Curly Girl Metoden

Wavy Girl-metoden – en Curly Girl-metode designet til dig med bølget hår

Har du problemer med at få Curly Girl-metoden til at virke for dig? Bliver du ofte efterladt med tungt og glat hår eller krøller, der ikke holder længe?

Så kan det være, at du i virkeligheden skal benytte dig af en modificeret udgave af Curly Girl-metoden – nemlig den, som vi har tilladt os at kalde Wavy Girl-metoden. I Wavy Girl-metoden er der fokus på at undgå forskellige produkter og ingredienser, som måske ikke er det bedste match for dit hår, når du netop har bølger.

I dette blogindlæg guider vi dig til, hvordan du passer og styler dine bølger, hvilke fejl du kan komme til at lave, og hvad du helt skal undgå at gøre.

Curly Girl-regler, som du stadig skal følge

Selvom du ikke har krøller, men i stedet har bølger i håret, er der stadig rigtig mange gode regler fra Curly Girl-metoden, som du stadig bør følge med Wavy Girl-metoden.

Derfor bør du stadig:

  • vaske dit hår med sulfatfri shampoo
  • benytte en silikonefri balsam og silikonefri produkter
  • undgå udtørrende alkoholer
  • minimere brugen af føntørrer og kun benytte lav og middel varme og blæst
  • sørge for at benytte ugentlige, nærende hårkure.

Hvad er Wavy Girl-metoden?

Wavy Girl-metoden er en modificeret udgave af Curly Girl-metoden, hvor du ikke nødvendigvis følger alle rådene, men tilpasser dem, så de passer til bølget hår. Men hvad betyder det, og hvad kan og kan du ikke? Vi giver dig fem gode råd til, hvad du kan gøre, og hvad bør undgå.

 

1. Du kan godt rede dit hår, når du har bølger

Hvis du tidligere har fulgt Curly Girl-metoden nøje, har du sikkert læst mange gange, at det er et no-go at rede håret igennem – især når det er tørt. Men som Wavy Girl kan du faktisk godt slippe afsted med at rede dit hår.

Det er dog stadig bedst, at du reder håret, når det er vådt, og når du enten har balsam eller hårkur i håret. Du kan enten bruge en børste eller en bredtandet kam – og bare rolig, du reder ikke krøllerne ud.

2. Du bør undgå ingredienser, der tynger dit hår

Krøllet hår er ofte tørt hår, men bølget hår har tendens til at være mindre tørt og også mere fint i strukturen. Derfor kan produkter med fede smørarter og plejende olier virke tyngende på dit bølgede hår, og du bør derfor holde dig væk fra sådanne ingredienser – medmindre der er tale om en hårkur.

Din krøllecreme, leave-in-balsam, mousse og gel skal gerne være lette og luftige uden for mange ingredienser, der tynger. Det udglatter nemlig dit hår og kan efterlade dig med et fedtet og tungt udseende. Det kan blandt andet være ingredienser som:

  • sheasmør
  • solsikkekerneolie
  • kokosolie
  •  

Der er dog nogle olier, som du sagtens kan bruge med omhu til hår med bølger, og det er blandt andet jojobaolie, som efterligner de naturlige olier, din hovedbund udskiller.

3. Læg co-wash på hylden, og benyt en sulfatfri-shampoo

Co-wash er måske ikke den bedste løsning for dig. For krøllet hår og tørt hår er co-wash den helt rette løsning, da det giver lokkerne en masse fugt, hvilket ikke er muligt med en normal shampoo. For bølget hår kan co-wash til gengæld være for voldsomt og for fugtgivende og tyngende. Derudover kan co-wash skabe build-up for en Wavy Girl, og build-up kan give dig fladt og glat hår i stedet for legende bølger.

Når du vasker bølget hår, kan du derimod med fordel bruge en low-poo – altså en shampoo uden sulfater. Den vasker dine lokker nænsomt og fjerner samtidig build-up, så du kan få masser af volumen.

Når du har bølget hår, kan du også nyde godt af at vaske dine lokker med en dybderensende shampoo, når du mærker, at dit hår ikke vil gøre, som det plejer. Det er nemlig et tegn på build-up, og her kan en dybderensende shampoo hjælpe.

4. Prøv en mousse i stedet for en gel til bølget hår

Da du første gang lærte om Curly Girl-metoden, blev du med sikkerhed mødt med en hårgel, du skulle bruge til dine køller – et hårprodukt, som du måske troede hørte 2000’erne til. Men når du følger Curly Girl-metoden, bliver gel brugt til at lave et gelcast, så dine krøller holder hele dagen.

Det er dog ikke alle typer hårgel til krøller, der passer godt til dig med bølget hår. Gel, der er Curly Girl-godkendte, er ofte meget fugtgivende, og derfor kan de virke tyngende på dine bølger. Derfor er det vigtigt, at du leder efter en let gel, der giver dine krøller hold uden at tynge dem.

Du kan også vælge helt at undgå gel og derimod prøve en hårmousse til bølget hår. Med en mousse kan du opnå blødt hår med masser af definition, uden at der bliver skabt build-up. Det er dog stadig vigtigt, at du finder en let hårmousse.

 

5. Husk at skifte rutine efter årstider

Om sommeren har dit hår brug for en anden pleje, end det har om vinteren. Ligesom din hud bliver mere tør om vinteren, har dine lokker det også med at blive mere tørre. Læs mere om, hvordan du skal passe på dit hår om vinteren lige her.

I vintermånederne kan du som en Wavy Girl godt slippe afsted med at bruge lidt mere tunge produkter med flere olier, og du kan også overveje at skifte din low-poo ud med co-wash. Om vinteren kan du for eksempel benytte dig af co-wash fem dage om ugen og så benytte en low-poo de to resterende dage. Om sommeren bør du dog holde dig til lette produkter, som giver dit hår masser af liv og fylde.

Fire fejl, du laver som Wavy Girl

Vi laver alle fejl – også os, der har benyttet Curly Girl-metoden længe. Derfor har vi opfanget de fire mest normale fejl, som du kan begå, når du styler og vasker bølget hår, så du forhåbentligt ikke begår dem igen.

1.Du vasker udelukkende dit hår med co-wash-metoden

Ja ja, okay – vi indrømmer, at vi har snakket meget om co-wash-metoden nu, men den er bare ikke den bedste metode for din bølger. Dog kan du sagtens benytte dig af co-wash-metoden, men gør det med omhu, og gør det kun et par gang om ugen. Benyt i stedet en low-poo de resterende dage, eller benyt udelukkende en low-poo, og anvend så en vaskebalsam på de dage, hvor du kan mærke, at dine lokker har brug for ekstra fugt.

2. Du dybderenser ikke dit hår

Dybderens er alfa og omega, når du har bølget hår. Build-up kan nemlig gøre dit hår glat og tungt, og det er aldrig et festligt look. Derfor skal du sørge for at dybderense dit hår cirka hver tredje uge.

3. Du skipper hårkuren

Måske du er blevet helt bange for gode, fugtgivende ingredienser som sheasmør og arganolie, og derfor undgår du helt hårkuren. Men frygt ikke! Du kan sagtens bruge en hårkur smækfyldt med lækre, fugtgivende – og tunge ingredienser.

Vi anbefaler, at du benytter en hårkur én gang om ugen eller én gang hver anden uge. Det er vigtigt, at du lader den blive i håret længe – gerne en halv time eller en time, mens håret stadig er vådt.

4. Du bruger for tunge produkter, der er designet til coils og ikke til bølger

Igen skal du passe på med de tunge produkter og være meget opmærksom på, at du ikke benytter produkter, der er designet til coils – altså krøller med et meget tæt mønster, for eksempel afrohår. Har du bølget hår, har du formentligt slet ikke samme hårstruktur som en med tætte, små krøller, og derfor skal du heller ikke bruge de samme produkter.

Vi håber, at denne guide har givet dig mere mod på at bruge Wavy Girl-metoden. Held og lykke herfra, og husk på, at vi altid sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til vores produkter.