GRATIS FRAGT V/599,-

Abrikoskerneolie

Hjem / Ingredienser / Abrikoskerneolie

Abrikoskerneolie

De fleste af os kender nok smagen af abrikos – den flotte, gulorange stenfrugt med en mild og dog karakteristisk smag, enten som den friske og saftige frugt eller den tørrede udgave, der også er god i madlavningen. Abrikosen vokser frem på abrikostræet, der stammer fra Centralasien. Udover at være god i smagen er abrikos, i form af abrikoskerneolie, imidlertid også fortrinlig at bruge til hår- og hudpleje, og det vil vi komme nærmere ind på i det følgende.

Abrikoskerneolien bliver, som det ligger i ordet, udvundet fra abrikosens kerne og kan af den grund sammenlignes lidt med fersken- og mandelolie, der også udvindes på den måde. Abrikoskerneolien er mild, har en nøddeagtig duft og en lys, gylden farve. Den er rig på vitaminer og kommer med en række fordele for håret med sine mange gode egenskaber, hvorfor den også kan findes i hårplejeprodukter.

Hvilke gode egenskaber for håret har abrikoskerneolie?

For at starte med vitaminerne, er abrikoskerneolie rig på vitamin A, C og E, hvilket er gode nyheder for dit hår. Hvor A-vitamin bl.a. bidrager til en sund hårvækst, hjælper C-vitamin med at holde hovedbunden sund og styrke håret. E-vitamin er en antioxidant, der hjælper med at bekæmpe frie radikaler, og er dermed med til at beskytte håret – for blot at nævne nogle af de ting, vitaminer som disse kan bidrage med.

Abrikoskerneolie er fugtgivende og virker genopbyggende på håret. Dette gælder også i forhold til spaltede spidser, der kan få reparerende hjælp fra den milde olie. Det er en olie, der har en blødgørende effekt på håret, og som vil kunne hjælpe dig med at få et lækkert, medgørligt og glansfuldt hår. Udover at give håret masser af fugt vil olien også være med til at holde på fugten, så håret ikke så let tørrer ud – hvilket kan have stor betydning, hvis du for eksempel har krøller eller i det hele taget tørt hår.

Ordentlig pleje til krøllet hår med naturlige ingredienser

Hvis du har krøller i dit hår, har du sikkert lagt mærke til, at det kan have det med at blive tørt, kruset og uterligt – og at der ikke nødvendigvis skal så meget til, før det bliver så tørt …? Det skyldes blandt andet, at krøller er en sartere hårtype end andre hårtyper, og at de derfor har brug for ekstra pleje og hensyn for at kunne trives. Det kan du læse mere om i dette blogindlæg – og i det hele taget her på siden i vores krøllede univers hos CurlsForYou.

Krøller kan lettere tørre ud og har derfor som udgangspunkt brug for masser af fugt. Det er der heldigvis mange naturlige og sunde ingredienser, der i hårprodukter kan bidrage med, heriblandt abrikoskerneolie. Og når det så er sagt, har det også betydning for hårets sundhed, hvilke ingredienser der ellers er i f.eks. en shampoo eller balsam. For er der ting som skarpe sulfater, udtørrende alkoholer og silikone i, gør det ikke noget godt for dine krøller – det vil med tiden udtørre og skade dem.

Hos CurlsForYou finder du udelukkende hårprodukter, der er Curly Girl-venlige og altså ikke indeholder sådanne skadelige ingredienser. Derfor kan du roligt bruge dem til dine krøller. Og når vi nu nævner krøllerne, er det, fordi de har brug for den ekstra omsorg, du vil kunne tilbyde dem med milde produkter som for eksempel en god low-poo, der er en sulfatfri shampoo. Men andre hårtyper vil naturligvis også have glæde og gavn af hårprodukter uden skadelige ingredienser.

Find skønne produkter med abrikoskerneolie hos CurlsForYou

Den milde, vitaminrige abrikoskerneolie med de fugtgivende, blødgørende og reparerende egenskaber er selvfølgelig en oplagt ingrediens til hårprodukter som dem, du kan finde her hos CurlsForYou. Den er da også at finde i nogle af produkterne, om end ikke så mange – endnu. Et af dem er Alikay Naturals’ Glazed Argan Oil Silkener, der er en hårolie bestående af argan-, mandel- og abrikoskerneolie. Med andre ord en skøn olie, der er en stærk trio med nyttige egenskaber for et tørt hår.  

Et andet produkt, der indeholder abrikoskerneolie, er den parfumefrie og allergivenlige balsam fra Innersense, Clarity Conditioner – en god mulighed for dig, der ønsker produkter uden parfume, men stadig gerne vil give dit hår lækker og luksuriøs pleje.

Til sidst en lille opsummering af nogle af de ting, abrikoskerneolie kan gøre for dit hår:

 • Det er en mild olie fyldt med gode vitaminer for håret: A, C og E – bidrager til hårvækst, en sund hovedbund og hjælper med at bekæmpe frie radikaler.
 • Den virker fugtgivende og hjælper med at holde fast i fugten, så håret ikke så let tørrer ud.
 • Den hjælper med at reparere og genopbygge håret – god til spaltede spidser.
 • Den er med til at gøre håret blødt, medgørligt og glansfuldt.

Nedenfor er nogle af de produkter, der indeholder abrikoskerneolie

Curlsmith – In-Shower Style Fixer

Original price was: 239,00 DKK.Current price is: 191,20 DKK.
 • SEK: 293,81SEK
 • EUR: €25,62
 • Proteinfri stylinggel beregnet til krøllet hår
 • Giver et stærkt hold og definerede krøller
 • Bruges i forbindelse med badet
 • Afhjælper kruset hår
 • Størrelse: 237 ml
Læs mere
Kurv
Luk
Log ind
Luk

Ingen konto?

Shop
0 Ønskeliste
0 items Kurv
Min konto