Curly Girl Metoden

Sådan tilfører du nok vand/fugt til dit hår

Vanddråbe

Du har sikkert hørt det mange gange i Curly Girl miljøet. Det handler om at få arbejdet nok vand ind i dine krøller, så de ser flotte og velplejede ud, men hvordan får man arbejdet den formøse vand ind i håret? Det vil vi forsøge at give et bud på i denne blog.

For har du først fundet ud af, hvordan du kan få tilført nok vand i din vaske- og plejerutine, er du næsten garanteret en god styling af dine krøller, da det er vandet der er med til at forme dine krøller, mindske krus og gøre krøllerne holdbare.

Du kan arbejde vand i  håret på flere forskellige måder og det er bare at finde den metode, der passer bedst til dig og din hverdag. Det kan være bowl-metoden eller blot at stå i badet og arbejde godt med at få vand og balsam ind i håret.
Vi vil i denne blog forsøge at vise dig en metode du kan anvende i badet.

Inden man starter med at få håret hydreret, er det vigtigt at håret er klar til at optage fugten fra vandet. Dette kan gøres ved at få afrenset håret jævnligt, evt. med en detox.

Marion våde klumper
Hår ikke vand nok

Især hår med lav porøsitet, har svært ved at suge vand til sig og dermed blive gennemhydreret.

Uanset om du har hår med lav eller høj porøsitet, så er en god hydrering af håret, essentielt for en god hårpleje, modtagelse af produktet i håret og til sidst en flot styling.

Hydreret hår fremstår sundere og filtrer ikke så nemt som et hår der ikke har fået vand nok.

 

Vand nok i hår - klump

Men hvordan får man så vand og produkt nok ind i håret?

Et godt fif, er at arbejde vand og produkt ind i håret imens du står under bruseren, og jo lavere porøsitet dit hår har, jo mere skal du arbejde for at få håret vådt nok.

 1. Håret gøres gennemvådt. Man skal virkelig kunne mærke, at det er vådt hele vejen igennem. Det er ikke nok at det yderste lag kun lige bliver vådt.
 2. Når du har fornemmelse af, at håret er gennemvådt, tilføres din Co-wash eller low-poo.
  Håret renses igennem 2 gange med denne. Første gang vaskes håret let og anden gang bliver det rent i dybden og du vil kunne mærke at produktet skummer markant mere op.
 3. Derefter er det tid til at arbejde balsammen godt ind i håret og dermed give det den hydrering vi eftersøger.
  Balsammen fordeles i hele håret. Spar ikke på balsammen. 
  Når balsammen er fordelt i håret, redes håret med fingrene, for ekstra optagelse af fugten. Her arbejder vi med at presse vand og fugt ind i håret ved at sørge for at alle hårstrå modtager conditioner. Husk, at hvis håret bliver tørt undervejs, er det vigtigt du løbende tilfører mere vand så det “sopper” lidt i både balsam og vand. Det skal hele tiden føles meget vådt.
  Kram/scrunch din balsam ind i håret med fingrene undervejs, når du kan mærke at håret er godt glat og mættet af vand og produkt, er du færdig.
  Pak evt håret lunt ind og lad balsammen virke den angivne tid.
 4. Skyl til sidst balsammen ud og gennemfør herefter din styling, med så vådt hår som muligt, for det bedste resultat.

 

Håret skal gerne se ud som på nedenstående billeder, når det er vådt nok:

Tips til dig med lav porøsitets-hår:

Dit hår har brug for varme, når din balsam skal virke. Varmen hjælper med at holde hårstrået åbent og gør det muligt for produkter at trænge ind og give kærlighed.

Når du har et hår med lav porøsitet, lukker hårstrået sig også hurtigt igen og håret føles næsten tørt med det samme. Derfor vil der være en tilbøjelighed til, at produkter du eksempelvis tilfører under stylingen, ofte lægger sig som build-up udenpå hårstrået.

Derfor er det specielt vigtigt for en som dig, at du renser håret oftere, evt. med en detoxmaske.

Detoxmasken vil sørge for, at fjerne alle rester af produkter som sidder i dit hår og ikke længere gør gavn for dine krøller