Curly Girl Metoden

Permanente krøller: Din A-Z guide til permanente krøller

Permanente krøller: Din A-Z guide til permanente krøller

Permanente krøller har for alvor fået et comeback, og det er med god grund. Hvis du gerne vil have et stort og fyldigt hår, men ikke er så heldig at have fået det fra naturens side, kan permanente krøller nemlig være løsningen for dig. Har du permanente krøller, eller overvejer du at få det, kan du med fordel læse vores indlæg, som tager dig igennem alt, hvad du bør vide om permanente krøller inklusiv de spørgsmål, vi oftest hører omkring permanente krøller.

God læselyst.

Indholdsfortegnelse

Hvad er permanente krøller?

Permanente krøller er en behandling af håret, hvor du ved hjælp af varme eller kemikalier får krøller i håret, der er permanente. Det vil sige, at krøllerne ikke går ud med tiden, men skal ”vokse ud”. Når ordet permanente krøller bliver nævnt, vil mange måske associere det med den lidt puddel-lignende frisure, som havde stor popularitet i 80’erne og 90’erne. De permanente krøllers popularitet holder stadig ved, men i dag er det som regel lidt mere afdæmpede permanente krøller, som er de mest populære.

Man behøver ikke være født med krøller for at have dem. Der findes nemlig flere metoder, du kan gøre brug af, hvis du ønsker et hoved fyldt med smukke, fyldige krøller. Ønsker du et mindre permanent resultat, og har du allerede en smule krøl i håret, kan du forsøge at fremhæve disse ved brug af Curly Girl metoden og krøllefremmende produkter. Har du helt fladt hår fra naturens side, kan du gribe til krøllejernet eller lave krøller med fladjern, dette er dog meget hårdt for håret. Det er immervæk ikke en permanent løsning og kræver en del arbejde, hvis du vil have krøller hver dag. 

Derfor findes der også permanente krøller. Typisk vil man bruge én af følgende tre måder, hvis man ønsker krøller i håret permanent:

 1. Koldpermanente krøller
 2. Digital permanente krøller / varmepermanent
 3. Permanente krøller i eget hjem.
Photo by Shari Sirotnak on Unsplash used in blog about permanant curls
Photo by Shari Sirotnak on Unsplash

Koldpermanente krøller er en proces, hvor håret bliver vædet i en basisk væske, hvorefter det rulles op i små krøller. Denne proces tager omkring to timer og giver et resultat med små og meget tydelige krøller. Den anden metode, kaldet digital permanente krøller eller en varmepermanent behandling, foregår på den måde, at håret starter med at få en afslappende behandling, der varer omkring en times tid. Herefter sætter man varme krøllejern i håret. Håret bliver her bundet op om metalrør med varme i, og man sidder med dette i nogle timer. Denne proces giver mere bløde krøller og slangekrøller til håret. Processen varer alt i alt omkring fire timer. Den sidste løsning er at bruge et hjemmeprodukt til at lave permanente krøller. Vi anbefaler dog ikke, at du giver dig i kast med at lave permanente krøller selv, da der er langt større risiko for, at du ikke opnår det ønskede resultat eller skader håret mere, end det er tilfældet ved en professionel frisør.

Hvilken af ovenstående metoder der er bedst for dig, afhænger af, hvor store krøller du ønsker, og hvor naturligt et look du går efter. Det afhænger dermed også af, om du skal have lavet permanente krøller i langt hår eller krøller i kort hår. Fordelen ved varmebehandlingen er, at krøllerne som regel får et meget naturligt look og næsten ser medfødte ud. De kemikaliefremkaldte krøller kan derimod godt give meget skarpe krøller, som ser mindre naturlige ud. Til gengæld er fordelen ved den koldpermanente krøllemetode, at du kan starte krøllerne helt nede ved hovedbunden, og at det virker på stort set alle hårtyper. Det er ikke tilfældet ved varmemetoden, da varmen gør, at man ikke kan komme helt ind til hovedbunden. Desuden virker denne metode bedst på tykt hår. Det kan derfor være en god idé at tage en grundig snak med din frisør om det, inden du tager et valg om, hvordan dine permanente krøller skal laves.

Hvem kan få lavet permanente krøller?

Selvom de fleste kan få lavet permanente krøller, må vi alligevel gøre opmærksom på, at det ikke er alle, der kan få lavet permanente krøller. Har du for eksempel meget slidt hår, eller er det skadet af gentagne farvebehandlinger, kan det være nødvendigt først at give håret en grundig omgang pleje.

Et meget skadet hår kan eksempelvis skyldes, at du bruger produkter, som er hårdt ved håret og blandt andet kan virke udtørrende og direkte skadende. Her hos CurlsForYou forhandler vi Curly Girl godkendte produkter, det vil sige, at vores produkter ikke indeholder sulfat, silikone, udtørrende alkoholer og lignende. På den måde mindsker du risikoen for, at dit hår er for slidt til at kunne modtage en behandling til permanente krøller.

Når vi så har slået fast, at dem med meget slidt hår nok bør pleje håret, inden de giver sig i kast med permanente krøller, er den gode nyhed, at derudover kan stort set alle få glæde af behandlingen. Om du ønsker små krøller, store krøller, krøller i kort hår, krøller i tyndt hår, en page med krøller eller permanente krøller i langt hår, kan du få dine drømme opfyldt. Krøller ser nemlig skønt ud i langt de fleste frisurer og længder. Særligt dem med kort eller fint hår kan være bange for, om krøller er noget for dem. Både kvinder med kort hår og dem med fint, skandinavisk hår kan få rigtig stor glæde af permanente krøller. Det er dog altid en god idé at tale med en professionel frisør omkring dine muligheder, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør få permanent hår.

Foto af Matteo MInoglio fra Unsplash brug på blog om permanente krøller i afsnittet om mænd

Krøller til mænd

Derudover har permanente krøller til mænd også set en stigning i popularitet. Krøller til mænd kan give et anderledes og mere fyldigt look, som mange mænd efterspørger i dag. Er du mand, og overvejer du at begive dig ud i permanente krøller, bør du dog være opmærksom på, at det som regel skal opfriskes oftere, end det er tilfældet for kvinder. Mange mænd har kortere hår og bliver derfor også klippet oftere, end kvinder med langt hår gør. Derfor vil det behandlede hår også naturligt blive klippet af hurtigere.

Hvad koster permanente krøller?

Skal du have lavet permanente krøller, må du regne med at betale alt mellem 500 og 2.000 kr. for det. Permanente krøller priser varierer altså meget. Det afhænger først og fremmest af, hvilken metode du vælger at få lavet krøllerne med. Mange vælger at få lavet permanente krøller med den digitale metode, fordi det giver det mest naturlige look. Dette er dog også den dyreste metode. Priserne varierer desuden en del fra frisør til frisør og vil også afhænge af, hvor langt og tykt hår du har. Ønsker du at få lavet flotte og holdbare krøller, må du dog også forvente, at det koster.

Hvor lang tid holder permanente krøller?

Permanente krøller holder som regel i nogle måneder, men for nogle holder det også endnu længere tid. Holdbarheden kan således variere den del fra person til person og afhænger også af, hvilken type krøller du har fået lavet, samt hvor langt og tykt dit hår er. En god ting at huske er dog, at jo bedre du plejer og passer på dine krøller, jo længere tid holder de også. For nogle holder krøllerne endda helt indtil, at de med tiden bliver klippet af. Herunder kan du finde mere information om den bedste pleje af permanente krøller, som sikrer dem længst mulig levetid.

Hvordan plejer man permanente krøller?

Ligesom med naturlige krøller gælder det også, at dine permanente krøller kræver en del mere og en anderledes pleje, end glat hår har brug for. Blandt andet fordi krøllet hår har brug for en del mere fugt. Først og fremmest bør du derfor kun bruge produkter, som er fremstillet specifikt til krøller. Det er den type produkter, vi forhandler her hos CurlsForYou. Derudover bør du tænke på, hvordan du behandler krøllerne til dagligt. Lad være med at bruge produkter med silikone og sulfat, som både udtørrer og tynger håret. Vil du vil undgå ingredienser, som er dårlige for dine krøller, kan du med fordel læse vores indlæg: Curly Girl Metodens forbudte ingredienser.

Ud over dit valg af produkter må du også huske, at det kræver lidt mere, hvis du vil bevare krøllerne dag efter dag uden at skulle vaske håret. En god idé er blandt andet at sove på et pudebetræk af silke eller satin for at undgå slid på håret eller måske ligefrem bruge en turban af silke. Du finder masser af tilbehør til krøller her på siden.

5 tips til vedligehold af permanente krøller

 1. Når du har fået lavet dine permanente krøller, så vent et par dage med at vaske håret. På den måde risikerer du ikke at ”vaske krøllerne ud”
 2. Brug en vaskemetode specifikt til krøller, da det giver krøllerne de bedst mulige betingelser. F.eks. en fugtgivende shampoo (low-poo) med et højt proteinindhold, der kan være med til at genopbygge håret efter behandling.
 3. Selvom du gerne vil beholde krøllerne længst muligt, bør du stadig blive klippet regelmæssigt. En ny klipning kan give krøllerne helt nyt liv. Bliver håret meget langt, risikerer du nemlig, at krøllerne bliver mindre markante.
 4. Undgå så vidt muligt dagligt slid på håret. Alt fra hård håndklædetørring til skarp sol og overdreven brug af føntørre kan gøre krøllerne mindre tydelige.
 5. Sørg for at give håret masser af pleje ved eksempelvis at bruge en leave-in balsam eller hårkur, der sørger for at give håret fugt dagen lang.

Hårprodukter til permanente krøller

Har du fået lavet permanente krøller, bør du også behandle dit hår herefter. Det betyder blandt andet, at du bør investere i produkter til krøllet hår, og også gerne produkter, der passer til lige præcis din type hår og krøller. Når du investerer i de rigtige produkter, giver du håret alt den næring, det har brug for, og på den måde får du også de flotteste krøller. Først og fremmest anbefaler vi, at du starter med kun at bruge produkter, som er Curly Girls godkendte.

Det første, du skal bruge, er en vaskemetode til krøllet hår. Her kan du både vælge mellem en Co-wash eller en low-poo shampoo, som begge er skabt til at give krøllet hår optimalt liv. Dernæst bør du investere i en god balsam, der giver håret masser af fugt. En leave-in balsam ville også være en fordel til hår, som har brug for ekstra meget pleje. 

Når håret er vasket og fugtet grundigt, kan du med fordel style dine krøller. Lige efter behandlingen er det måske ikke lige så nødvendigt, men efter noget tid kan det være en fordel at bruge et produkt til at fremhæve krøllerne yderligere. Det kan eksempelvis være en god krøllecreme. Nogle krøllecremer giver endda fugt og pleje, samtidig med at de definerer dine krøller. Har du fået lavet meget vilde krøller, vil de have behov for rigtig meget fugt. Her er denne type krøllecreme ideel. Andre populære stylingprodukter til krøller inkluderer gel, der særligt er godt til tykt hår og krøller, som skal holde hele dagen, eller måske en mousse til dig, der ønsker ekstra volumen.

Hårprodukter til permanente krøller

At få lavet krøller kan være en helt ny frisure i sig selv. Det giver nemlig masser af liv og volumen til håret, som gør, at du ofte slet ikke behøver tænke i banebrydende frisurer. Skal du alligevel gøre lidt ekstra ud af det med en håropsætning i krøller, kan du med fordel se vores udvalg af hårpynt og elastikker, der er egnet til krøllet hår. Produkterne her er lavet til at gøre frisurer til krøllet hår langt lettere uden at skade eller slide på håret. Her finder du både hårbånd til korthårsfrisurer med krøller, specielle elastikker til langt krøllet hår og meget mere.

I denne blog gennemgik vi nedenstående, du kan trykke på linjerne hvis du ønsker at læse afsnittet igen.

Indholdsfortegnelse:

13 kommentarer til “Permanente krøller: Din A-Z guide til permanente krøller

 1. Malene Vind Mortensen siger:

  Hej

  Tak for beskrivelsen ☺️

  Jeg har tidligere fået lavet kold permanent.. Men synes hurtigt det blev lidt puddle agtig. Så vil meget gerne prøve kræfter med digital permanent, som du skriver om. Har du nogle råd til, hvor man kan få lavet digital permanent i Jylland (omkring Aarhus) ? ”

  Synes ikke jeg kan finde nogen der laver det 🙄🙄 På forhånd tak!

  1. CurlsForYou siger:

   Hej Malene,
   vi har desværre ikke kendskab til en frisør som udfører behandlingerne. Måske Lasse Søby i Århus? Han får gode anbefalinger af curly girls.

   Mvh. Bjørn – CurlsForYou

 2. Lasse siger:

  Hej jeg har fået lavet permanente krøller for en må des siden vil høre hvor langt tid der skal gå før jeg må lave næste permanent

  1. CurlsForYou siger:

   Hej Lasse,
   Typisk holde de 2-3 måneder, men vi syntes du skal tage til din frisør og snakke med dem om det, det er lettere at vurdere når man står med håret i hånden.
   Mvh. Bjørn – CurlsForYou

 3. Lasse siger:

  Hej vil høre hvornår man må lave næste permanent

 4. Mike siger:

  Hej jeg vil høre om jeg kan lave permanente krøllee for altid ? Altså vær. 3-4 måender eller er der nogen antal gange man må lave krøller?

  1. CurlsForYou siger:

   Hej Mike,
   den vil jeg nok tage med din lokale frisør, da det jo ikke er super sundt for dit hår.
   Mvh. Bjørn – CurlsForYou

 5. Nguyen siger:

  Hej
  Er det en dum ide, at få lavet permanente krøller om sommeren, da du nævner at skarp sol er en ulempe?

  1. CurlsForYou siger:

   Hej Nguyen,
   det er jo altid hårdt for dit hår og solen gør det så bare lidt ekstra hårdt.
   Men så kan du måske tilføje lidt ekstra varmesikring til din styling, så som:
   Innersense – Hair Love Prep Spray
   eller
   Curl Keeper – Thermal defence

   Mvh. Bjørn – CurlsForYou

 6. Jens siger:

  Hej, må man bruge hue lige efter en permanent, eller anbefaler I at vente et par dage mht at lade krøllerne sætte sig?

 7. Mette siger:

  Har I mon kendskab til nogle frisører I Kbh som bare er vildt gode til at laver super flotte krøller?
  Der er sikkert flere, men gerne nogle som er virkelig gode ☺️

  1. Tine Bergmann siger:

   Hej Mette.
   Vi kender desværre ikke nogen frisører i KBh, der laver krøller.
   Vi kender nogle der er gode til at klippe, men om de også permanenter, ved jeg desværre ikke.
   Der er Vinters Klippekælder og http://www.curlaid.net blandt andet.

 8. Chelina siger:

  frisør Kurte på Godthåbsvej, Frb., kan jeg anbefale. jeg blev permanente for 1 måned siden, i mellemlangt hår og det er rigtig flot. de er dygtige hos Kurte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *