Curly Girl Metoden

Hårprodukter til krøller: Sådan får du sundt hår med de helt rigtige hårprodukter

Photo by Гоар Авдалян on Unsplash

Krøllet hår kan være en udfordring for mange, og en dårlig hårdag kan ødelægge en ellers dejlig dag. For er der noget værre end hår, der bare ikke gider gøre, som man gerne vil have det? Man ender måske med at bruge timevis på det, uden helt at opnå det resultat, man gerne ville. Heldigvis er det muligt at forvandle dårlige hårdage til fortid med de rigtige hårprodukter til krøllet hår.

Hvis du har læst vores tidligere blogindlæg om at spise sig til sundere krøller, ved du også, at sundt hår handler om flere parametre. Sundt hår kommer nemlig især af den kost, du spiser, men det kommer også af den måde, du behandler håret udefra. Det kan du læse mere om i indlægget her, hvor vi kommer ind på hvilke hårprodukter til krøller, du bør bruge.

Find produkter, der passer til din hårtype

Når du skal vælge hårprodukter til dit hår, så er det ikke lige meget, hvilke produkter du vælger. Det er nemlig vigtigt, at du vælger nogle produkter, der matcher din hårtype og -struktur. Ellers kan du ende ud med noget hår, der slet ikke bliver, som du ønsker. Vores hår har alle forskellige behov, så derfor skal du vælge nogle produkter, der stemmer overens med det.

Du kan læse mere om de forskellige krølletyper i vores indlæg: ”Videnskaben bag krøller: Hvorfor har du krøllet hår?

Derudover kan du også hjælpe dit hår og dine krøller på vej ved at overveje, hvilke hårredskaber du bruger. En hårtørrer til krøller er f.eks. uundværlig, hvis du gerne vil have flotte krøller og undgå kruset hår. Gå efter en med en diffuser, da den løfter håret og giver fylde.

Når du har fint hår

Hvis du døjer med tyndt hår og fine krøller, så skal du vælge nogle produkter, der giver volumen og fylde til håret. Hvis du ikke har det for øje, så ender du med at give for meget tyngde i lokkerne, så de klasker sammen.

Her kan det være en god idé at bruge en god hårmousse til krøllet hår, da den sørger for at give noget fylde til håret. Du kan bruge det i både tørt og håndklædetørt hår, alt efter hvad producenten anbefaler, og så krammer du det ind i håret. Start i spidserne, og arbejd dig op mod hovedbunden. Slut gerne af med at føntørre, hvis håret har været vådt.

Med en hårmousse får du noget struktur til håret, og dine krøller får mere definition. Et rigtig godt valg til dig med fint, krøllet hår.

Når du har kruset hår

Hvis du har kruset, krøllet hår, så skyldes det tit, at det er blevet beskadiget. Det kan være i form af farvning, varme eller brug af de forkerte produkter. Her er det en god idé at bruge produkter, der giver noget fugt til håret.

Sørg for at bruge en plejende hårkur og en nærende balsam, og så er du allerede rigtig godt på vej. Suppler gerne med en co-wash eller low-poo-shampoo, så kan du få genoprettet fugtbalancen i dit hår og få det krusede hår af vejen. 

En hårmousse med noget fugt og pleje i sig kan også være god som styling-produkt, da det giver noget hold i håret. Suppler gerne med en gele eller hårcreme til krøller, da det giver noget ekstra fugt og glans.

Aunt Jackie’s – Frizz Patrol Anti Poof Setting Mousse

89,00 DKK
 • SEK: 138,41SEK
 • EUR: €11,93
 • Styling-mousse til krøllet og bølget hår
 • Afhjælper frizz og krus
 • Fugter og blødgør håret
 • Hjælper med at gøre krøllerne jævne, glansfulde og definerede
 • Størrelse: 244 ml
Læs mere

Innersense – I Create Lift Volumizing Foam

119,00 DKK229,00 DKK
 • SEK: 185,07SEK - 356,14SEK
 • EUR: €15,95 - €30,69
 • Et let og lækkert skum til volumen
 • Giver dine krøller mere hold og struktur
 • Fungerer til alle hårtyper
 • Rig på fugt og protein
 • Kan anvendes i både vådt og tørt hår
 • Størrelse: 70/177 ml
Vælg muligheder

 

Når du har tørt hår

Tørt hår kan skyldes flere forskellige ting. Det kan være, at du har brugt for skrappe produkter til krøllet hår, eller måske er du ramt af årstiden. Især kulde kan være med til at give tørre lokker. I så fald er det vigtigt, at du vælger nogle milde og fugtgivende produkter til krøllet hår. Fyldt med en masse plejende ingredienser.

For det første er en co-wash eller low-poo-shampoo et godt valg, når du skal vaske håret. Suppler med en god hårkur og gerne en leave-in-balsam, der kan få lov til at virke lidt længere tid. Brug også gerne en hårolie som supplement til din hårplejerutine, da det tilføjer rigtig meget fugt og samtidig gør håret blødt og glansfuldt.

Når du har normalt hår

Selvom du har normalt hår, er det stadig vigtigt, at du tænker over, hvilke produkter du vælger, så du forebygger og bevarer et sundt hår. Selvom der ikke er behov for en særlig behandling, er det stadig vigtigt, at du passer på det.

Uanset om du har bølger, små eller store krøller, skal du vælge en shampoo til krøllet hår. Det vil sige en shampoo uden silikone og andre skadelige ingredienser, eller du kan bruge en vaskebalsam. Benyt efterfølgende en plejende balsam. Her kan du enten vælge en, der skal vaskes ud igen eller en leave-in-balsam.

Du kan style håret alt efter behov. Når du har normalt hår, så kan det være en fordel at kombinere hårmousse med en gele og/eller en krøllecreme til krøller. Brug også gerne hårolier og hårkur i ny og næ, når du kan mærke, at dit krøllede hår trænger til lidt ekstra kærlighed.

Vær opmærksom på ingredienserne i produkterne

Når du skal vælge produkter til naturlige krøller, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvilke ingredienser der er gode og mindre gode for krøllet hår. Med andre ord er det en god idé at læse ingredienslisten, inden du hiver produktet ned i kurven.

Curly Girl Metoden handler netop om ikke at anvende ingredienser, der skader krøllet hår. Metoden blev udarbejdet af en frisør, der fandt ud af, at krøllet hår ikke har gavn af hårprodukter med ingredienser som silikone, udtørrende alkohol og sulfater. Disse ingredienser findes efterhånden i et væld af hårprodukter, som mange af os bruger til daglig, men hvis du gerne vil have sundt og velplejet hår, så bør du gå i en stor bue udenom.

Disse ingredienser er dårlige for krøllet hår

Du skal undgå silikone, fordi det lægger sig som en hinde rundt om hvert enkelt hårstrå. Det snyder, for udadtil kan det se sundt og stærkt ud, men silikonen gør, at andre plejende ingredienser ikke kan trænge ind. Det kan f.eks. være fra en god hårkur eller en nærende balsam. Det er derfor til ingen nytte, når du i god mening forkæler dit hår med disse produkter. Dit hår kan nemlig ikke tage imod de gode ingredienser.

Hvordan kan du så få silikonen ud af håret igen? Det gør du ved at vaske med en shampoo, der har sulfat i. Sulfat udtørrer håret, og efterfølgende slutter du igen af med en hinde af silikone. Det er derfor en ond cirkel, der udelukkende skader håret.

Udtørrende alkohol finder du også i mange stylingprodukter, der sørger for at gøre dit hår knastørt. Hos CurlsForYou kan du købe produkter til krøllet hår, der udelukkende består af gode og nærende ingredienser. Der er alt fra vaskebalsam og hårkur til gele og den bedste krøllecreme.

Kombiner gode hårprodukter med den rette kost

Hårpleje af krøllet hår kan hurtigt udvikle sig til en jungle at finde rundt i. For de fleste af os vil gerne pleje vores hår bedst muligt på en god og sund måde, uden at det tager skade og bliver slidt. Der er mange faktorer at tage højde for, men det er vigtigt, at du bruger produkter, der passer til lige netop din hårtype. Så slipper du for dårlige hårdage, og du får et langt sundere hår, der stråler.

Den ideelle hårpleje til krøllet hår er en kombination af gode produkter til krøller og den rette kost og næring. Hvis du har styr på det, så kommer du rigtig langt, og dit hår vil takke dig for det.

Hvis du er på udkig efter hårprodukter til krøllet hår, så finder du det med garanti her hos CurlsForYou. Vi forhandler produkter, der matcher Curly Girl Metoden, og der er både hårprodukter til krøller hos mænd og kvinder. Derudover finder du beskrivelser om vores brands og produkter, så du bliver guidet fra start til slut.

Vi håber, at du har fået en masse ud af vores guide til de bedste hårprodukter til krøller og er blevet godt klædt på. Så det er bare med at dykke ned i udvalget af gode hårprodukter, så du kan komme i gang med den nye hårplejerutine.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *