Curly Girl Method

Typer af hårspray, du skal kende

En hårspray er ikke bare en hårspray. For den kan dække over mange forskellige formål og egenskaber, og vi vil i dette blogindlæg komme nærmere ind på nogle af de typer hårspray, som er nyttige for dig at kende til, og som med hver deres egenskaber kan være dig behjælpelige i det daglige.

Hvad er en hårspray?

Som udgangspunkt forbinder man måske mest en hårspray med et produkt, man kan bruge til at spraye i håret til sidst i stylingen for at holde frisuren på plads. Og det er også et ganske godt udgangspunkt og en væsentlig egenskab i en hårspray. Men alligevel er der dog flere typer af hårspray, i og med de kan bruges til at gøre noget forskelligt for håret. For eksempel kan du opnå ekstra hold og/eller volumen i håret med visse typer hårspray, du kan beskytte dit hår mod UV-stråler og varme fra varmegivende styling-redskaber, og du kan finde sprays, der refresher og fugter dine krøller om morgenen, så dit hår bliver frisk og klar til en ny dag.

Derfor er det fornuftigt at kigge lidt nøjere på, hvad de forskellige hårsprays kan og gør, og hvad du har brug for, når du skal finde den rette for dig. Nogle af dem vil have flere egenskaber, mens andre mest har et bestemt fokus. Hvilke typer af hårspray, du kan finde her hos CurlsForYou, og hvad du kan bruge dem til, kommer vi ind på i det følgende.

Refresher

Har du hovedet fuldt af krøller, kender du ganske sikkert til dét med at vågne op til et vildt morgenhår, der kører sin egen stil, og hvor der er behov for at rette krøllerne ind for at få styr på hår og frisure igen. Her kan en genopfriskende og fugtgivende hårspray være behjælpelig med at få kontrol over frizz, hjælpe krøllerne på plads og friske dem op, så de krøller smukt og defineret.

En refresh-spray er generelt god at bruge til krøller, for eksempel på dage hvor du ikke vasker håret, men hvor krøllerne har brug for at blive frisket lidt op for at kunne sprudle og se glansfulde og definerede ud. Der er flere forskellige refresh-sprays at vælge mellem her hos CurlsForYou. For eksempel er der Awe Inspiraling Spray fra Jessicurl, som er dejligt fugtgivende, eller Rose Water Refresh Spray fra Pretty Curly Girl, der i øvrigt både fås med og uden protein. Der er dermed flere og gode muligheder for at få vækket dine krøller og frisket dem op med den helt rette refresher for netop dig.

Saltwater Spray

Tager vi et kig på Curl Keepers Beach Mist, har vi en hårspray, du for så vidt godt kan bruge til at genopfriske frisuren med om morgenen, men som med sit image som saltvandsspray har nogle lidt anderledes egenskaber end andre refreshere. For en spray som denne med et indhold af Himalaya-saltkrystaller vil være med til at kunne give dit hår mere fylde og liv – og hvis du har krøller, vil du kunne give dem mere spræl, struktur og hold. Samtidig er en saltvandsspray desuden fyldt med gode ingredienser, så dit hår også får fugt og pleje.

Det er med andre ord en spray, der vil kunne give dig et mere ”beachy look” – et pust af strand, havvand og frisk luft, der vil pifte din styling op. Du vil kunne få mere fylde, og krøller vil kunne sno sig blødt og bouncy samt blive holdt på plads. Til kort hår er sprayen god at bruge til at style den helt rette frisure med et legende udtryk og et rigtigt ”saltvands-hold” som efter en dag på stranden.

Innersenses I Create Waves-spray kan noget af det samme, og der er således masser af hold, volumen, spræl og styling-muligheder at hente med en saltvandsspray. Dog er det værd at være opmærksom på, at den ikke som sådan er en kur mod kruset hår, men egnet til dig, der gerne vil have lidt ”strand-look” med liv og fylde i håret, der får godt med struktur.

Hårspray med UV- og varmebeskyttelse

Er det ved at være sommer eller ferietid med udsigt til masser af tid i solen, er det også værd at tage et hensyn til dit hår med i overvejelserne, inden du kaster dig ud i solbadningens glæder. For solens stråler kan være en barsk omgang for dit hår, og det samme kan badning i hav- eller klorvand. Men ved at bruge en hårspray som Moisturizing Protection Spray – UV-blocker fra Curly Secret har du på en ganske enkel måde givet dit hår beskyttelse, lidt ligesom solcreme for huden, inden du går ud og bader i sol og vand.

Sprayen virker også varmebeskyttende i det tilfælde, du styler dit hår med varme-redskaber, og den har samtidig fugtgivende egenskaber og kan bruges som leave-in-balsam/refresher. Så det er mange egenskaber samlet i en praktisk, lille og rejsevenlig hårspray. Søger du en anden spray, der kan lidt af det samme, kan du tage et kig på Innersenses Hair Love Prep Spray, der er en lækker og velduftende hårspray, der kan give dit hår volumen, glans og hold, men som også virker beskyttende på dit hår over for varme, UV-stråler og miljømæssige påvirkninger. Den indeholder blandt andet risprotein, der virker styrkende og reparerende.

Hårspray med hold

Der er, som vi allerede har krydset flere gange, sprays, der sammen med andre egenskaber også giver mere eller mindre hold til frisuren – herunder saltvandssprays. Er det dog ikke lige saltvandssprayens øvrige egenskaber, du søger, men måske bare lidt hold og fylde, kan du se nærmere på Curly Secrets Volume Boost Hair Spray. Ved at bruge den kan du netop skabe ekstra volumen i dit hår samt give det noget hold, så der er styr på frisuren.

Der er også en hårspray som Bounce Curl Alcohol-free Hairspray. Den kan i sine egenskaber minde lidt om en ”klassisk” hårlak, der dog typisk indeholder alkohol – og det gør sprayen fra Bounce Curl, som navnet også fortæller, ikke. Det er heller ikke en lak, hvor man bare holder knappen nede, mens hårlak fosser ud over håret, men altså en spray, der skal pumpes flere gange for at få produktet fordelt ud over frisuren. Den giver et ret godt/stærkt hold, som en lak også kan gøre, og kan altså netop give din styling the finishing touch. Der er dermed forskel på hold, så vær opmærksom på, hvilken type hold du gerne vil have i dit hår.

Find den rette hårspray for dig hos CurlsForYou

Nu har vi været lidt omkring forskellige typer af hårspray, og vi håber, du har fået noget brugbart input og inspiration til at finde den helt rette hårspray til dig og dit hår. Uanset om du har krøllet eller glat hår, langt eller kort hår – eller noget derimellem, vil du helt sikkert kunne finde en hårspray, der kan være dig og dit hår til gavn i hverdagen.

Så tag dig endelig et kig rundt på de forskellige hårsprays, vi har her hos CurlsForYou. Udover de nævnte typer her i indlægget vil du også kunne finde andre sprays og egenskaber, der ikke er nævnt her – for eksempel en spray, der er god at genopfriske hovedbunden med. Du kan også prøve en lidt speciel spray i produktet Tweek, der er udformet i cremeform og derfor ikke skal sprayes i håret, men har nogle af de samme egenskaber som en spray.

Der er med andre ord masser af forskellige typer hårspray at undersøge nærmere her på siden. Men udover disse byder vi også ind med mange andre typer hårprodukter til hele hårplejerutinen, så der er gode muligheder for, at du kan finde det eller de produkter, der lige præcis passer til dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Krævede felter er markeret med *