Curly Girl Metoden

Sådan bruger du Curly Girl-metoden til kort hår – få et smukt kort hår med krøller

Har du kort hår, og drømmer du om smukke krøller, der altid sikrer dig en god hårdag og masser af volumen? Så er du landet det helt rigtige sted. For når det kommer til kort hår med krøller, gælder det om at sikre den rette pleje og de helt rigtige produkter, hvis du vil have de smukkeste krøller i kort hår.

Lige her præsenterer vi dig for mirakelkuren, hvis du spørger os. Curly Girl-metoden er en metode, hvor man bruger særlige hårprodukter, der hverken indeholder silikone eller skarpe sulfater, og som er med til at definere dine krøller på ny og genskabe hårets struktur. Det giver dig et fantastisk resultat, hvor du kan få kort hår med krøller, der samtidig bibeholder fugt, glans og helt uden frizz.

Læs med her og bliv meget klogere på, hvordan du bruger Curly Girl-metoden til kort hår, og hvad du skal være lidt ekstra opmærksom på.

Hvad er Curly Girl-metoden?

Lad os starte med the basics. For når det kommer til Curly Girl-metoden, er det altid godt at kende til grundprincippet og hele fundamentet for dette. Vil du opnå smukke krøller i kort hår, er det nemlig denne metode, der kan være din bedste ven, og vi har mødt tusindvis af kvinder med kort hår, der har fundet krøllerne frem og fået det hår, de altid har drømt om.

Curly Girl-metoden er helt grundlæggende en metode, der gør det muligt at passe på det korte hår med krøller. Nærmere sagt passer du på dine krøller ved ikke at anvende ingredienser, der går ind og skader hårstråene og dermed også dine krøller. Metoden er ikke bare for langt hår, men kan sagtens anvendes til kort hår – både for at få velplejet og sundt hår, men også for at opnå kort, krøllet hår. Mange kvinder og mænd har nemlig flere krøller i håret, end de lige går og tror.

Metoden er udarbejdet af frisør Lorraine Massey. Hun fandt ud af, at krøllet hår ikke har godt af ingredienser som silikone, udtørrende alkoholer og skarpe sulfater. Derfor består metoden af produkter, der ikke indeholder dette, så du skal anvende en co-wash eller en low-poo – og stylingprodukter uden dette.

Måske kan der være tvivl om, hvorvidt Curly Girl-metoden nu også kan anvendes til kort hår med krøller. Og bare rolig, for du kan med ro i maven bruge metoden på kort, krøllet hår, hvis du vil have mere definerede og voluminøse krøller fremover – og det gælder uanset om du er kvinde eller mand.

Særlige produkter alt efter længden på dit krøllede hår?

Det bedste ved Curly Girl-metoden er, at alle produkter passer til både langt og kort hår. Det handler nemlig sjældent om hårets længde, men i stedet om dine ønsker i forhold til dine krøller i kort hår.

I stedet kan du kigge lidt nærmere på, hvilke egenskaber de forskellige produkter har. Vælger du eksempelvis at anvende en krøllecreme, kan der være forskel på produktets primære funktion. Ønsker du mere fylde, kan du for eksempel vælge Cantu Avocado Curl Activator Cream, og vil du hellere nyde bløde krøller, skal du gå efter en krøllecreme, der går ind og blødgør krøllerne og giver en blødere struktur i det korte hår.

Derudover kan der også være forskel på, hvor mange styling-produkter du skal bruge til kort hår med krøller. Vil du gerne have struktur og faste krøller, kan det være godt både at anvende spray og volumen-spray, og er du mere til bløde krøller i kort hår, skal du spare lidt på de produkter, der stiver dine hårstrå af.

Her er, hvad du skal være opmærksom på, når du har kort hår med krøller og anvender Curly Girl-metoden

Der er som udgangspunkt ikke noget, som du kan gøre helt galt, når du vil have krøller i kort hår. Men som nævnt ovenfor, skal du overveje, hvilke og hvor mange produkter du gerne vil anvende. Det er nemlig vigtigt at huske på, at med kort hår vil hårets tyngde ikke være den samme, som det gør sig gældende for langt hår.

Jo længere håret er, desto flere produkter kan det kræve at opretholde de smukke krøller hele dagen. Vi anbefaler derfor, at du går stille og roligt til værks i stedet for at fylde alverdens produkter i håret, da dette kan få den modsatte effekt på det korte, krøllede hår.

Derudover er det også en god idé at tænke forberedelsen inden din styling ind i din rutine. Kort hår med krøller kan være sværere at trylle frem, end når du har nogle længder, og derfor skal du arbejde mere med hårrødderne og de øverste hår. Typisk får langt de fleste mest fald i det nederste hår, og hvis du ikke arbejder med hele hårstrået, vil du få en følelse af, at håret er fladt på toppen og krøllet i bunden.

Her kan det være en god idé at vælge en krøllecreme og en mousse, der gør det muligt at arbejde helt oppe ved hovedbunden. Derudover er det særdeles vigtigt, at du anvender en plop, hvor dit hår skal ligge oven på hovedet. På den måde klemmer du håret sammen og hjælper de øverste lag med at bibeholde krøllernes struktur.

Sådan kommer du godt i gang

Vil du gerne i gang med at få smukke krøller i kort hår med Curly Girl-metoden, er det heldigvis nemt og simpelt. Det allervigtigste for dig at få fingrene i er en co-wash eller en low-poo, da hele kunsten starter ved hårvasken.

En co-wash renser i dybden og er en vaskebalsam, som du anvender i stedet for den klassiske shampoo. Du skal skrubbe og massere hovedbunden godt, og brug gerne fem minutter på dette, så du får renset hovedbunden helt. Du kan også i stedet vælge en low-poo, der er en sulfatfri shampoo, og efterfølgende bør du vælge en plejebalsam, som du skal lade sidde i 3-5 minutter. Brug fingrene til at rede håret igennem med, inden du skyller den ud.

Det er altid en god idé at slutte af med en leave-in-balsam, der fugter håret. Herefter kan du begynde stylingen med krøllecreme eller gel og hermed skabe de bedste forudsætninger for at fremme krøllernes form.

Husk at klemme cast

Måske lyder det skørt, at du skal klemme cast, men det er særdeles effektivt, så du undgår stive krøller. Cast er den hårde hinde, der vil komme på dine hårstrå, når du har anvendt en stylinggel. Og særligt i kort hår med krøller er det tydeligt at se, hvis der er cast på dine hårstrå.

Når du er færdig med styling, skal du kramme den hårde hinde ud af håret. På den måde opnår du bløde og smidige krøller, der samtidig bevarer deres struktur og volumen. Du gør det med tørre hænder eller med lidt olie på hænderne, hvorefter du krammer op i håret. Du kan også vælge at anvende et fiberhåndklæde, hvis du hellere vil det. Det vil give dig de smukkeste, bløde krøller i håret, der ikke kun ser smukkere ud, men som også er en fornøjelse at røre ved.

Den sidste styling af kort hår med krøller

Når krøllerne er klar, kan du med fordel vælge at gøre det sidste for den perfekte styling af kort, krøllet hår. Selvom krøllerne gør en stor del af arbejdet, kan det være en hjælp at rette til og tilføje lidt – alt efter din frisure.

Hvis du mangler volumen og fylde, kan du anvende en hårspray eller saltvandsspray til at løfte håret en smule. På den måde vil dit korte hår synes større og tykkere, og det kan give et smukt udtryk i kort og mellemlangt hår.

Har du helt kort hår, er det altid effektivt at anvende en gel eller hårspray til at justere og tilpasse din frisure. Brug den til de små hår, der måske lever deres eget liv, og du kan nemt få krøllerne til at falde den vej, du gerne vil, ved blot at hjælpe til med lidt styling. Og herefter er det blot at nyde dit korte hår med skønne og udtryksfulde krøller.

Har du mon krøller i dit korte hår?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *