Hvad er low-poo?

Et low-poo-produkt er et vaskeprodukt / shampoo til håret, som ikke indeholder sulfater, silikone eller skadende alkoholer. Faktisk bare alt det, som kan tynge eller udtørre dine smukke, naturlige krøller. En low-poo kan således ses som en speciel form for shampoo, der bruges til at rense håret. Rigtig mange af de shampooer, du finder på markedet i dag, indeholder flere forskellige ingredienser, som virker udtørrende og er decideret skadelige for dit hår. Særligt hvis du har krøller. Krøller har nemlig brug for ekstra meget fugt og pleje for ikke at blive frizzy og uregerligt.

Hvad er Curly Girl-metoden?

Curly Girl-metoden er som sagt en metode, som er skabt til at pleje og style krøllet hår på en naturlig måde. Det gøres blandt andet ved at undgå produkter, som indeholder sulfat, silikone og udtørrende alkoholer. De bliver også kaldt for De forbrudte ingredienser og skal undgås, fordi de enten udtørrer håret unødvendigt meget eller tynger det, så krøllerne ikke kan få deres naturlige krøl og bounce, men i stedet bliver tunge at se på.

Hvis du er en af dem, som gerne vil gå all-in på Curly Girl-metoden, kan du også overveje, om en vaskebalsam – den såkaldte co-wash (condition wash)-metode – er vejen frem for dig og dit hår. Her bruger du slet ikke shampoo eller low-poo til at rense håret, men i stedet en vaskebalsam, som er fremstillet til at rense håret på den mest skånsomme måde og samtidig tilføre håret masser af fugt.

Hvorfor skal du bruge low-poo?

Nu tænker du måske: Hvis co-wash er vejen frem, hvorfor skal jeg så bruge en low-poo? Der kan være flere årsager til, at en en low-poo er den bedste løsning for dig. Først og fremmest skal du være opmærksom på, at co-wash ikke bare viser fantastiske resultater fra dag ét. Særligt ikke hvis du har været vant til at vaske dit hår ofte med en udtørrende shampoo. Dit hår skal nemlig igennem en overgangsfase, før det har vænnet sig til den shampoo-frie tilværelse. Denne fase kan vare alt fra 1-6 måneder, og her vil mange opleve, at håret ser mere fedtet ud end normalt. Det skyldes, at håret er ved at finde tilbage til sin naturlige cyklus, hvor hårde kemikalier ikke længere stripper det for dets naturlige olier. Det er altså helt normalt.

For nogle vil det dog være grænseoverskridende at starte ud med co-wash, blandt andet på grund af denne overgangsperiode. Det er særligt, hvis du har brugt meget skrappe produkter tidligere eller har været vant til at vaske dit hår ofte. Her kan det i stedet være en fordel at bruge et low-poo-produkt. Et low-poo-produkt er stadig langt mildere mod dit hår og er et godt alternativ, når du skal i gang med din gode vaskerutine. Samtidig med at du skifter din udtørrende shampoo ud med en low-poo, kan du også lige så stille vende dig til, at vaske håret mindre end førhen. Det er nemlig ikke nødvendigt, eller sundt, at vaske håret mere end 1-2 gange om ugen.

Når du har brugt low-poo i en periode, vil du begynde at se de positive effekter på dit hår og dine krøller. Håret får mindre tendens til at blive fedtet, fordi der ikke længere overproduceres talg i hovedbunden, og dine krøller vil med høj sandsynlighed se mere spændstige ud, fordi de får den fugt, som de har brug for. Når du er godt inde i din low-poo-rutine, kan du vælge at holde fast i denne, eller du kan tage skridtet videre og forsøge dig med co-wash. Det er helt op til dig – uanset hvad du vælger, har du gjort noget godt for dit hår ved at vælge produkter, som er Curly Girl-godkendte.

Gode råd fra Curly girl-metoden, som alle kan lære noget af

Curly Girl-metoden handler som sagt om at passe på og pleje sit hår, så håret får de bedste betingelser og dermed viser sig fra sin smukkeste, naturlige side. Curly Girl er udviklet til krøllet hår, men der er faktisk meget at lære fra metoden for alle typer hår. Det gælder, hvad end du har løse slangekrøller, små proptrækkerkrøller eller store, definerede krøller – endda også selvom du har helt glat hår. Curly Girl-metoden handler nemlig om mere end bare de produkter, du bruger; det handler også om måden, du behandler dit hår på. Følgende råd bør efterleves af alle, der ønsker en naturligt smuk hårpragt:

  • Vask dit hår på en blidere måde. Det gælder både indholdet i din shampoo, men også hele din vaskerutine.
  • Skru ned for varmeapparaterne. Enhver form for styling med varme kan nemlig ødelægge hårstråene. Brug kun glattejern, hvis det er absolut nødvendigt, og føntørrer du dit hår, så gør det med mild varme og styrke.
  • Vær forsigtig, når du børster dit hår. Hårbørsten kan nemlig godt slide på dine lokker og knække dine hårstå, og derfor bør du passe på med at børste håret for voldsomt. Særligt når det er vådt. Det bedste du kan gøre er at rede håret igennem med fingrene.
  • Undgå produkter med parfume og kemikalier, også når du styler håret. Styling er fantastisk, men pas på, at du ikke kommer produkter i håret, som skader og udtørrer håret unødvendigt.
  • Elsk dit hår, og plej det med omhu. Uanset hvilken hårpragt du er født med, skal du passe på det og elske det. Du får ikke en anden.

Køb dine low-poo-produkter hos CurlsForYou

Er du også klar til at starte din gode hårrutine? Low-poo er det perfekte sted at starte. Her på siden finder du alle vores Curly Girl-godkendte low-poo-produkter samlet ét sted. Gør dig selv og dine krøller en tjeneste, og invester i et low-poo-produkt allerede i dag.

Har du spørgsmål til vores produkter, hører vi altid gerne fra dig via vores kontaktformular.