Curly Girl Metoden

Dufte i hårplejeprodukter

En verden af dufte

Der er nu noget med dufte. Duften af nyslået græs … Af frisk vasketøj, der har hængt til tørre udenfor … Af ny bil … Nybagt kage eller andet bagværk … Eller af nogle af naturens stærke, sunde og duftafgivende elementer, vi kan nyde godt af. Det kan være helt fantastisk at indsnuse hverdagens skønne aromaer, give sig hen til dem og bare nyde de forskellige dufte for det, de kan give en. For ja, de kan jo noget forskelligt, alle duftene.

De fleste mennesker kan sikkert lide duften af nybagt kage og vel nok også friskbrygget kaffe. Men når alt kommer til alt, er det jo faktisk vidt forskelligt, hvilke dufte vi som mennesker kan lide. Er lavendel for eksempel en behagelig duft? Ja, vil nogle sige med begejstring i stemmen, mens andre sikkert vil tage en smule afstand fra den – eller måske endda rynke på næsen. For det er nu engang en smagssag – ligesom med mad- og drikkevarer, der påvirker både vores lugtesans og smagsløg på vidt forskellige måder. Og for nu at nærme os noget, der kan kædes sammen med hårpleje, skal det her indskydes, at der i hårplejeprodukter jo også ofte er dufte i. Og som alle er forskellige …

Dufte i hårplejeprodukter

Hvilken duftvariant af luftfrisker skal jeg mon vælge til at friske op ude på badeværelset? Er der en god duft til mit nye rengøringsmiddel? Hvilken parfume skal jeg ønske mig til jul? Er der en bestemt bodylotion-duft, der lige falder i min smag? Sådan kan man spørge sig selv, når man skal beslutte sig for et aromatisk udtryk til det, man står og mangler og skal have købt hjem til sin hverdag. Det samme kan siges om de hårplejeprodukter, man prøver at vælge – måske nogle, man finder her hos CurlsForYou. Og når man ikke står med produktet i hånden med muligheden for at dufte til det, kan det være ganske svært at danne sig et indtryk af, hvad de forskellige produkter dufter af, og om det i så fald kan falde i ens smag.

Her kan beskrivelser af de enkelte produkter somme tider være til hjælp, men ikke altid. For det kan være vanskeligt at beskrive en duft, der måske endda består af flere forskellige duftgivere. Og en duftblanding af for eksempel aloe vera og blåbær vil ikke nødvendigvis være tilstrækkeligt beskrivende, for hvad er det for en duft? Ligesom nogle mennesker måske vil beskrive en bestemt duft som sød – mens andre synes, den er kvalmende. Eller en anden duft, der af nogle mennesker bestemmes som frisk, men af andre opfattes som skarp eller markant. Og selv om det kunne være enormt praktisk at kunne tilbyde hjælp i form af beskrivelser til rent duftmæssigt at kunne finde frem til de rette hårplejeprodukter, er det ikke nødvendigvis en fordel at praktisere.

Hvilke dufte kan du lide?

Dog kan det ofte være en ganske fin vejledning at få fortalt lidt om, hvilken retning duften peger i. For – for nu at vende tilbage til en duft som lavendel – visse dufte er nu engang så karakteristiske, kraftige eller sigende, at man hurtigt kan danne sig et duftindtryk. Og her er for eksempel netop lavendel en både kraftig og karakteristisk aroma. Af andre karakteristiske dufte kan nævnes rosmarin, pebermynte og kokos, og ser du disse ingredienser i nogle produkter, kan du nok spore dig lidt ind på, hvordan de sikkert dufter – og om du vil kunne bryde dig om det. For eksempel er det en fordel at kunne lide duften af lavendel, hvis den er at finde blandt ingredienserne. Hvis du kan det og kunne have interesse i hårplejeprodukter med (blandt andet) lavendel, kan du tage et kig på John Masters Organics, hvor den blå/lilla plante er at finde i nogle af produkterne. Rosmarin og pebermynte er også repræsenteret her.

Så er der en duft som citron. Duften af citrusfrugt eller citrongræs vil nok umiddelbart associere med noget friskt og syrligt, og finder man citron eller citrongræs-olie i hårplejeprodukter, kan det også være dén opfattelse man får, når man dufter til det enkelte produkt. Det kan dog også være, man bliver en smule overrasket over, hvordan den citronagtige duft tager sig ud over for ens lugtesans – og det vil derfor igen være en individuel opfattelse og smagssag, om man bryder sig om duften eller ej. Er du vild med citrus-duften, kan du se på Alikay Naturals’ Lemongrass-serie, der er præget af citrongræs-duften, og som derudover selvfølgelig indeholder masser af andre naturlige og sunde ingredienser for dit hår.

Andre ”duftserier” af hårplejeprodukter hos CurlsForYou

Det er som sagt ikke altid let at sætte ord på en duft – som i ”hvad dufter dette produkt af?”. For hvad gør en duft dejlig, mild eller skarp? Og hvad er duften af ”sød” i øvrigt – en duft af kage eller blandet slik? Man kan jo forsøge at sætte ord på en duft ved for eksempel at sige ”den dufter sødt”, måske ”en duft af sol og sommer” – eller hvad med ”en frisk duft af hav og blæst”? 

Nogle produkter dufter måske også bare ”dejligt ren og nyvasket” – med andre ord blot sæbeagtigt, ligesom man ved nogle produkter kan få en bred duftfornemmelse af blomster (som kan være dejligt behagelig, hvis man altså bryder sig om blomsterduft).

Der er dog også produkter, der har en mere defineret blomsterduft. Det kunne for eksempel være Flora & Curls produkter med Sweet Hibiscus, der dufter af den smukke hibiscus-blomst. Flora & Curl-produkterne har i det hele taget noget med blomster, idet blandt andet både rose, jasmin og lavendel også er at finde på ingredienslisterne blandt produkterne – foruden selvfølgelig mange andre spændende, nærende og duftende ingredienser.

Man kan nok sige, at producenterne med navngivningen af nogle af produkterne eller produktserier giver brugerne en idé om, hvilken duft man kan forvente sig af produkterne. Tager vi for eksempel brandet Curls, kan du finde en ananas-duftende serie i Poppin Pineapple Collection og et blåbær-præg i deres Blueberry-produkter – men der er også duftgivere som eksempelvis kokosnød repræsenteret blandt produkterne.

At finde en duft, der passer til ens smag

Vi må samlet konkludere, at der virkelig er mange muligheder, når det kommer til dufte. Og selv om det ikke er duften, men hårplejeproduktets indhold og evne til at pleje ens hår på bedst mulig vis, der må betegnes som dets vigtigste formål, spiller duften jo også en vis rolle. Og det kan gå begge veje – måske bliver du vild med den duft, du har fået valgt, eller måske falder det hele lidt til jorden hermed. Men går du lidt efter at kigge på produktets indhold og navn samt din fornemmelse af dufte generelt, er du godt på vej til at kunne danne dig et indtryk af duften.

Det kan også være, du slet ikke har lyst til et produkt med duft i. Måske fordi du ganske enkelt ikke er til disse dufte, men det kan også være, du er sensitiv over for parfumerede produkter. Eller måske har du allerede landet den helt perfekte duft til lige netop dig, og som findes i en hårgel eller leave-in-balsam … Da kan det være oplagt for dig at vælge parfumefrie produkter for resten, så du ikke blander flere dufte sammen med din favorit – eller ganske enkelt får hele serien uden duft.

Så herfra ønsker vi dig rigtig god fornøjelse på din duftrejse. Vi håber, du her hos CurlsForYou kan finde lige præcis det eller de produkter, der kan imødekomme dig og dit hårs behov for pleje og byde ind med den duft, der vil forkæle din lugtesans og være den helt rigtige for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *