød struktur i opsat hår, som er nem at arbejde med, men her er der også gode produkter at vælge mellem. Opsat krøllet hår er noget, som mange kvinder foretrækker i hverdagen eller ved særlige anledninger. For når håret er sat op, er det nemlig muligt at få håret lidt væk fra ansigtet, så du ikke har lokker, der forstyrrer øjnene. Samtidig får du lidt ekstra luft til hovedbund og nakke. Praktisk, smart – og flot!

Lad os først tage et kig på opsat langt hår og styling-produkter. Ønsker du et fleksibelt hold og noget ekstra volumen i håret til den opsatte frisure, er en god foam altid god at bruge. En gel hjælper med at give håret hold (fra let til stærkt hold, alt efter ønske og behov), holde styr på frizz og flyvske lokker samt til at give frisuren den sidste finish. Ønsker du mere definition og bounce til krøllerne, inden de helt eller delvist skal sættes op, kan en krøllecreme hjælpe her. En god hårspray med hold kan også hjælpe med den sidste finish og ekstra hold.

Er du mere til opsat kort hår, kan der ofte være brug for lidt mere facon, som du kan få fra dine stylingprodukter til krøllet hår. En opsat frisure med mellemlangt hår eller kort hår kræver lidt ekstra styling, og det gælder især, hvis du har fået klippet en bestemt frisure til opsat hår. Ved kort hår kan du vælge at bruge en hårspray som Alcohol Free Hairspray fra Bounce Curl, der er god til at give håret masser af hold, så frisuren sidder ordentligt hele dagen. 

Få den perfekte hestehale med den rette styling til krøller

En traditionel frisure, som mange kvinder vælger til opsat hår, og som altid er et sikkert hit, er selvfølgelig en hestehale. Det er et stensikkert valg som opsat frisure til skulderlangt hår eller helt langt hår, som du vil elske. Og der findes ikke noget smukkere end en fyldig hestehale med de fineste krøller. Men hvordan når du i mål med det stramme look foran og den fyldige hestehale? Det gør du selvfølgelig med de helt rigtige styling-produkter til krøller.

Du bør bruge de samme styling-produkter til opsat hår, som du også bruger til løst hår. På den måde får du defineret krøllerne mest muligt, så du automatisk tilfører godt med fylde i hestehalen. For at gøre opsætningen nemmere kan du med fordel lade hovedet falde forover og samle håret. Det skal svare til den mængde af hår, som skal ligge ind mod hovedet, inden vi når til elastikken. Det gør det nemt for dig at glatte krøller ud og få en ensartet overflade ved opsat hår.

Sæt en elastik i håret, og sørg for, at det strammer godt til. Når du har krøller, kan håret nemt blive tungt, og strammer elastikken ikke godt nok, vil din hestehale falde. Herefter kan du med en finger og en gel stille og roligt lægge små hår og frizz ned. Du kan også vælge at gøre det samme med en hårspray, som gerne må gøre håret en smule stift for at holde på den stramme frisure.

I hestehalen kan du med fordel kramme håret, hvis du har brugt en krøllecreme. Du bør altid slutte af med en lak, der går ind og skaber ekstra fylde i opsat hår, holder på krøllernes form og hjælper med at justere frisuren lidt til. På den måde får du den ultimative opskrift på opsat hår til hverdag, som holder hver gang.

Vælg stylingprodukter til krøller ud fra dine præferencer

Der kan være stor forskel på, hvad du foretrækker, og hvad dit hår har godt af. Én ting er, hvordan du bruger dine produkter bedst muligt, men noget andet er, hvad du kan lide at bruge i håret, og hvad dine krøller reagerer bedst på.

Den bedste måde at udvælge dine styling-produkter til krøller på er ved at prøve dig frem. Tænk over, hvad du gerne vil have ud af dine produkter. Ønsker du mere definerede krøller? Vil du have mere volumen? Eller ønsker du effektive produkter til opsat går? Ud fra forskellige overvejelser kan du udvælge en række produkter, som passer til dine behov. Selvom der findes mange forskellige styling-produkter til krøller, er det altid en god idé at kigge lidt nærmere på, hvad deres primære funktion er. Nogle er nemlig designet til at give volumen og fylde, mens andre går ind og blødgør krøllerne eller hjælper med at sikre hold i opsat hår.

Hos os finder du et væld af gode plejeprodukter, som bygger på de bedste ingredienser og er produceret ud fra Curly Girl-metoden. Det betyder, at du slipper for kemiske ingredienser, der kan ødelægge din krøllede struktur i håret. I stedet bygger de på nærende og plejende ingredienser, der gør dit hår endnu smukkere.

Husk hele plejerutinen, inden du bruger dine plejeprodukter til krøller

Styling-produkter til krøller er fantastiske til krøllet hår, men det hele starter med hårvasken, og hvis du vil have det bedste resultat, skal du allerede her gå ind og sikre, at du bruger de rette produkter. Hos CurlsForYou sælger vi udelukkende produkter, der kan anvendes til Curly Girl-metoden, og som du kan læse meget mere om lige her.

Du kan finde det hele hos os, så du slipper for at skulle lede længe. Nyd godt af en plejende balsam og en skånsom low-poo, der renser håret og gør det klar til en ny dag med med løst eller opsat hår. Er håret ikke ordentligt rent, vil du nemlig ikke kunne få det samme ud af de efterfølgende produkter. Og så er der ikke andet at sige end god fornøjelse med de smukke krøller.