Curly Girl Metoden

Bliv gode venner med dine krøller

Har du krøller i håret? Måske? Ved ikke? Eller måske masser? Og er du i så fald gode venner med dem? Der er sikkert mange af os, der har få eller mange krøller i håret uden egentlig rigtigt at vide det – eller måske vil vi ganske enkelt ikke kendes ved dem? For hvis de bare er besværlige, flyvske, krusede og udefinerede, kan krøller være svære at styre og få til at se pæne ud og vil derfor tit blot være til gene for den, der har dem på hovedet, hvorfor man kan komme til at ønske dem langt væk.

Og det er da en skam.

Man hører somme tider om folk – særligt kvinder – der har glat (og fint) hår, som ønsker sig krøller og mere fylde i håret, mens flere af dem, der har krøllet, fyldigt hår, kunne tænke sig glattere og et mere fint og medgørligt hår. Og en af grundene til, at man med krøllet hår kunne ønske sig glat hår og måske endda prøver at holde dem nede med glattejern og andre metoder, kan være, at krøllerne kruser og ser rodede ud, fordi de ikke får den pleje, de har brug for, så de kan blive bløde, definerede og samlede og dermed vise sig fra deres bedste side.

Hører du til blandt dem, der endnu ikke har sluttet fred med de krøllede lokker, så læs endelig med videre herunder, hvor vi vil komme med lidt inspiration til, hvordan du kan blive gode venner med dine smukke, naturlige krøller.

Bliv bevidst om dine krøller

Som vi indledte med, er det ikke alle, der for alvor er klar over eller bevidst om, at de har krøller, og det kan måske opfattes som irriterende, at håret slår sine folder på en bølgende facon eller kruser og ter sig, når det bliver redt igennem. Det kan også være, du udmærket godt ved, at du har bølger eller krøller, men er frustreret over dem, fordi de er viltre og krusede, og du ikke rigtigt ved, hvad du skal stille op med dem. Og muligvis ender det tit med, at du prøver at børste eller style dem væk, gemme dem i en frisure eller andet.

Her er det, vi gerne vil inspirere dig til at blive mere bevidst om dine krøller – og at blive gode venner med dem. Anerkend, at du har bølger/krøller i dit hår, og at krøller har brug for ekstra pleje for at kunne vise sig fra deres bedste side. Får de ikke det, vil de kunne ske at blive/være tørre, slidte, krusede, udefinerede og triste. De har derfor brug for dig og din støtte for at kunne sidde pænt på dig – og måske vil det være nødvendigt med nogle vaneændringer, for at du kan give dine krøller trivsel. Det første skridt på vejen kan altså være blot at acceptere dine krøller som en naturlig del af dig – give dem lov til at være. Så er du i gang.

Hvordan plejer du dine krøller?

Mens du bliver bedre venner med dine krøller, er det også tid at se på din hårplejerutine. Hvordan plejer du dit hår? Kan det begrænses til en daglig hårvask med en ”almindelig” shampoo, når du er i bad? Børster du dit hår hver dag, også når det er tørt? Bruger du hårtørrer, glattejern eller andre varme styling-redskaber? Kan du sige ja til nogle af tingene, er det tid til vaneændringer.

Vask, rens og pleje

Krøllet hår er en sart hårtype og har derfor brug for masser af pleje og fugt. Kunne du tænke dig at vide mere om hvorfor, kan du læse vores blogindlæg om samme her. Mange gængse hårplejeprodukter som shampoo og balsam indeholder ingredienser som skrappe sulfater, silikone og udtørrende alkoholer. Ikke just sagen for krøllet hår, der vil blive tørt, trist og ødelagt uden at kunne optage næring. Derfor er det vigtigt for krøller at blive renset og plejet med produkter uden disse ingredienser – altså med Curly Girl-venlige produkter. Det kunne for eksempel være en god low-poo, der er en såkaldt sulfatfri shampoo og altså uden ingredienser, der skader håret. I øvrigt også godt for andre hårtyper end den krøllede …

Så er du vant til at vaske hår i en almindelig shampoo, der indeholder ingredienser som de nævnte, er et godt første skridt på vejen at skifte den ud med et bedre alternativ såsom en low-poo (eller måske endda en co-wash), og derudover at bruge en god plejebalsam, der vil give håret godt med fugt og pleje, som det jo har brug for. Dine krøller vil elske dig for det. Derudover er det værd at nævne, at det slet ikke er nødvendigt at vaske håret hver dag – dine krøller har faktisk bedre af, at du kun vasker dem hver anden, tredje eller fjerde dag, eller hvad der nu kan fungere for dig. Bruger du de rigtige produkter, vil du heller ikke føle et behov for at vaske håret hver dag.

Styling med krøller

Blot ved at bruge nogle ordentlige produkter til at vaske og pleje håret har du allerede gjort en stor forskel for dine krøllers trivsel. Men når du nu er i gang, kan det være, det også er interessant at se på, hvad krøllevenlige og målrettede styling-produkter kan udrette for dine krøllers udtryk? Måske er du allerede vant til at bruge styling-produkter? Er de i så fald Curly Girl-venlige, eller indeholder de uhensigtsmæssige ingredienser, der på sigt bare vil skade og udtørre dine krøller?

Med Curly Girl-godkendte foams/mousses, gels, krøllecremer og sprays er du sikker på, at du giver dine krøller en ordentlig behandling, og det er så op til dig at finde ud af, hvilke typer styling-produkter, der fungerer godt for dig og får det bedste frem i dine krøller. Du kan læse mere om de forskellige produkttyper inde under deres kategorier her på siden.

At vaske og pleje krøllerne med ordentlige produkter er én ting, der skaber gode betingelser for dit hår, men at style dem med de rigtige produkter kan virkelig være med til at forme krøllerne – give dem liv, fylde, definition, hold og glans, hvormed deres smukke, krøllede facon rigtigt kan blive fremhævet. Noget, der måske også kan få dig til at omfavne dine krøllede lokker – fordi de da vil sidde flot og sprudlende på hovedet af dig i stedet for at tage sig ud som – måske – flyvske, vildfarne og ustyrlige lokker …?

Gode hverdagsvaner for krøller

Nu har vi været inde på, hvilke produkter der er gode at bruge til krøller, for at du kan få det bedste frem i dem. En anden ting er, hvordan du i øvrigt er ved dit hår. Og det kan handle om helt almindelige, uskyldige hverdagsting, der bare er ren rutine for dig, men som måske kan være til skade for dit krøllede hår – og dermed få krøllerne til at te sig, så du hellere bare gemmer dem væk.

En af de store syndere er varmestyling. Altså for eksempel hvis du glatter dit hår for at slippe af med krøllerne. Det slider meget på håret og gør slet ikke noget godt for krøllernes trivsel. Men efterhånden som du bliver bedre venner med dine krøller, vil du sikkert (og forhåbentlig) også opdage, at du faktisk slet ikke har behov for eller lyst til at glatte dine smukke krøller ud.

En føntørrer brugt med fuld blæs og masser af varme kan også være hårdt og udtørrende for krøllerne, så husk at skrue ned for varme og blæs. Bruger du sammen med ”skåne-blæs” en diffuser på føntørreren, er det en mere skånsom måde at tørre håret på, og en diffuser hjælper også med at give krøllerne mere fylde og liv. Brug med fordel en varmebeskyttende spray i håret for at passe ekstra på krøllerne.

Hårbørstning kan være en opslidende oplevelse for krøllet hår, især hvis du børster det igennem, mens det er tørt (og måske endda filtret) med en almindelig hårbørste. Det er meget bedre at børste det, mens det er vådt – oplagt efter eller endda under hårvask, mens der er balsam i håret, eller måske med en blødgørende leave-in-balsam i længderne. Brug også hellere en bredtandet kam end en hårbørste, idet den ikke på samme måde ”adskiller” krøllerne. Det handler om at slide mindst muligt på krøllerne.

Der er også andre ting, man kan gøre i hverdagen for at skabe gode betingelser for sine krøller og dermed gode muligheder for selv at have det godt med dem. For eksempel kan du begynde at bruge et T-shirt-håndklæde at tørre håret med i stedet for et almindeligt håndklæde – for at mindske kruset hår. Og du kan bruge et silkepudebetræk til din hovedpude, så du mindsker friktion, der vil filtre og kruse dit hår, mens du sover. Derudover kan du beskytte dit hår mod ting som sol, klor- og saltvand, forurening osv. ved for eksempel at bruge beskyttende sprays.

Alt dette kan du læse mere om i dette indlæg på vores side om Curly Girl for begyndere.

Innersense – Hair Love Prep Spray

95,20 DKK183,20 DKK
 • SEK: 146,29SEK - 281,52SEK
 • EUR: €12,76 - €24,55
 • Fremstillet af naturlige, økologiske ingredienser
 • Giver volumen og hold
 • Indeholder varmebeskyttende ingredienser som baobab- og angelikarod
 • Indeholder B-vitamin og risprotein
 • Giver fugt og glans til håret
 • Størrelse: 59/198 ml
Vælg muligheder

CurlsForYou – Bredtandet Kam

Original price was: 69,00 DKK.Current price is: 55,20 DKK.
 • SEK: 84,82SEK
 • EUR: €7,40
 • En afrundet bredtandet kam, der nemt reder igennem krøller
 • Fremstillet af 90 % PLA og 10 % hvedestrå
 • Er 100 % nedbrydelig
 • Brede tænder, der masserer hovedbunden
Tilføj til kurv

CurlsForYou – Silke Pudebetræk

Original price was: 395,00 DKK.Current price is: 316,00 DKK.
 • SEK: 485,59SEK
 • EUR: €42,35
 • Smukt og skånsomt hovedpudebetræk i 100 % Mulberry Silke
 • Skåner både dit hår og din hud mod slid og forhindrer udtørring
 • Mindsker slid på dine krøller og minimerer tør hud og urenheder i huden
 • Kan maskinvaskes ved 30 grader og passer en pude i målene 60x63 cm
 • Fås i farverne Ivory, Champagne, Navy Blue og Silver Grey
Vælg muligheder

Curly Secret – Moisturizing Protection Spray – UV-Blocker

Original price was: 169,00 DKK.Current price is: 135,20 DKK.
 • SEK: 207,76SEK
 • EUR: €18,12
 • Beskytter mod UV-stråler  
 • Giver varmebeskyttelse  
 • Fugter håret og giver det glans 
 • Proteinfri 
 • Velegnet til alle hårtyper  
 • Størrelse: 100 ml
Tilføj til kurv

CurlsForYou – Rejse-diffuser

Original price was: 149,00 DKK.Current price is: 119,20 DKK.
 • SEK: 183,17SEK
 • EUR: €15,98
 • Smart, sammenklappelig diffuser i praktisk rejsestørrelse
 • Er lavet i silikone og let at håndtere
 • Fylder ikke meget at have med i kufferten
 • Praktisk og enkel at bruge både i det daglige og på ferier
 • Vi anbefaler du bruger kold luft
 • Måler 13,5 cm i diameter
 • Passer til føntørrer (med rund dyse) med en diameter på 4-5 cm
Tilføj til kurv

Forkæl dine krøller – omfavn dem, og giv dem ekstra pleje

Efterhånden som du – forhåbentlig – bliver bedre venner med dine krøller, begynder du sikkert også at omfavne dem mere, passe på dem og give dem noget ekstra pleje og forkælelse. Det kan du for eksempel gøre ved at bruge en hårkur en gang imellem. Det er et mere dybdegående plejeprodukt, der ligesom en ansigtsmaske skal have lov at virke i lidt længere tid, før den skylles ud igen. Med en hårkur får dit hår altså godt med fugt og pleje og dine krøller gode betingelser for at holde sig sunde og smukke.

Blandt andre produkter, du kan bruge til ekstra pleje af hår og hovedbund, kan nævnes dybdegående rens og hovedbunds-scrub, der med en grundig rens kan være med til at vedligeholde hårets og hovedbundens sundhed. Der er også forskellige produkter med protein, som virker reparerende, styrkende og genopbyggende på et skadet hår. Alle disse produkter kan du finde et bredt udvalg af her hos CurlsForYou, så tag dig endelig en inspirationstur i vores krøllede univers.

Alt dette var blot nogle af de ting, du kan gøre for at skabe gode betingelser for dine krøller, så det sandsynligvis vil kunne gøre det meget lettere for dig at have en hverdag med dine krøller. Og så er vi tilbage, hvor vi startede, for et godt sted at begynde rejsen er at slutte fred med dine krøller – og i stedet for at gemme eller glatte dem, simpelthen at pleje og hjælpe dem på rette vej, så de kan folde sig smukt og naturligt ud lige på hovedet af dig.

Picture for the Cast Gel blog on www.curlsforyou.dk taken by Alex Holyoke uploaded on Unsplash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *