Curly Girl Metoden

Pleje af krøller i vintermånederne: Hold håret sundt i kulden

Photo by Jonas Svidras on Unsplash sued on blog about curls in the winter

Knastørt hår, frizz og elektrisk hår. Er det noget, du kan nikke genkendende til? Vinteren kan være hård for krøllerne. Iskold vind, opvarmede lokaler og strikhuer kan stresse håret, og det kan ende med at være ude af kontrol. Det er derfor vigtigt, at du sætter ind med ekstra hårpleje til dine krøller i de kolde vintermåneder, så du holder håret sundt i kulden og forebygger tørt og skadet hår.

Læs med her og bliv klogere på, hvordan du plejer dine krøller i vintermånederne. Hos CurlsForYou har vi samlet de bedste tips til, hvordan du kan komme igennem den kolde tid med sunde og stærke krøller.

Indholdsfortegnelse

Vinterens store udfordringer, der giver tørt og beskadiget hår

En af de helt store udfordringer om vinteren, der giver tørt og beskadiget hår, er den knastørre luft, der er udenfor. Den er kold og blæsende, og dine krøller skriger på fugt, så snart du træder ud. Mange af os tager desuden en tyk hue på for at holde varmen, men det kan give et dårligt klima for dine krøller, som kan give elektrisk hår og kløe. Så snart du tager huen af igen, så gemmer der sig en kruset og ustyrlig fuglerede under. Dog kan du hos os finde en flot, strikket hue med et fór af satin, hvilket vil være med til at begrænse de krusede og ustyrlige tendenser, håret vil få.

Det er dog ikke kun udenfor, at luften er tør. For når det er koldt udenfor, så bliver der skruet godt op for varmen inde i stuerne, og her er luften mindst lige så knastør. Det udtørrer håret og får det hurtigt til at kruse og se slidt ud.

Heldigvis kan du med den rette pleje gøre dit hår sundt og stærkt, så det er mere modstandsdygtigt i løbet af de kolde måneder. Så slipper du for at rende rundt med trist og besværligt hår i alt for mange måneder, når du har den rette førstehjælp lige ved hånden.

Omfavn dine krøller med nærende hårprodukter

Så hvad gør du, når det ikke lige er muligt at knipse dig hen til varmere himmelstrøg? Du kommer rigtig langt ved at pleje dine krøller med nærende hårprodukter igennem hele vinteren. Med de rette teknikker og hårprodukter til krøller kan du få dit velplejede hår igen, så det ikke er til at se, om der står januar eller juli i kalenderen.

Forkæl dine lokker med en hårkur

I løbet af vinteren vil dine lokker være lykkelige for at blive forkælet med en god hårkur, der giver fugt til krøllet hår. Inden du vælger den første hårkur, du falder over, skal du dog kende ingredienserne.

Nogle af de ingredienser, du bør holde øje med, er proteiner, solsikkekerneolie og smør fra nødder. Proteinerne er nemlig med til at styrke håret, mens smør fra nødder giver masser af fugt og en blødgørende effekt. Solsikkekerneolien sørger for at bevare farven i dit hår, så det fremstår flot og glansfuldt – og det er uanset, om det er farvet eller ej.

Når du skal vælge en hårkur til dit hår, så er der også nogle ingredienser, du skal gå uden om. Du skal nemlig undgå skarpe sulfater og udtørrende alkoholer, da det slider på håret. På den måde kommer hårkuren ikke til at have den reparerende effekt, du ønsker. I stedet kommer den nærmest til at have den modsatte effekt.

Hos CurlsForYou forhandler vi udelukkende produkter, der er uden skarpe sulfater og udtørrende alkoholer, så her slipper du for at læse ingredienslisten igennem. Især de fugtgivende hårkure fra Innersense og As I Am er populære valg.

Hvis du derimod har flot og velplejet hår, men bare gerne vil forebygge, så er det vigtigt, at du ikke vælger en hårkur til tørt hår. Ellers bliver dit hår fedtet og tungt. Hvis du har krøller, så er dit hår dog oftest mere tørt, og det bliver ikke bedre om vinteren.

Få mest ud af din hårkur

En hårmaske til tørt hår arbejder sig dybt ind i hårstrået. Den skal derfor oftest have god tid til at arbejde, så den kan styrke og reparere håret bedst muligt. Det er derfor ikke uden grund, at der typisk står på hårkuren, at den skal have lov til at virke i flere minutter.

Virkningstiden kan variere meget fra hårkur til hårkur. Nogle skal virke et par minutter, mens andre skal have et kvarters tid. Andre igen skal blive i håret og ikke skylles ud. Uanset hvad, så er det vigtigt, at du følger anbefalingerne for produktet, så du får mest muligt ud af din hårkur.

Når du har skyllet din hårkur ud, så bør du altid afslutte med en balsam, da den lukker for skællaget. Ellers risikerer du, at dit hår blive endnu mere tørt og kruset end før, og så er det blot spildt arbejde.

Photo by Puria Berenji on Unsplash used on blog about curls in the cold

Sådan bruger du din balsam

Hvis du følger Curly Girl-metoden, så er det ikke helt lige meget, hvordan du bruger din balsam, hvis du gerne vil give dine krøller masser af fugt.

For det første bruger man det, der hedder en co-wash, også kaldet en vaskebalsam. Det er den, du vasker dit hår med i stedet for en shampoo. Det er en silikonefri balsam, som sørger for at bevare de naturlige fedtstoffer i dit hår.

Undgå en udtørrende shampoo

Hvis du er ny i Curly Girl-metoden, eller hvis du længe har været vant til at vaske dit hår med en udtørrende shampoo, så kan du med fordel begynde med en low-poo i stedet for en vaskebalsam.

En low-poo er den bedste shampoo til tørt hår, da den er sulfatfri. Du kan bruge den som en overgang til co-wash, eller måske finder du ud af, at low-poo bare er den bedste løsning for dig. Uanset hvad, så er et low-poo-produkt et langt mildere alternativ til den udtørrende shampoo, så du giver dine krøller de bedst mulige forudsætninger i vintermånederne.

Måske har du i mange år tænkt, at en fancy shampoo med skrappe midler er vejen frem, men det er det sjældent. Dit hår behøver blot at blive vasket rent, og det kan en mild shampoo eller vaskebalsam fint klare. Ellers risikerer du, at alle de naturlige olier i dit hår bliver vasket ud, hvilket efterlader dit hår trist og tørt.

Suppler med en ekstra plejende balsam

Om vinteren er det også vigtigt med ekstra hårpleje og fugt, så her er det især vigtigt, at du supplerer med en plejende balsam. Det er en vigtig del af din hårpleje – især hvis du døjer med tørt hår. Det bør typisk være det sidste led i din hårplejerutine, så du afslutter med at indkapsle håret med en masse fugt og beskyttelse.

Hvis du stadig døjer med tørt og kruset hår mellem dine hårvaske, så kan du med fordel bruge en leave-in-balsam, så dine krøller får den fugt, de har brug for. Prøv dig frem og find ud af, hvad der fungerer bedst for dig og dit hår.

Skal hårplejen være med eller uden glycerin?

Når du skal vælge hårpleje til dine krøller, så kan det i nogle tilfælde være godt at vælge produkter uden glycerin. Det findes i en del hårprodukter til krøller, men når klimaet er tørt, som det ofte er om vinteren, så kan det være en fordel at bruge glycerinfri produkter.

Dette skyldes, at glycerin har en evne til at trække fugt fra omgivelserne og ind i hårstråene, hvilket kan være fint i et moderat fugtniveau i luften. Men er luften meget kold og tør, vil glycerinen kunne trække fugten fra håret og ud i den tørre luft – hvilket altså vil udtørre håret yderligere. Så vær opmærksom på vejr/temperatur og fugtniveau.

Hos CurlsForYou forhandler vi også glycerinfri produkter, så der er rig mulighed for, at du kan finde lige netop de produkter, der matcher dit hår og det klima, du befinder dig i. Især My Curly Way er et populært valg, hvis du drømmer om sunde og definerede krøller, der har det godt hele vinteren igennem.

Behandl dine krøller med kærlighed

Pleje af hår kan hurtigt føles som en jungle, hvis du gerne vil gøre det bedst muligt og få dine krøller frem på en sund og naturlig måde. Vintervejret kan give så mange udfordringer, at mange ender med at ty til skrappe midler, men det er heldigvis ikke nødvendigt. Der findes en vej ud af tørt, fladt og elektrisk hår, der knækker.

Hvis du passer og plejer dit hår korrekt, så hjælper du dig selv og dit hår i den rigtige retning. Ved at bruge en god hårkur og en nærende balsam er du rigtig godt på vej, og hvis du samtidig supplerer med en co-wash eller low-poo-shampoo, så kan du hurtigt få genoprettet den naturlige fugtbalance i dit hår.

Vil du gerne være ekstra god ved dine krøller, bør du desuden ikke undervurdere den indre pleje. I vores Store guide: Sådan spiser (og drikker) du dig til et sundere hår og smukke krøller kan du læse meget mere om den indre pleje af hår og krøller (og den tæller altså året rundt).

Livet er for kort til tørt og træt vinterhår. Behandl dine krøller med kærlighed, og de vil uden tvivl elske dig tilbage!

2 kommentarer til “Pleje af krøller i vintermånederne: Hold håret sundt i kulden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *