Curly Girl Metoden

Shampoobarer og conditioner-barer – en zero waste-løsning

Har du hørt om og/eller prøvet shampoo og balsam i form af sæbebarer? Måske er du allerede garvet bruger af sådanne produkter? Hvis ikke, og hvis du er nysgerrig på at prøve dem og gerne først vil høre nogle af fordelene ved at bruge dem, så læs endelig med her, hvor vi vil komme nærmere ind på det hele.

For hos CurlsForYou kan du nemlig finde shampoo- og conditioner-barer fra flere producenter, og vi vil gerne slå et slag for dem, da der er nogle oplagte fordele at komme efter ved at skifte over til sådanne sæbebarer – eller blot bruge dem i kombination med shampoo og balsam i flasker, som vi kender dem.

Hvad er en shampoobar og en conditioner-bar?

Sæbebarer kan hurtigt forbindes med et stykke håndsæbe, der ligger ved håndvasken – klar til at bruge til håndvask. Og det er da nok også den mest kendte og gængse måde at bruge et stykke sæbe på. Derfor vil man måske komme til at associere en shampoo- og balsambar med håndsæbe – og hvem har lyst til at vaske håret med håndsæbe? Måske endda et stykke, der ligger og sopper i vand og ikke ser ret tiltalende ud?

Men sådan hænger det altså ikke sammen. De sæbebarer – altså shampoo- og balsambarer, du finder hos os, er godkendte til Curly Girl-metoden og fyldt med masser af gode, nærende og fugtende ingredienser, der vil omfavne og passe godt på dit hår, når du vasker og plejer det med dem. Det vil dermed ikke være som et stykke håndsæbe, der naturligvis sagtens kan være skønt, plejende og velduftende for dine hænder, men nok ikke ville kunne gøre det samme for dit hår. Shampoo- og conditioner-barer er selvfølgelig lavet med henblik på at give håret den rette rens og pleje ligesom andre hårplejeprodukter – og måske skal det bare prøves for at få ændret på eventuelle uheldige associationer.

Shampoo og balsam som sæbestykker er praktiske, økonomiske og gode for miljøet

Som sagt er de shampoo- og balsambarer, vi fører hos CurlsForYou, lige så Curly Girl-venlige, skønne og gode som de øvrige produkter, du kan finde hos os. Derudover fylder en sæbebar ikke ret meget, hvorfor den er enkel at opbevare både på hylden, i skuffen eller i brusenichen, ligesom den er let at have med sig til sport, på weekendtur eller ferie. Desuden er sådan et stykke sæbe meget kompakt, så der er til mange hårvaske, måske 80-100, i bare ét lille stykke sæbe. Det er både godt for pengepungen – og for miljøet, der jo også nyder godt af, at der ikke (for)bruges nogen plastikflaske.

For i stedet for den gængse shampooflaske har du bare et rent stykke sæbe, der måske er kommet i en lille papæske – eller i en lille, praktisk beholder i tin/andet, der gør det let for dig at tage shampoo/balsam med dig, uden det fylder ret meget, ligesom du vil kunne genbruge beholderen til den næste sæbebar. Det er med andre ord en ”zero waste”-løsning for dig, der vil gøre noget godt for miljøet – samtidig med at du som nævnt også kan spare penge, da du har omkring tre flasker shampoo i sådan en lille shampoobar. Der er dermed nogle væsentlige fordele at tage med i overvejelserne, når du spekulerer over, om en shampoo- og balsambar kunne være noget for dig.

Hvordan bruger man en shampoobar og en balsambar?

Der er ingen tvivl om, at det for manges vedkommende sikkert vil kræve noget tilvænning og en vaneændring at begynde at bruge shampoo og balsam i form af sæbebarer. For det er unægtelig noget andet at skulle få sæbe frem fra et sæbestykke i stedet for at hælde det ud fra en flaske – men det kan sagtens lade sig gøre.

Og her er vi så tilbage ved håndsæben som sæbestykke – for det er blot på samme måde, du skal bruge en shampoo- og balsambar. Så efter at have gjort håret godt vådt med vand, kører du – i sammenspil med vand – sæbestykket rundt i hænderne for at få shampoo eller balsam nok frem til at kunne fordele det i håret, eller du kan med den vådtede sæbebar i hænderne lade den glide rundt på hovedet for at få produktet ud i håret. Når du så har masseret produktet godt ind i hår og hovedbund, er det derefter blot at skylle det ud som ved almindelig hårvask.

Det er dermed blot en rutine – og måske den førnævnte uheldige association med håndsæben – der skal ændres eller justeres en smule. Du vil sikkert hurtigt opdage, at en shampoobar sagtens kan gøre det ud for en shampoo på flaske, og med de øvrige fordele ved at bruge shampoo og balsam som sæbestykker kan det være, det bliver dine nye yndlingsprodukter. Hos CurlsForYou finder du shampoo- og conditioner-barer fra mærker som Chey, Rulls, Pretty Curly Girl og Curly Secret, så der skulle være noget, der falder i de flestes smag og behov til håret. Under alle omstændigheder er de alle fyldt med sunde og ordentlige ingredienser.

Hvordan opbevarer jeg en shampoobar?

Shampoo- og balsambarer kræver selvfølgelig lige lidt ekstra, når det kommer til opbevaring af dem efter brug. Dette for at forlænge deres levetid, for at holde dem indbydende at bruge og for så vidt muligt at holde bakterier på afstand. For det er ikke særligt godt for sådan et stykke sæbe – uanset om det er til hænder, krop eller hår – at ligge i en sæbeskål og svømme rundt i gammelt vand, der hurtigt bliver ”fedtet” og knap så lækkert, og hvor bakterier kan trives og formere sig.

Det er derfor en rigtig god ide at undgå at bruge en sådan skål, hvor overskydende vand, der jo helt naturligt vil følge med brugen af en sæbebar, kan blive liggende i. Brug i stedet en skål med huller i, så vandet kan løbe fra, eller en sæbemåtte/sæberist eller lignende, hvor sæbebaren kan ligge og tørre. Og så er der jo også den gode, gamle løsning med magnet. Skal du have shampoo- eller balsambaren med dig, er det ligeledes bedst at sørge for, at sæbestykket får lov at tørre, inden du pakker det i en æske eller andet. Sørger du for at opbevare og behandle sådan et stykke sæbe ordentligt, kan du få mere ud af det og have et tiltalende og hygiejnisk stykke sæbe i lang tid.

Som en nem opbevaringsløsning, kan du også købe opbevaringsløsninger specifikt udviklet til din shampoo- eller conditionerbar.

Opbevaring til din shampoo- og conditionerbar

Chey – Rejse- og opbevaringsdåse

35,00 DKK
 • SEK: 54,82SEK
 • EUR: €4,69
 • Miljøvenlig og let opbevaringsdåse med skruelåg – lavet i aluminium
 • Perfekt til opbevaring af shampoo- eller conditionerbar
 • Gør det let at have shampoo- og conditionerbarer med på farten
 • Passer også til shampoo- og conditionerbarer fra andre mærker som Curly Secret og Pretty Curly Girl – dog ikke Rulls
 • Obs: Dåsen kan ske at have enkelte tryk eller skrammer
 • Størrelse: Måler 70 mm i diameter
Læs mere

Rulls – Cork Pot

150,00 DKK
 • SEK: 234,95SEK
 • EUR: €20,10
 • Perfekt opbevaring til din shampoo- og conditionerbar
 • Også ideel at bruge til at have shampoobaren med på tur
 • Fremstillet af kork fra egetræer, lavet i 3 dele
 • Er vandtæt og hjælper med, at shampoobaren tørrer hurtigere
 • Passer perfekt til shampoobarer fra Rulls, men også fra andre mærker som Curly Secret og Pretty Curly Girl
 • Størrelse: Diameter: 90 mm, højde: 61 mm
Læs mere

Find mere inspiration til ordentlig hårpleje hos CurlsForYou

Vi håber, vi med dette indlæg har kunnet inspirere dig til eller gjort dig nysgerrig på at prøve en shampoobar og en conditioner-bar – hvis du selvfølgelig ikke allerede har prøvet og måske endda er blevet fast bruger af sådanne produkter. Foretrækker du alligevel den mere ”almindelige shampoo i flaske”, kan du roligt blive her på siden. Hos CurlsForYou har vi et bredt udvalg af mange gode og forskellige shampooer – low-poos – og plejebalsammer. Ens for dem, uanset om de er som sæbebarer eller i produktflasker, er, at de alle er godkendte at bruge til Curly Girl-metoden, hvorfor de altså er ordentlige og skånsomme produkter, der er gode at bruge for dig med krøller.

Udover et væld af produkter til vask og pleje af håret/krøllerne finder du også et bredt udvalg af styling-produkter, så du kan give dine krøller definition og bounce – og i det hele taget give dit hår liv, hold, fylde og glans. Så slå dig endelig løs her på siden og lad dig inspirere – og se, om der er et eller flere produkter, der kan falde i din smag, og som passer ideelt til netop dig og dit hår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *